Эгонс Бесерис

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Эгонс Бесерис (латыш. Egons Beseris) – совет және латыш актері[1].

Өмірбаяны[өңдеу]

Эгонс Бесерис 1932 жылы 17 шілдеде Латвияның оңтүстік-батысындағы Салдус қаласында жұмысшы отбасында дүниеге келеді. 1952 жылы Салдус орта мектебін тәмамдайды. 1956 жылы Язеп Витола атындағы Латвия музыка академиясын тәмамдайды.

1956-1958 жылы Я. Райнис атындағы Көркем театрында және 1958-1982 жылдар аралығында А. Упит атындағы драма театрында актерлік қызмет атқарады.

1984 жылы 1 ақпанда Ригада дүниеден өтеді.

Театрда сомдаған рөлдері[өңдеу]

А. Упит атындағы драма театры

  • 1958 жыл— «Новогодняя ночь» А. Льюиса — Эрнст Хант
  • 1962 жыл — «Центр нападения умрёт на заре» А. Кусани — Кинг-Конг
  • 1964 жыл — «Небо и Ад» Проспера Мериме — Брат Рафаэль
  • 1964 жыл — «Конец королевства» Яниса Анерауда — Король
  • 1966 жыл — «Мариус» Марселя Паньоля — Панис
  • 1966 жыл — «Кьоджинские перепалки» Карло Гольдони — Панис
  • 1967 жыл — «Традиционный сбор» Виктора Розова — Максим Петров
  • 1969 жыл — «Мой милый, мой дорогой» Хария Гулбиса — Пуога
  • 1969 жыл — "Трамвай «Желание» Теннесси Уильямса — Стив
  • 1970 жыл — «Однажды, в новогоднюю ночь…» Эмиля Брагинского и Эльдара Рязанова — Ипполит
  • 1972 жыл — «Микумярди» Хуго Раудсеппа — Яак Йорам
  • 1973 жыл — «Хижина дяди Тома» по роману Гарриет Бичер-Стоу — Том
  • 1975 жыл — «Коварный кавалер» Дж. Фаркуара — Бонифейс
  • 1975 жыл — «Дни портных в Силмачах» Рудольфа Блауманиса — Пиндакс

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1964 жыл — Капитан Нуль — Ука
  • 1965 жыл — «Тобаго» меняет курс — боцман
  • 1967 жыл — Часы капитана Энрико
  • 1968 жыл — Времена землемеров — тракторшы
  • 1968 жыл — 24-25 не возвращается — таксопарк басшысы
  • 1969 жыл — Белые дюны — буфетші
  • 1969 жыл — Лучи в стекле — Жанис
  • 1970 жыл — Насыпь — Йоган
  • 1970 жыл — Слуги дьявола — капитан Хорн
  • 1971 жыл — Танец мотылька — көрші
  • 1971 жыл — В тени смерти — Скапанс
  • 1972 жыл — Слуги дьявола на чёртовой мельнице — капитан Хорн
  • 1973 жыл — Шах королеве бриллиантов — мед эксперті
  • 1973 жыл — Подарок одинокой женщине
  • 1974 жыл — Нападение на тайную полицию
  • 1975 жыл — В клешнях чёрного рака
  • 1980 жыл — Долгая дорога в дюнах — Петерис
  • 1983 жыл — Оборотень Том — Индритис
  • 1984 жыл — Когда сдают тормоза — Юристің ағасы

Дереккөздер[өңдеу]

  1. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%81,_%D0%AD%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%81