Ашанти (әнші)

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Disambig gray.svg Басқа мағыналар үшін Ашанти (мағына) деген бетті қараңыз.

Ашанти
Ashanti
Сурет
Негізгі ақпарат
Толық аты

Ашанти Шеквойя Дуглас

Туылған күні

13 қазан 1980(1980-10-13) (33 жас)

Туылған жері

Глен-Коув, Нью-Йорк, АҚШ

Белсенділік жылдары

1994 — осы уақытқа шейін

Мемлекет

АҚШ

Мамандықтары

әнші, актриса, продюсер

Аспаптары

вокал, фортепиано

Жанрлары

R&B
хип-хоп

Лейблдері

Jive (1994−1997)
Epic (1998−2000)
The Inc. (2001−2009)
Written Entertainment (2010 − осы уақытқа шейін)

writtenentertainment.com

Ашанти Шеквойя Дуглас (1980 жылы 13 қазанда туған) – танымал америка әншісі, продюссер, актриса, биші және модель. Оның Ashanti деп аталатын дебютті альбомы алғашқы аптада-ақ жарты миллион таралыммен сатылады. «Foolish» әні Billboard Hot 100 чартында он апта бойы бірінші орында тұрады.[1]

Дискография[өңдеу]

  • Ashanti (2002)
  • Chapter II (2003)
  • Concrete Rose (2004)
  • The Declaration (2008)
  • Fifth Studio Album (2012)

Фильмдері[өңдеу]

  • Невеста и предрассудки (2004)
  • The Muppets' Wizard of Oz (2005)
  • Тренер Картер (2005)
  • Сдохни, Джон Такер! (2006)
  • Обитель зла 3: Вымирание (2007)

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Guinness World Records 2005: Special 50th Anniversary Edition (2005). pg. 196. UK: Guinness Publishing Ltd. ISBN 1-892051-22-2.