Сандар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Бұл сандар тізімі

Рационал сандар[өңдеу]

Crystal Clear app kdict.png Толық мақаласы: Рационал сандар

Натурал сандар[өңдеу]

Crystal Clear app kdict.png Толық мақаласы: Натурал сандар
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
50 51 52 53 54 55 56 57 58 59
60 61 62 63 64 65 66 67 68 69
70 71 72 73 74 75 76 77 78 79
80 81 82 83 84 85 86 87 88 89
90 91 92 93 94 95 96 97 98 99
100 101 102 103 104 105 106 107 108 109
110 111 112 113 114 115 116 117 118 119
120 121 122 123 124 125 126 127 128 129
130 131 132 133 134 135 136 137 138 139
140 141 142 143 144 145 146 147 148 149
150 151 152 153 154 155 156 157 158 159
160 161 162 163 164 165 166 167 168 169
170 171 172 173 174 175 176 177 178 179
180 181 182 183 184 185 186 187 188 189
190 191 192 193 194 195 196 197 198 199
200 201 202 203 204 205 206 207 208 209
210 211 212 213 214 215 216 217 218 219
220 230 240 250 260 270 280 290
300 400 500 600 700 800 900
1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 8000 9000
10000 20000 30000 40000 50000 60000 70000 80000 90000
100 мың–1 млн 1 млн–10 млн 10 млн–100 млн 100 млн–1млд 1 млд–10 млд
Үлкен сандар

Мириад жүйесі[өңдеу]

Өлшемі Атауы Жазылуы
100 Бір 1
101 Он 10
102 Жүз 100
103 Мың 1000
104 Мириад 1,0000
105 Он мириад 10,0000
106 Жүз мириад 100,0000
107 Он жүз мириад 1000,0000
108 Миллион 1;0000,0000
1012 Мириад миллион 1,0000;0000,0000
1016 Биллион 1:0000,0000;0000,0000
1024 Миллион биллион 1;0000,0000:0000,0000;0000,0000
1032 Триллион 1'0000,0000;0000,0000:0000,0000;0000,0000
1064 Квадриллион 1'0000,0000;0000,0000:0000,0000;0000,0000'0000,0000;0000,0000:0000,0000;0000,0000
10128 Квинтиллион
10256 Секстиллион
10512 Септиллион
101024 Октиллион
102048 Нониллион
104096 Дециллон
108192 Андицилион
1016,384 Дубдецилион
1032,768 Тредециллион
1065,536 Кваттордециллион
10131,072 Квиндециллион
10262,144 Сексдециллон
10524,288 Сендендецилион
101,048,576 Октодециллион
102,097,152 Новемдецилион
104,194,304 Вигинтилион
108,388,608 Cafarolion
1016,777,216 Saralion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{40}} Quadragintyllion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{50}} Quinquagintyllion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{60}} Sexagintyllion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{70}} Septuagintyllion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{80}} Octogintyllion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{90}} Nonagintyllion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{100}} Centyllion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{1000}} Millyllion
{10}^{\,\! 4 \cdot 2^{10000}} Myryllion

SI-derived[өңдеу]

Шама 1000m Си префиксі Аты Бинари префиксі 1024m=210m Шама
1 000 10001 k Кило Ki 10241 1 024
1 000 000 10002 M Мега Mi 10242 1 048 576
1 000 000 000 10003 G Гига Gi 10243 1 073 741 824
1 000 000 000 000 10004 T Тера Ti 10244 1 099 511 627 776
1 000 000 000 000 000 10005 P Пета Pi 10245 1 125 899 906 842 624
1 000 000 000 000 000 000 10006 E Екса Ei 10246 1 152 921 504 606 846 976
1 000 000 000 000 000 000 000 10007 Z Зетта Zi 10247 1 180 591 620 717 411 303 424
1 000 000 000 000 000 000 000 000 10008 Y Иотта Yi 10248 1 208 925 819 614 629 174 706 176

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]