Үлкен Арлан шокжұлдызындағы жұлдыздар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Қолданылған белгілеулер мен қысқартулардың мағыналары:
ББайер белгілеулері
ФФлемстид белгілеулері
HDГенри Дейпер каталогындағы реті;
HIPHipparcos каталогындағы реті;
RAтура шарықтау ;
DecЕңісу (астрономия).

Атауы Б Ф HD HIP RA Dec Көрінерлік жұлдыздық шама Абсолюттық жұлдыздық шама Қашықтық,
жарық жылы
Сп. класс Ескертулер
Сириус α 9 48915 32349 06h 45m 09,25s Үлгі:DEC −1,44 1,45 9 A0m… Пёсья Звезда, Асхере, Каникула, Аль Шира, Сотис, Мугавиядаха, Лубдхака, Теносей, Чеонлангсеонд, Аобоши; Ең жарық жұлдыздар тізімі; Ең жақын жұлдыздар тізімі; қос жұлдыз
Адара ε 21 52089 33579 06h 58m 37,55s Үлгі:DEC 1,50 −4,10 431 B2II Адхара, Адара
Везен δ 25 54605 34444 07h 08m 23,49s Үлгі:DEC 1,83 −6,87 1791 F8Ia Везен
Мирцам β 2 44743 30324 06h 22m 41,99s Үлгі:DEC 1,98 −3,95 499 B1II-III Мирзам, Мирицам, Мирза; β Цефей типіндегі айнымалы жұлдыз
Алудра η 31 58350 35904 07h 24m 05,71s Үлгі:DEC 2,45 −7,51 3500 B5Ia Алудра; α Аққу типіндегі айнымалы жұлдыз
ζ Үлкен Арлан ζ 1 44402 30122 06h 20m 18,79s Үлгі:DEC 3,02 −2,05 336 B2,5V Фуруд; спектралдық қос жұлдыз
ο² Үлкен Арлан ο² 24 53138 33977 07h 03m 01,47s Үлгі:DEC 3,02 −6,46 2567 B3Ia Менклаб Постериор, Афаф; α Аққу типіндегі айнымалы жұлдыз
σ Үлкен Арлан σ 22 52877 33856 07h 01m 43,15s Үлгі:DEC 3,49 −4,37 1216 K4III дұрыс емес айнымалы жұлдыз
κ Үлкен Арлан κ 13 50013 32759 06h 49m 50,47s Үлгі:DEC 3,50 −3,42 789 B1,5IVne γ Қарақұрт типіндегі айнымалы жұлдыз
ο¹ Үлкен Арлан ο¹ 16 50877 33152 06h 54m 07,95s Үлгі:DEC 3,89 −5,02 1976 K3Iab Менклаб Приор; дұрыс емес айнымалы жұлдыз
ν² Үлкен Арлан ν² 7 47205 31592 06h 36m 41,00s Үлгі:DEC 3,95 2,46 65 K1III+… Экзопланетасы бар b
ω Үлкен Арлан ω 28 56139 35037 07h 14m 48,66s Үлгі:DEC 4,01 −3,25 924 B2IV/Ve γ Қарақұрт типіндегі айнымалы жұлдыз
θ Үлкен Арлан θ 14 50778 33160 06h 54m 11,48s Үлгі:DEC 4,08 −0,36 252 K4III
γ Үлкен Арлан γ 23 53244 34045 07h 03m 45,49s Үлгі:DEC 4,11 −1,34 402 B8II Мулифен, Мулифан
ξ¹ Үлкен Арлан ξ¹ 4 46328 31125 06h 31m 51,37s Үлгі:DEC 4,34 −4,65 2050 B1III β Цефей типіндегі айнымалы жұлдыз
ι Үлкен Арлан ι 20 51309 33347 06h 56m 08,23s Үлгі:DEC 4,36 −5,51 3075 B3Ib/II β Цефей типіндегі айнымалы жқлдыз
τ Үлкен Арлан τ 30 57061 35415 07h 18m 42,49s Үлгі:DEC 4,37 −5,59 3196 O9Ib NGC 2362 шашыраңқы жұлдыздар шоғырының бас жұлдызы; β Лира типіндегі айнымалы жұлдыз
ν³ Үлкен Арлан ν³ 8 47442 31700 06h 37m 53,43s Үлгі:DEC 4,42 −1,35 464 K0II/III
