Әшір Шоқыбаев

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Әшір Шоқыбаев
Жалпы мағлұмат
Туған күні

4 желтоқсан 1947 (1947-12-04)

Қайтыс болған күні

11 наурыз 2018 (2018-03-11) (70 жас)

Азаматтығы

КСРО КСРО
Қырғызстан Қырғызстан

Мамандығы

актер

Әшір Шоқыбаев (4 желтоқсан 1947 жыл11 наурыз 2018 жыл) — КСРО және Қырғызстан киноактері. Қырғызстанның халық әртісі. Қазақ кинокөрермендеріне "Бандыны қуған Хамит", "Көшпенділер" фильмдері арқылы жақсы таныс болған.

Өмірбаяны[өңдеу]

Фильмографиясы[1][өңдеу]

  • 1968 — "Парижге жол"
  • 1971 — "Біздің Ғани"
  • 1979 — "Бандыны қуған Хамит"
  • 1983 — "Ай астындағы үй"
  • 1984 — "Махаббат туралы ән"
  • 1984 — "Ақ Барыс ұрпақтары"
  • 1989 — "Нокдаун"
  • 1990 — "Созақтан шыққан Гамлет"
  • 1991 — "Қызғыш құс"
  • 1993 — "Батыр Баян"
  • 1996 — "Жамбыл"
  • 2006 — "Көшпенділер"
  • 2014 — "Құрманжан Датқа"
  • 2015 — "Аманат"

Дереккөздер[өңдеу]

Сілтемелер[өңдеу]