Қырым хандарының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Кестеде Қырым хандығының әміршілерінің хронологиялық тізбесі келтірілген.

Басқару жылдары Аты Сурет Ескерту
1441-1466 I Қажы Герей
01 HACI NOWY.jpg
1466 Нұрдəулет
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1466 I Меңлі Герей
Menli I Giray.jpg
Бірінші басқаруы
1466-1468 Нұрдəулет
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы
1468-1475 I Меңлі Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы
1475 Хайдар хан
Gerae-tamga.png
1475-1478 Нұрдəулет
Gerae-tamga.png
Үшінші басқаруы
1477 әулет биліктен уақытша аластатылды
1478-1515 I Меңлі Герей
Gerae-tamga.png
Үшінші басқаруы
1515-1523 I Мехмет Герей
Mehmed I Giray.jpg
1523 I Ғази Герей
Gerae-tamga.png
1523-1532 I Саадет Герей
Gerae-tamga.png
1524 I Ислам Герей (І Саадет Гереймен қатар)
Gerae-tamga.png
1532-1550 I Сахиб Герей
Facial Chronicle - b.20, p. 077.gif
1550-1577 I Дәулет Герей
Facial Chronicle - b.22, p. 202.gif
1577-1584 II Мехмет Герей
Secaatname 0213 (cropped).jpg
1584 II Ислам Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1584 II Саадет Герей
Gerae-tamga.png
1584-1588 II Ислам Герей
Gerae-tamga.png
Екiнші басқаруы
1588-1596 II Ғази Герей
Gazi II Girej.jpg
Бірінші басқаруы
1596 I Фетих Герей
Gerae-tamga.png
1596-1607 II Ғази Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы
1607-1608 Тоқтамыс Герей
Gerae-tamga.png
1608-1610 I Селәмет Герей
Gerae-tamga.png
1610-1623 Жәнібек Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1623-1628 III Мехмет Герей
Gerae-tamga.png
1628-1635 Жәнібек Герей
Gerae-tamga.png
Екінші басқаруы
1635-1637 Инает Герей
Gerae-tamga.png
1637-1641 I Баһадүр Герей
Gerae-tamga.png
1641-1644 IV Мехмет Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1644-1654 III Ислам Герей
Іслам-Гірей 1604—1654.jpg
1654-1666 IV Мехмет Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы
1666-1671 Әділ Герей
Titulyarnik - Adil Giray.png
1671-1678 I Селим Герей (Қажы Селим Герей)
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1678-1683 Мұрат Герей
Gerae-tamga.png
1683-1684 II Қажы Герей
Gerae-tamga.png
1684-1691 I Селим Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы
1691 III Саадет Герей
Gerae-tamga.png
1691-1692 Сафа Герей
Gerae-tamga.png
1692-1699 I Селим Герей
Gerae-tamga.png
Үшінші басқаруы
1699-1702 II Дәулет Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1702-1704 I Селим Герей
Gerae-tamga.png
Төртінші басқаруы
1704-1707 III Ғази Герей
Gerae-tamga.png
1707-1708 I Каплан Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1709-1713 II Дәулет Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы
1713-1715 I Каплан Герей
Gerae-tamga.png
Екiнші басқаруы
1716-1717 III Дәулет Герей (Қара Дәулет Герей)
Gerae-tamga.png
1717-1724 IV Саадет Герей
Gerae-tamga.png
1724-1730 II Меңлі Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1730-1736 I Каплан Герей
Gerae-tamga.png
Үшінші басқаруы
1736-1737 II Фетих Герей
Gerae-tamga.png
1737-1740 II Меңлі Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы
1740-1743 II Селәмет Герей
Gerae-tamga.png
1743-1748 II Селим Герей
Gerae-tamga.png
1748-1756 Арслан Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші өзгерісі
1756-1758 Халим Герей
Gerae-tamga.png
1758-1764 Қырым Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1765-1767 III Селим Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1767 Арслан Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi өзгерісі
1767-1768 Мақсұт Герей
Gerae-tamga.png
1768-1769 Қырым Герей
Gerae-tamga.png
Екiнші басқаруы
1769-1770 IV Дәулет Герей
Gerae-tamga.png
Бірінші басқаруы
1770 II Каплан Герей
Gerae-tamga.png
1770-1771 III Селим Герей
Gerae-tamga.png
Екiнші басқаруы
1771-1775 II Сахиб Герей
1775-1777 IV Дәулет Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы
1777-1782 Шахин Герей
Şahin Giray.jpg
Бірінші басқаруы
1782 II Баһадүр Герей
Gerae-tamga.png
1782-1783 Шахин Герей
Gerae-tamga.png
Екiншi басқаруы

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]


Тағы қараңыз[өңдеу]