EW Үлкен Арлан 27 56014 34981 07h 14m 15,22s Үлгі:DEC 4,42 −4,00 1575 B3IIIe қос жұлдыз;
λ Үлкен Арлан λ 45813 30788 06h 28m 10,22s Үлгі:DEC 4,47 −1,01 406 B4V
ξ² Үлкен Арлан ξ² 5 46933 31416 06h 35m 03,38s Үлгі:DEC 4,54 −0,97 412 A0III
π Үлкен Арлан π 19 51199 33302 06h 55m 37,40s Үлгі:DEC 4,66 2,33 95 F2IV/V
HD 56618 56618 35205 07h 16m 35,00s Үлгі:DEC 4,66 −1,05 453 M2III
HD 47667 47667 31827 06h 39m 16,72s Үлгі:DEC 4,82 −3,60 1575 K2III
EY Үлкен Арлан 15 50707 33092 06h 53m 32,91s Үлгі:DEC 4,82 −3,65 1614 B1IV β Цефей типіндегі айнымалы жұлдыз
145 Үлкен Арлан 145 56577 35210 07h 16m 36,84s Үлгі:DEC 4,83 −6,59 6269 K4III қос жұлдыз
UW Үлкен Арлан 29 57060 35412 07h 18m 40,38s Үлгі:DEC 4,88 −4,93 2991 O7Ia:fp β Лира типіндегі айнымалы жұлдыз
HD 57821 57821 35727 07h 22m 13,53s Үлгі:DEC 4,94 −1,06 517 B5II/III
HD 43445 43445 29735 06h 15m 44,88s Үлгі:DEC 5,00 −0,30 375 B9V
μ Үлкен Арлан μ 18 51250 33345 06h 56m 06,65s Үлгі:DEC 5,00 −2,22 908 B9,5V
HD 43827 43827 29895 06h 17m 41,73s Үлгі:DEC 5,15 −1,05 567 K1III
HD 46184 46184 31084 06h 31m 23,02s Үлгі:DEC 5,16 0,05 343 K1III
HD 58343 58343 35951 07h 24m 40,19s Үлгі:DEC 5,18 −2,13 945 B2Vne
HD 44951 44951 30457 06h 24m 10,35s Үлгі:DEC 5,21 −0,34 420 K3III
FT Үлкен Арлан 10 48917 32292 06h 44m 28,47s Үлгі:DEC 5,23 −4,29 2608 B2V γ Қарақұрт типіндегі айнымалы жұлдыз
HD 47536 47536 31688 06h 37m 47,54s Үлгі:DEC 5,25 −0,17 396 K1III 2 экзопланетасы бар b және c
11 Үлкен Арлан 11 49229 32492 06h 46m 51,09s Үлгі:DEC 5,28 −1,19 642 B8/B9III
HD 51283 51283 33316 06h 55m 46,93s Үлгі:DEC 5,29 −3,82 2159 B2/B3III
HD 57146 57146 35427 07h 18m 51,28s Үлгі:DEC 5,29 −2,80 1353 G2II
HD 49048 49048 32411 06h 45m 59,40s Үлгі:DEC 5,30 −0,13 398 A1IV/V
HD 58535 58535 35957 07h 24m 43,87s Үлгі:DEC 5,35 −0,79 552 K1III
HD 56342 56342 35083 07h 15m 21,08s Үлгі:DEC 5,36 −1,12 646 B2V
HD 58215 58215 35848 07h 23m 28,97s Үлгі:DEC 5,37 −0,76 549 K4III
HD 49662 49662 32677 06h 48m 57,74s Үлгі:DEC 5,39 −0,96 607 B7IV
HD 58155 58155 35795 07h 23m 00,70s Үлгі:DEC 5,40 −2,81 1430 B3V
HD 53974 53974 34301 07h 06m 40,77s Үлгі:DEC 5,41 −4,29 2835 B0,5IV
HD 58286 58286 35855 07h 23m 31,90s Үлгі:DEC 5,41 −2,34 1156 B2/B3II/III
HD 51733 51733 33478 06h 57m 33,97s Үлгі:DEC 5,45 2,52 126 F3V
HD 55070 55070 34624 07h 10m 19,33s Үлгі:DEC 5,46 −1,01 643 G8III
HD 56405 56405 35180 07h 16m 14,58s Үлгі:DEC 5,46 0,82 277 A1V
