Jay-Z

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Jay-Z
Сурет
Негізгі ақпарат
Толық аты

Шон Кори Картер

Туған күні

4 желтоқсан 1969 (1969-12-04) (51 жас)

Туған жері

Бруклин, Нью-Йорк

Мемлекет

 АҚШ

Мамандығы

Рэпер, ән авторы, музыкалық продюсер, атқарушы продюсер, кәсіпкер

Жанры

хип-хоп, East Coast rap, хардкор-рэп

Лақап аттары

JAY-Z және Jay Z

Ұжымы

Original Flavor

Қызметтес болған

Бейонсе, Linkin Park, Fall Out Boy, Канье Уэст, R. Kelly, T.I., Lil' Wayne, Freeway, Notorious B.I.G., Nas, Эминем, Рианна, Алиша Киз, Young Jeezy, Мэрайя Кэри

Лейблдері

Roc-A-Fella, Def Jam, Roc Nation, Atlantic Records, Priority Records

Марапаттары

Грэмми

www.jay-z.com

Шон Кори Картэр (1969, 4 желтоқсанында туған), Джей-Зи атымен атақты американ рэпер және кәсіпкер. Дүниеде қаржылықты ең сәтті хип-хоп әртісі болып саналады. 2009 жылында дәулеті $150 миллионнан астам есептелген. Джей-Зи өз мансап замаңында дүние бойы 40 миллион альбом сатқан және де 10 Грэмми марапатына ие болған.

Джей-Зи The 40/40 Club спорт барының иелерінің бірі және Rocawear киім фирмасының қалаушысы. Бұдан бұрын Def Jam Recordings дыбыс жазу компаниясының президенты болған. Джей-Зи Roc-A-Fella Recordс-тің үш қалаушылардың бірі және 2008 жылында ашылған Roc Nation компаниясының орнатушысы.

Дискография[өңдеу]

Студиялық альбомдар[өңдеу]

  • Reasonable Doubt (1996)
  • In My Lifetime, Vol. 1 (1997)
  • Vol. 2... Hard Knock Life (1998)
  • Vol. 3... Life and Times of S. Carter (1999)
  • The Dynasty: Roc La Familia (2000)
  • The Blueprint (2001)
  • The Blueprint2: The Gift & the Curse (2002)
  • The Black Album (2003)
  • Kingdom Come (2006)
  • American Gangster (2007)
  • The Blueprint 3 (2009)
  • Magna Carta Holy Grail (2013)
  • 4:44 (2017)

Бірлескен альбомдар[өңдеу]

  • 2002 — The Best of Both Worlds (Ар Келли-мен бірге)
  • 2004 — Unfinished Business (Ар Келли-мен бірге)
  • 2004 — Collision Course (Linkin Park-пен бірге)
  • 2011 — Watch the Throne (Канье Уэст-пен бірге)

Фильмдер тізімі[өңдеу]

Фильм Жыл
Streets Is Watching 1998
Артқы план 2000
Өмір бойы қамауда 2002
Қағаз сарбаздары 2002
Қараға кету 2004
Diary of Jay-Z: Water for Life 2006
Қысқаметражды фильм «NY-Z» Jay-Z-нің концерті туралы New-York-те 2010