Крис Эванс

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Крис Эванс
Chris Evans
Сурет
Крис Эванс San Diego Comic-Con International-да, 2014 ж
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

Christopher Robert Evans

Туған күні:

13 маусым 1981(1981-06-13) (33 жас)

Туған жері:

Бостон, Массачусетс, АҚШ

Азаматтығы:

 АҚШ

Мамандығы:

актер

Белсенді жылдары:

2000 – осы уақытқа шейін

IMDb:

ID 0262635

Кристофер Роберт «Крис» Эванс (ағылш. Christopher Robert «Chris» Evans; 13 маусым 1981 жыл, Бостон, Массачусетс, АҚШ) – американ актері. Көпшілікке Алау адам роліндегі «Фантастикалық төрттік» (2005), «Фантастикалық төрттік: Күміс серфердің шабылуы» (2007) және Капитан Америка роліндегі «Капитан Америка:Алғашқы кек қайтарушы» (2011) және «Кек қайтарушылар» (2012) фильмдерімен әйгілі. Крис кино карьерасын алғашында телехикаялардан бастайды, ол сонымен қатар «Жасөспірімдерге арналмаған фильм» (2001), «Мейірімсіз адамдар» (2005), «Күн жарығы» (2007), «Соққы» (2009), «Лузерлер» (2010), «Скотт Пилигрим бүкіл әлемге қарсы» (2010) және «Қанша сенде?» (2011) кинофильмдерде ойнаған.

Биографиясы[өңдеу]

Крис Эванс Бостон[1] қаласында дүниеге келген, өскен жері Садбюри қалашығы[2]. Оның анасы Лиза Мари жастар театрының көркемдік жетекшісі, әкесі Г. Роберт "Боб" Эванс III тіс дәрігері қызметін атқарған. Оның екі әпкесі және бір інісі бар. Інісі Скотт ABC телеарнасындағы «Бір ғұмыр үшін өмір сүру керек» телехикаясында ойнаған. Кристің анасы жартылай итальян, жартылай ирланд болып келеді.

Эванс Линкольн-Садбери жоғарғы аймақтық мектебін бітірген. Ол және оның бауырлары католиктік бағытты ұстанады.

Кинокарьерасы[өңдеу]

Крис Эванс және Сэн Ли 2011 жылы San Diego Comic-Con.

«Жасөспірімдерге арналмаған» фильмінен кейін[3], Эванс «Жоғарғы балл» және «Ұялы телефон» фильмдерінде басты рольдерді сомдайды, сосын Чикагода екі тәуелсіз кинокартиналарға түседі. Дирк Уиттенборндың «Мейірімсіз адамдар» киносында, қаһарлы Брюсті[4], ал «Лондон» лентасында туысқандардың арақатынасы бұзылған нашақордың рөлін ойнайды[5]. Кейіннен ол Marvel комиксі бойынша 2005 жылы «Фантастикалық төрттік» және 2007 жылы шыққан сиквелі «Фантастикалық төрттік: Күміс серфердің шабылуы» фильмдерінде Алау-адамды ойнайды[6]. 2007 жылы Дэнни Бойлдың ғылыми фантастикалық «Күн Жарығы» фильмінде ғарышкер Мейстің ролін сомдайды[7].

2008 жылы Эванс басты ролдегі Киaну Ривзпен «Көше Қожайындары» фильміне түседі. Келесі жылы ол Дакота Фэннинг, Камилла Белль сынды актрисалардың қатысуымен «Соққы» атты ғылыми фантастикалық триллерде ойнайды. Осы кинода Крис бүкіл күрес көріністерін өзі орындағандықтан, түсірілім кезінде көгерген күйлі жүрген[8]. Сол жылы Крис Эванс Форбстағы «Жұлдыздар байлығы» рейтингісі бойынша 474-ші орын алады.[9]

2010 жылы ол ағайынды Кассендердің «Кемшілік» фильмінің түсіруін аяқтайды, тағы осы жылы Сильвен Уайт режиссерлік еткен DC Comics Vertigo комиксі желісі бойынша «Лузерлер» кинолентасына түседі[10]. Кейін Эдгарт Райттың «Скотт Пилигрим бүкіл әлемге қарсы» киносында Лукас Лиді бейнелейді.[11]

2011 жылы Эванс Marvel Comics кейіпкері Капитан Америка ролінде Капитан Америка:Алғашқы кек қайтарушы және екінші пландағы ролдегі Анна Фэриспен романтикалық «Қанша сенде?» комедиясында ойнайды. Эван Рэйчел Вудпен 2011 жылы Gucci Guilty парфюмериясын және Guilty pour Homme иіссуын жарнамалайды[12] [13].