FR Үлкен Арлан 44458 30214 06h 21m 24,72s Үлгі:DEC 5,48 −3,07 1672 B1Vpe SB
HD 43955 43955 29941 06h 18m 13,73s Үлгі:DEC 5,51 −1,91 994 B2/B3V
HD 56160 56160 35044 07h 14m 51,19s Үлгі:DEC 5,58 0,97 273 K3III
HD 52018 52018 33575 06h 58m 35,90s Үлгі:DEC 5,59 −1,93 1042 B2V
HD 57478 57478 35615 07h 20m 58,29s Үлгі:DEC 5,59 −0,57 556 G8/K0III
HD 58954 58954 36186 07h 27m 07,99s Үлгі:DEC 5,60 0,93 280 F2V
HD 45018 45018 30436 06h 23m 55,91s Үлгі:DEC 5,61 −1,04 697 K5III
HD 46936 46936 31362 06h 34m 35,33s Үлгі:DEC 5,62 −0,25 487 B9V
HD 49131 49131 32385 06h 45m 31,19s Үлгі:DEC 5,62 −2,81 1583 B+…
HD 52670 52670 33804 07h 01m 05,95s Үлгі:DEC 5,64 −1,85 1028 B2/B3III/IV
HD 50644 50644 33077 06h 53m 18,84s Үлгі:DEC 5,65 0,63 329 A9/F0III
HD 58978 58978 36168 07h 26m 59,49s Үлгі:DEC 5,65 −2,54 1417 B1II
HD 54912 54912 34579 07h 09m 43,03s Үлгі:DEC 5,69 −3,06 1831 B2V
HD 47946 47946 31870 06h 39m 42,67s Үлгі:DEC 5,70 1,36 241 K1III
R Үлкен Арлан 57167 35487 07h 19m 28,08s Үлгі:DEC 5,70 2,48 144 F2III/IV Алголь типіндегі айнымалы жұлдыз
ν¹ Үлкен Арлан ν¹ 6 47138 31564 06h 36m 22,86s Үлгі:DEC 5,71 1,07 277 G8III/F3V…
HD 46547 46547 31190 06h 32m 38,98s Үлгі:DEC 5,73 −1,32 838 B2V
HD 45871 45871 30840 06h 28m 39,24s Үлгі:DEC 5,74 −1,27 823 B5IV қос жұлдыз, Үлгі:VSA
HD 50123 50123 32810 06h 50m 23,35s Үлгі:DEC 5,74 −0,97 718 B3V
HD 54309 54309 34360 07h 07m 22,59s Үлгі:DEC 5,75 −4,04 2964 B2V:nn
HD 45765 45765 30836 06h 28m 37,41s Үлгі:DEC 5,76 0,19 424 K0III
HD 49980 49980 32809 06h 50m 21,77s Үлгі:DEC 5,77 −2,62 1552 K3III
HD 55589 55589 34888 07h 13m 07,20s Үлгі:DEC 5,77 −0,77 661 K0
HD 44081 44081 30011 06h 18m 58,98s Үлгі:DEC 5,79 −2,97 1842 B3II/III
HD 58461 58461 35998 07h 25m 08,44s Үлгі:DEC 5,79 3,08 114 F3V
HD 58612 58612 36024 07h 25m 25,27s Үлгі:DEC 5,79 −4,19 3228 B5III
HD 59067 59067 36251 07h 27m 51,66s Үлгі:DEC 5,79 −1,66 1009 B8Vv comp VB
17 Үлкен Арлан 17 51055 33248 06h 55m 02,74s Үлгі:DEC 5,80 −0,54 605 A2V
HD 55344 55344 34758 07h 11m 41,61s Үлгі:DEC 5,84 −0,04 489 A0IV/V
HD 57615 57615 35626 07h 21m 04,34s Үлгі:DEC 5,87 −0,86 723 M3III
HD 43396 43396 29679 06h 15m 08,40s Үлгі:DEC 5,88 −1,39 929 K2III
MM Үлкен Арлан 26 55522 34798 07h 12m 12,22s Үлгі:DEC 5,91 −0,80 718 B2IV/V ұзақ мерзімді пульсарлы айнымалы жұлдыз
HD 46189 46189 31037 06h 30m 46,29s Үлгі:DEC 5,92 −1,78 1128 B3IV/V
HD 49095 49095 32366 06h 45m 23,08s Үлгі:DEC 5,92 3,99 79 F7V
HD 47182 47182 31599 06h 36m 46,60s Үлгі:DEC 5,95 −0,91 769 K4/K5III
