Финляндия қалаларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

2008 жыл бойынша Финляндияда 113 қала болған.

Қаланың аты Финше аты Тұрғын саны (31.12.2008) Негізі қаланған жыл
Акаа Akaa 14233 2007
Алаярви Alajärvi 8785 1869
Алавус Alavus 9478 1865
Анъяланкоски Anjalankoski 16379 1975
Эспоо Espoo 241589 1458
Форсса Forssa 17864 1923
Хаапаярви Haapajärvi 7774 1977
Хаапавеси Haapavesi 7493 1866
Хамина Hamina 21576 1653
Ханко Hanko 9661 1874
Харьявалта Harjavalta 7581 1869
Хейнола Heinola 20550 1776
Хельсинки Helsinki 574579 1550
Хууттинен Huittinen 9031 1865
Хювинкяа Hyvinkää 44997 1917
Хямеэнлинна Hämeenlinna 49066 1639
Ийсалми Iisalmi 22294 1627
Икаалинен Ikaalinen 7465 1977
Иматра Imatra 28910 1948
Йоэнсуу Joensuu 58085 1848
Юанкоски Juankoski 5375 1925
Ювяскюля Jyväskylä 86527 1837
Ямся Jämsä 15821 1866
Ямсянкоски Jämsänkoski 7351 1926
Ярвенпяа Järvenpää 38300 1951
Каарина Kaarina 22775 1869
Каяни Kajaani 38140 1651
Калайоки Kalajoki 9496 1865
Канкаанпяа Kankaanpää 12318 1865
Каннус Kannus 5736 1859
Карьяа Karjaa 9155 1930
Каркиля Karkkila 9079 1932
Каскинен Kaskinen 1480 1785
Каухайоки Kauhajoki 14382 1868
Каухава Kauhava 7924 2009
Кауниайнен Kauniainen 8550 1920
Кеми Kemi 22602 1869
Кемиярви Kemijärvi 8661 1973
Керава Kerava 33551 1970
Кеуруу Keuruu 10898 1652
Китее Kitee 9479 1631
Киурувеси Kiuruvesi 9405 1851
Кокемяки Kokemäki 8153 1869
Коккола Kokkola 37266 1620
Котка Kotka 54705 1879
Коувола Kouvola 30633 1922
Кристианкаупунки Kristiinankaupunki 7266 1649
Кухмо Kuhmo 9801 1865
Куопио Kuopio 91989 1775
Курикка Kurikka 10464 1868
Куусамо Kuusamo 16779 1868
Куусанкоски Kuusankoski 19739 1921
Лахти Lahti 100095 1905
Лайтила Laitila 8470 1868
Лаппеэнранта Lappeenranta 59683 1649
Лапуа Lapua 14234 1865
Лиекса Lieksa 12921 1973
Лохъя Lohja 37724 1926
Лоимаа Loimaa 13027 1969
Ловийса Loviisa 7384 1745
Лемпяля Lempäälä 19751 1866
Маарианхамина Maarianhamina 11008 1861
Миккели Mikkeli 48689 1838
Мянття Mänttä 6341 1922
Наантали Naantali 14291 1443
Нилсия Nilsiä 6506 1869
Нивала Nivala 10988 1867
Нокиа Nokia 30965 1922
Нурмес Nurmes 8684 1810
Нярпиё Närpiö 9513 1867
Ориматтила Orimattila 14818 1636
Оривеси Orivesi 9634 1865
Оулайнен Oulainen 8054 1865
Оулу Oulu 133541 1605
Оутокумпу Outokumpu 7554 1968
Паймио Paimio 10149 1997
Парайнен Parainen 12256 1948
Паркано Parkano 7117 1867
Пиексямяки Pieksämäki 20308 1968
Пиетарсаари Pietarsaari 19673 1652
Пори Pori 76426 1558
Порвоо Porvoo 48217 1380
Пудасъярви Pudasjärvi 9029 1865
Пухяярви Pyhäjärvi 6088 1993
Раахе Raahe 22579 1649
Райсио Raisio 24161 1292
Раума Rauma 36489 1442
Риихимяки Riihimäki 28548 1922
Рованиеми Rovaniemi 59367 1960
Саариярви Saarijärvi 9804 1866
Сало Salo 26061 1887
Савонлинна Savonlinna 26674 1639
Сейняйоки Seinäjoki 37978 1878
Сомеро Somero 9469 1867
Суоменйоки Suonenjoki 7608 1865
Таммисаари Tammisaari 14754 1546
Тампере Tampere 209535 1779
Торнио Tornio 22499 1621
Турку Turku 175645
Улвила Ulvila 13712 1365
Уусикаарлепуу Uusikaarlepyy 7428 1620
Уусикаупунки Uusikaupunki 15894 1617
Вааса Vaasa 5865 1606
Валкеакоски Valkeakoski 20541 1923
Ваммала Vammala 16635 1907
Вантаа Vantaa 195448 1351
Варкаус Varkaus 23181 1929
Виитасаари Viitasaari 7336 1635
Виррат Virrat 7632 1868
Юливиеска Ylivieska 13802 1867
Юлёярви Ylöjärvi 26995 1869
Яхтяри Ähtäri 6629 1867
Яанекоски Äänekoski 20333 1911