Әсел Сағатова

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Әсел Сағатова
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған күні

5 мамыр 1985(1985-05-05) (34 жас)

Туған жері

Семей

Азаматтығы

 Қазақстан

Мамандығы

актриса, әнші, продюсер, тележүргізуші

IMDb

ID 3808166

Сағатова Әсел (5 мамыр 1985 жылда) – қазақстандық актриса.

Өмірбаян[өңдеу]

Семей қаласында туған. Алматыдағы орыс хореографиалық мектепті бітірген. Ол 14 жастан модель болып істеген. 9 сыныпта Әсел жарнамаларға түскен. Гонконгта және Таиландта жұмыс істеді. Әл-Фараби атындағы Қазақстан ұлттық университетін бітірген. Халықаралық қатынастың факультетін қызыл дипломмен бітірді. Оқудың барысында магистратурада музыкалық бағдарламаның қазақ телеарнада жұмыс істеген, және концерттердің ұйымының продюсерлік орталығында жұмыс жасаған. Қазір кинода түсіріледі және "халық лотерея" деген бағдарламаны жүргізеду. "РТРК АО "Қазақстан" фирмасында менеджер болып жұмыс істейді. Өз жолын қырғыз жазушының Шыңғыс Айтматов кітабының жазылғанына кинода түсірілген "Ананың маккуратыра тұралы жылағаны" деген фильмде түскен. Әсел бір неше қазақстандық және ресейлік-қазақстандық фильмдерде түсірілді. Басты рөлдерді "Кекесін көңіл" деген фильмдердеойнады, Рэкетир. 2012 жылдың соңында Әсел Сағатова атындағы модельдік мектеп ашылған.

Фильмография[өңдеу]

  • 2004 — Плач матери о манкурте
  • 2005 — Махамбеттың семсері
  • 2006 — Қызыл жусан
  • 2007 — Рэкетир — Әсел
  • 2008 — Сердцеедки — Эмилия
  • 2009 — Афалинаның секіруы — Шолпан
  • 2010 — Махаббат тәлкегі — Әсел
  • 2012 — Охота за призраком — Кира
  • 2012 — Подружки — Мадина
  • 2013 — Ход Конём — Әйгерім
  • 2015 — Рэкетир-2 — Әсел