HD 43544 43544 29771 06h 16m 07,70s Үлгі:DEC 5,97 −1,07 836 B2/B3V
HD 43429 43429 29692 06h 15m 17,71s Үлгі:DEC 5,99 1,96 208 K1III
HD 55762 55762 34914 07h 13m 24,01s Үлгі:DEC 5,99 −0,90 780 K4III
HD 54764 54764 34561 07h 09m 33,37s Үлгі:DEC 6,00 B1Ib/II
HD 57593 57593 35611 07h 20m 54,92s Үлгі:DEC 6,00 −2,71 1801 B3V
HD 47561 47561 31758 06h 38m 35,43s Үлгі:DEC 6,01 0,26 460 A0IV
HD 56578 56578 35213 07h 16m 38,38s Үлгі:DEC 6,02 1,53 258 A5m…
HD 44021 44021 29993 06h 18m 48,79s Үлгі:DEC 6,04 −0,73 738 M1III:
HD 49001 49001 32368 06h 45m 23,38s Үлгі:DEC 6,04 0,15 492 K2III
HD 58585 58585 36017 07h 25m 19,98s Үлгі:DEC 6,04 −3,90 3165 A6II
HD 43745 43745 29843 06h 17m 03,52s Үлгі:DEC 6,05 3,04 130 F8/G0V
HD 45588 45588 30711 06h 27m 11,48s Үлгі:DEC 6,05 3,67 97 F8/G0V
HD 47827 47827 31859 06h 39m 36,22s Үлгі:DEC 6,05 −0,32 614 A0V
HD 50806 50806 33094 06h 53m 33,76s Үлгі:DEC 6,05 3,99 84 G3/G5V
HD 57118 57118 35442 07h 19m 01,92s Үлгі:DEC 6,06 F2Ia
12 Үлкен Арлан 12 49333 32504 06h 47m 01,49s Үлгі:DEC 6,07 −0,49 668 B7II/III α² Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз
HD 53629 53629 34142 07h 04m 47,04s Үлгі:DEC 6,09 1,07 330 K2IIICN…
HD 54173 54173 34318 07h 06m 52,48s Үлгі:DEC 6,09 −1,28 970 K2III
HD 55568 55568 34782 07h 12m 04,12s Үлгі:DEC 6,10 2,71 155 A8III/IV
HD 47366 47366 31674 06h 37m 40,79s Үлгі:DEC 6,11 1,46 277 K1III:
HD 44996 44996 30468 06h 24m 20,58s Үлгі:DEC 6,12 −2,73 1918 B4V
HD 55857 55857 34924 07h 13m 36,45s Үлгі:DEC 6,12 −4,88 5175 B2II
HD 50643 50643 33079 06h 53m 21,85s Үлгі:DEC 6,13 0,39 458 A3III
HD 46064 46064 31024 06h 30m 34,89s Үлгі:DEC 6,16 −1,57 1148 B2III
HD 58346 58346 35920 07h 24m 17,24s Үлгі:DEC 6,20 −0,31 652 B8/B9V
HD 51823 51823 33492 06h 57m 42,64s Үлгі:DEC 6,22 −1,25 1019 B2/B3V
HD 50853 50853 33126 06h 53m 55,46s Үлгі:DEC 6,23 0,43 472 A0V
HD 54958 54958 34617 07h 10m 09,36s Үлгі:DEC 6,23 2,74 162 F3V
HD 58439 58439 35975 07h 24m 50,88s Үлгі:DEC 6,24 −2,45 1781 A2Ib/II
HD 48501 48501 32144 06h 42m 46,08s Үлгі:DEC 6,26 2,81 159 F2V
HD 52273 52273 33666 06h 59m 39,26s Үлгі:DEC 6,26 −1,90 1399 B2III
HD 44891 44891 30420 06h 23m 46,14s Үлгі:DEC 6,27 −2,15 1575 K2/K3III
HD 52619 52619 33760 07h 00m 42,53s Үлгі:DEC 6,28 2,11 222 F3/F5V
HD 44225 44225 30062 06h 19m 38,19s Үлгі:DEC 6,29 −0,61 784 K3III
HD 46407 46407 31205 06h 32m 46,88s Үлгі:DEC 6,30 0,88 395 K0III:…
HD 56731 56731 35241 07h 16m 57,22s Үлгі:DEC 6,30 0,46 481 A9II
