Алжир қалаларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Алжирдің ең үлкен қаласы — ел астанасы Алжир. Басқа ең үлкен қалалары — Оран, Константина, Аннаба.

Алжирдің ең үлкен қалаларының тізімі[өңдеу]

Сурет:Ag-map-rus.png
Алжир картасы
Рет саны Аты Тұрғын саны
русское арабское 1977 ж. 1987 ж. 1998 ж. 2005 ж.
1. Алжир араб.: الجزائر 1.523.000 1 507 241 1 519 570 1 518 083
2. Оран араб.: وهران 491 901 628 558 692 516 771 066
3. Константина араб.: قسنطينة 345 566 443 727 462 187 507 224
4. Аннаба араб.: عنابة 255 938 305 526 348 554 383 504
5. Батна араб.: باتنة 102 756 181 601 242 514 317 206
6. Блида араб.: البليدة 136 033 170 935 226 512 264 598
7. Сетиф араб.: سطيف 129 754 170 182 211 859 246 379
8. Эш-Шелифф (Эль-Аснам) араб.: ولاية الشلف 75 864 129 976 179 768 235 062
9. Джельфа араб.: الجلفة 47 435 84 207 154 265 221 231
10. Сиди-Бель-Аббес араб.: سيدي بلعباس 112 998 152 778 180 260 208 498
11. Бискра араб.: بسكرة 90 471 128 281 170 956 207 987
12. Тебесса араб.: تبسة 61 063 107 559 153 246 203 922
13. Тиарет араб.: تيارت 53 277 95 821 145 332 198 213
14. Уаргла араб.: ورقلة 42 098 81 721 129 402 183 238
15. Беджайа араб.: بجاية 73 960 114 534 147 076 182 131
16. Скикда араб.: سكيكدة 91 395 128 747 152 335 178 687
17. Тлемсен араб.: تلمسان 109 408 126 882 155 162 172 540
18. Бордж-Бу-Арреридж араб.: برج بو عريريج 54 505 84 264 128 535 167 230
19. Бешар араб.: بشار 72 790 107 311 131 010 157 430
20. Медеа араб.: ولاية المدية 57 828 84 792 123 535 155 852
21. Туггурт араб.: تقورت 42 519 70 645 113 625 153 624
22. Джиджелли араб.: جيجل 35 065 62 793 106 003 148 901
23. Сук-Ахрас араб.: سوق أهراس 52 144 83 015 115 882 148 328
24. Мостагнем араб.: مستغانم 85 059 114 037 124 399 140 252
25. Мсила араб.: المسيلة 33 642 65 805 99 855 140 048
26. Эль-Эльма араб.: العلمة 41 564 67 933 105 130 139 808
27. Хеншела араб.: خنشلة 44 223 69 743 106 082 138 754
28. Саида араб.: سعيدة 55 855 80 825 110 865 136 856
29. Эйн-Уссера араб.: عين وسارة 17 173 44 270 82 435 134 174
30. Эль-Уэд араб.: الوادي 47 173 72 065 104 801 133 933
31. Гельма араб.: قالمة 56 106 77 821 108 734 133 127
32. Гардая араб.: غرداية 70 508 89 415 110 724 127 172
33. Релизан араб.: غليزان 55 450 80 091 104 285 126 794
34. Лагуат араб.: الأغواط 40 156 67 214 96 342 126 291
35. Бордж-эль-Киффан араб.: برج الكيفان 46 590 61 035 98 135 122 875
36. Бу-Саада араб.: بو سعدة 46 760 66 688 97 031 121 301
37. Баб-Аззур араб.: باب الزوار 7 100 55 211 92 200 115 444
38. Мессад араб.: مسعد 19 885 47 460 75 533 114 625
39. Барика араб.: بريكة 26.315 56 488 80 618 114 547
40. Эйн-Бейда араб.: عين البيضاء 42.578 61 997 90 560 114 107
41. Эль-Хруб араб.: الخروب 14 962 42 261 65 344 103 995