Хорватия қалаларының тізімі

Уикипедия жобасынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Хорватия қалалары:

Тұрғын саны 20 мыңнан астам қалалар (2001)[өңдеу]

  1. Загреб — 691 724
  2. Сплит — 175 140
  3. Риека — 143 800
  4. Осиек — 90 411
  5. Задар — 69 556
  6. Славонски Брод — 58 642
  7. Пула — 58 594
  8. Карловац — 49 082
  9. Вараждин — 41 434
  10. Шибеник — 37 060
  11. Сисак — 36 785
  12. Каштела — 34 103
  13. Велика Горица — 33 339
  14. Винковцы — 33 239
  15. Дубровник — 30 436
  16. Вуковар — 30 126
  17. Беловар — 27 783
  18. Копривница — 24 809
  19. Пожега — 20 943
  20. Джяково — 20 912

Қалалар тізімі (әліпби бойынша)[өңдеу]

Қаланың аты Тұрғын саны (2001) Провинция (Жупания)
Бакар Bakar 1 566 Приморье-Горски Котар
Бели Манастир Beli Manastir 8 671 Осиек-Баранья
Белишце Belišće 7 197 Осиек-Баранья
Беловар Bjelovar 27 783 Беловар-Билогора
Бенковац Benkovac 2 622 Задар
Биоград на Мору Biograd na Moru 5 259 Задар
Бузет Buzet 1 721 Истрия
Буйе Buje 3 001 Истрия
Вальпово Valpovo 7 904 Осиек-Баранья
Вараждин Varaždin 41 434 Вараждин
Вараждинске Топлице Varaždinske Toplice 1 877 Вараждин
Велика Горица Velika Gorica 33 339 Загреб
Винковцы Vinkovci 33 239 Вуковар-Срием
Вировитица Virovitica 15 589 Вировитица-Подравина
Вис Vis 1 776 Сплит-Далмация
Водице Vodice 6 116 Шибеник-Книн
Воднян Vodnjan 3 406 Истрия
Врбовец Vrbovec 4 862 Загреб
Врбовско Vrbovsko 1 894 Приморье-Горски Котар
Вргорац Vrgorac 2 188 Сплит-Далмация
Врлика Vrlika 959 Сплит-Далмация
Вуковар Vukovar 30 126 Вуковар-Срием
Гарешница Garešnica 4 252 Беловар-Билогора
Глина Glina 3 116 Сисак-Мославина
Госпич Gospić 6 088 Лика-Сень
Грубишно Поле Grubišno Polje 3 171 Беловар-Билогора
Дарувар Daruvar 9 815 Беловар-Билогора
Делнице Delnice 4 451 Приморье-Горски Котар
Джурджевац Đurđevac 6 616 Копривница-Крижевцы
Джяково Đakovo 20 912 Осиек-Баранья
Доньи Михольяц Donji Miholjac 6 680 Осиек-Баранья
Донья Стубица Donja Stubica 2 524 Крапина-Загорье
Дрниш Drniš 3 332 Шибеник-Книн
Дубровник Dubrovnik 30 436 Дубровник-Неретва
Дуга Реса Duga Resa 6 601 Карловац
Дуго Село Dugo Selo 8 880 Загреб
Жупанья Županja 13 775 Вуковар-Срием
Забок Zabok 2 859 Крапина-Загорье
Загреб Zagreb 691 724 Загреб
Задар Zadar 69 556 Задар
Запрешич Zaprešić 17 538 Загреб
Златар Zlatar 2 889 Крапина-Загорье
Иванец Ivanec 5 434 Вараждин
Иванич град Ivanić-Grad 7 714 Загреб
Илок Ilok 5 897 Вуковар-Срием
Имотски Imotski 4 347 Сплит-Далмация
Карловац Karlovac 49 082 Карловац
Кастав Kastav 2 037 Приморье-Горски Котар
Каштела Kaštela 34 103 Сплит-Далмация
Кланьец Klanjec 562 Крапина-Загорье
Книн Knin 11 128 Шибеник-Книн
Комижа Komiža 1 523 Сплит-Далмация