HD 44956 44956 30376 06h 23m 14,50s Үлгі:DEC 6,31 1,27 332 G8III
HD 46347 46347 31086 06h 31m 24,01s Үлгі:DEC 6,31 −1,10 988 M4III
HD 49891 49891 32744 06h 49m 44,00s Үлгі:DEC 6,31 0,04 584 A0/A1V
HD 44394 44394 30190 06h 21m 05,43s Үлгі:DEC 6,32 −1,70 1309 K5
HD 45420 45420 30669 06h 26m 42,66s Үлгі:DEC 6,32 0,14 560 K0/K1III
HD 47012 47012 31469 06h 35m 30,81s Үлгі:DEC 6,32 0,33 513 K0III
HD 50093 50093 32827 06h 50m 36,96s Үлгі:DEC 6,32 −1,52 1203 B2III/IV
HD 52348 52348 33703 07h 00m 08,29s Үлгі:DEC 6,32 −1,50 1194 B3V
HD 55985 55985 34954 07h 13m 57,34s Үлгі:DEC 6,32 −1,92 1449 B2III
HD 58766 58766 36045 07h 25m 42,99s Үлгі:DEC 6,32 −1,09 988 B2/B3III
HD 50648 50648 33040 06h 53m 00,31s Үлгі:DEC 6,33 −0,70 830 M6III
HD 54031 54031 34248 07h 06m 00,49s Үлгі:DEC 6,34 −0,69 830 B3V
HD 55856 55856 34940 07h 13m 48,39s Үлгі:DEC 6,34 −2,08 1575 B2IV
HD 56341 56341 35132 07h 15m 47,30s Үлгі:DEC 6,34 −0,89 911 A0V
HD 47247 47247 31593 06h 36m 41,07s Үлгі:DEC 6,35 −0,46 751 B3V
HD 51411 51411 33330 06h 55m 54,78s Үлгі:DEC 6,36 −1,83 1417 B3V
HD 51925 51925 33532 06h 58m 07,56s Үлгі:DEC 6,36 −1,89 1455 B2V
HD 43162 43162 29568 06h 13m 45,33s Үлгі:DEC 6,37 5,26 54 G5V BY Айдаһар типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
HD 45184 45184 30503 06h 24m 43,99s Үлгі:DEC 6,37 4,65 72 G2V Экзопланетасы бар b
HD 46602 46602 31266 06h 33m 26,68s Үлгі:DEC 6,39 1,12 368 K0III+…
HD 52140 52140 33591 06h 58m 43,70s Үлгі:DEC 6,41 −0,46 771 B3V
HD 48938 48938 32322 06h 44m 51,96s Үлгі:DEC 6,43 4,31 87 F7V
HD 46037 46037 30988 06h 30m 11,81s Үлгі:DEC 6,44 −1,49 1259 M0/M1III
HD 56876 56876 35326 07h 17m 48,01s Үлгі:DEC 6,45 −0,80 921 B5Vn
HD 47579 47579 31736 06h 38m 22,91s Үлгі:DEC 6,48 −0,07 667 A2V
HD 53975 53975 34297 07h 06m 35,97s Үлгі:DEC 6,48 −4,42 4939 B7Iab…
HD 44379 44379 30141 06h 20m 35,17s Үлгі:DEC 6,49 0,03 639 K0III
HD 45364 45364 30579 06h 25m 38,48s Үлгі:DEC 8,07 5,50 106 G8V 2 Экзопланетасы бар — b және c
HD 43197 43197 29550 06h 13m 35,66s Үлгі:DEC 8,95 5,25 179 G9IV-V Экзопланетасы бар b
VY Үлкен Арлан 58061 35793 07h 22m 58,29s Үлгі:DEC 9,75 −9,4 5000 M3Ie-4Ie Ең үлкен жұлдыздардың бірі
SN 1975A 06h 16m 26,00s Үлгі:DEC 14,16 114000000 S NGC 2207 галактикасының құрамында болған
SN 1999ec 06h 16m 16,16s Үлгі:DEC 114000000 S NGC 2207 галактикасының құрамында болған
SN 2003H 06h 16m 25,68s Үлгі:DEC 114000000 S NGC 2207 галактикасының құрамында болған

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]