Копривница Koprivnica 24 809 Копривница-Крижевцы
Корчула Korčula 3 126 Дубровник-Неретва
Кральевица Kraljevica 2 897 Приморье-Горски Котар
Крапина Krapina 4 647 Крапина-Загорье
Крижевцы Križevci 11 541 Копривница-Крижевцы
Крк Krk 3 364 Приморье-Горски Котар
Кутина Kutina 14 814 Сисак-Мославина
Лабин Labin 7 904 Истрия
Лепоглава Lepoglava 4 084 Вараждин
Липик Lipik 2 300 Пожега-Славония
Лудбрег Ludbreg 3 465 Вараждин
Макарска Makarska 13 381 Сплит-Далмация
Мали Лошинь Mali Lošinj 6 296 Приморье-Горски Котар
Меткович Metković 13 873 Дубровник-Неретва
Мурско Средишце Mursko Središće 3 322 Меджимурье
Нашице Našice 8 173 Осиек-Баранья
Нин Nin 1 256 Задар
Нова Градишка Nova Gradiška 13 264 Брод-Посавина
Новалья Novalja 2 078 Лика-Сень
Нови Винодольски Novi Vinodolski 4 119 Приморье-Горски Котар
Новиград Novigrad 2 629 Истрия
Нови Маров Novi Marof 1 981 Вараждин
Новска Novska 7 270 Сисак-Мославина
Обровац Obrovac 1 055 Задар
Огулин Ogulin 8 712 Карловац
Озаль Ozalj 1 164 Карловац
Омиш Omiš 6 565 Сплит-Далмация
Опатия Opatija 7 850 Приморье-Горски Котар
Опузен Opuzen 2 730 Дубровник-Неретва
Ораховица Orahovica 4 262 Вировитица-Подравина
Орославле Oroslavlje 3 420 Крапина-Загорье
Осиек Osijek 90 411 Осиек-Баранья
Оточац Otočac 4 354 Лика-Сень
Паг Pag 2 701 Задар
Пазин Pazin 4 986 Истрия
Пакрац Pakrac 4 772 Пожега-Славония
Петринья Petrinja 13 801 Сисак-Мославина
Плетерница Pleternica 3 739 Пожега-Славония
Плоче Ploče 6 537 Дубровник-Неретва
Пожега Požega 20 943 Пожега-Славония
Пореч Poreč 10 448 Истрия
Преграда Pregrada 1 654 Крапина-Загорье
Прелог Prelog 4 288 Меджимурье
Пула Pula 58 594 Истрия
Раб Rab 554 Приморье-Горски Котар
Риека Rijeka 143 800 Приморье-Горски Котар
Ровинь Rovinj 13 467 Истрия
Самобор Samobor 15 147 Загреб
Свети Иван Зелина Sveti Ivan Zelina 2 772 Загреб
Сень Senj 5 491 Лика-Сень
Синь Sinj 11 468 Сплит-Далмация
Сисак Sisak 36 785 Сисак-Мославина
Скрадин Skradin 619 Шибеник-Книн
Славонски Брод Slavonski Brod 58 642 Брод-Посавина
Слатина Slatina 10 920 Вировитица-Подравина
Слунь Slunj 1 776 Карловац
Солин Solin 15 850 Сплит-Далмация
Сплит Split 175 140 Сплит-Далмация
Стари Град Stari Grad 1 906 Сплит-Далмация
Супетар Supetar 3 016 Сплит-Далмация
Триль Trilj 2 381 Сплит-Далмация
Трогир Trogir 10 907 Сплит-Далмация
Умаг Umag 7 769 Истрия
Хвар Hvar 3 672 Сплит-Далмация
Хрватска Костайница Hrvatska Kostajnica 1 993 Сисак-Мославина
Црес Cres 2 333 Приморье-Горски Котар
Цриквеница Crikvenica 7 121 Приморье-Горски Котар
Чабар Čabar 511 Приморье-Горски Котар
Чазма Čazma 2 878 Беловар-Билогора
Чаковец Čakovec 15 790 Меджимурье
Шибеник Šibenik 37 060 Шибеник-Книн
Ястребарско Jastrebarsko 5 419 Загреб