Крис Эванс Капитан Америка ролі үшін мультиконтрактқа отырады. Аталмыш кейіпкердің 2012 жылы шыққан «Кек қайтарушылар» фильмін сомдайды. Сосын ол Майк Шэннонмен «Ызғарлы» триллеріне түседі. Осы роль үшін Крис басына парик тағады және сақал мұртын өсіреді. Ол Оңтүстік Кореяда Пон Чжун Хоның «Тесіп өткен қар» картинасына түседі.[14]

2014 жылы «Капитан Америка: Қысқы жауынгер» фильмі жарыққа шықты[15]. Картинада әдеттегідей өзінің қаһарман жауынгер Капитан Американы сомдады. Ол сонымен қатар 2015 жылда шығатын Кек қайтарушылардың сиквеліне және 2016 жылы үшінші «Капитан Америка» фильміне түсетіндігі белгілі болды.[16] 2014 жылы наурызда Крис Эванс Marvel-мен келісімшарт аяқталғаннан кейін демалыс алатындығын жариялады[17] және 2017 жылға қарай Капитан Американы ойнауды толық аяқтайтынына сенетіндігін айтты.[18]

Жеке өмірі[өңдеу]

2004-2006 жылдар аралығында актер Джессика Билмен кездесіп жүрген[19]. 2007 жылы Минка Келлимен қысқаша роман болады, олар 2012 жылы қыркүйегінен бастап жиі кездесіп тұрды, алайда 2013 жылы қазан айында жұптар ажырап кетеді.[20]

Ол сонымен қатар ЛГБТ құқықтарын жақтаушысы[21] және буддизмді қолданады.[22]

Фильмографиясы[өңдеу]

Крис «Капитан Америка: Қысқы жауынгер» фильмінің түсірілуі кезінде, 2013 ж
Жылы Қазақша атауы Шынайы атауы Рөлі
2000 Жаңадан келгендер The Newcomers Джадд
2000 Қарама қарсы жыныс Opposite Sex Кэри Бастон
2001 Жасөспірімдерге арналмаған фильм Not Another Teen Movie Джейк Уайлер
2004 Жоғарғы балл The Perfect Score Кайл
2004 Ұялы телефон Cellular Райан
2005 Мейірімсіз адамдар Fierce People Брайс
2005 Фантастикалық төрттік Fantastic Four Джонни Шторм / Алау-адам
2005 Лондон London Сид
2007 Тасбақа-ниндзялар TMNT Кейси
2007 Күн жарығы Sunshine Мэйс
2007 Күтушінің күнделігі The Nanny Diaries Хэйден
2007 Фантастикалық төрттік: Күміс серфердің шабылуы Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Джонни Шторм / Алау-адам
2007 Терра үшін шайқас Battle for Terra Стюарт Стэнтон
2008 Көше Қожайындары Street Kings детектив Пол Дискант
2008 Робот-балапан Robot Chicken -
2008 Соққы Push Ник Гант
2010 Лузерлер The Losers Дженсен
2010 Скотт Пилигрим бүкіл әлемге қарсы Scott Pilgrim vs. the World Лукас Ли
2011 Кемшілік Puncture Майк Вайс
2011 Капитан Америка:Алғашқы кек қайтарушы Captain America: The First Avenger Стив Роджерс / Капитан Америка
2011 Қанша сенде? What's Your Number? Колин Ши
2012 Кек қайтарушылар The Avengers Стив Роджерс / Капитан Америка
2013 Ызғарлы The Iceman Мистер Фризи
2013 Тесіп өткен қар Snow Piercer Кёртис
2013 Тор:2 Түнек әлемі Thor: The Dark World Стив Роджерс / Капитан Америка (камео)
2014 A Many Splintered Thing A Many Splintered Thing Баяндаушы
2014 Капитан Америка: Қысқы жауынгер Captain America: The Winter Soldier Стив Роджерс / Капитан Америка
2014 Кетпестен бұрын Before We Go Пит Купер
2015 Кек қайтарушылар:Альтрон дәуірі The Avengers: Age of Ultron Стив Роджерс / Капитан Америка

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Itzkoff, Dave. Chris Evans in 'Captain America: The First Avenger', The New York Times (July 8, 2011).
  2. Pai, Tanya. "America's Most Wanted". Boston. June 2011. Archived from the original on July 5, 2011. http://www.webcitation.org/5zxBHb81H. Retrieved April 16, 2013. 
  3. Rebecca Murray, Fred Topel Interview with Mia Kirshner & Chris Evans from "Not Another Teen Movie". About.com. Тексерілді, 7 маусым 2013.
  4. Fierce People. Тексерілді 7 маусымның 2013.
  5. "London" Movie Trailer. About.com. Тексерілді, 7 маусым 2013.
  6. Human Torch Chris Evans Says Fantastic Four 3 Will Probably Not Happen (March 21, 2008). Тексерілді 7 маусымның 2013.
  7. Chupnick, Steven. Traveling to the SUNSHINE with Danny Boyle and Chris Evans (July 22, 2007). Тексерілді 7 маусымның 2013.
  8. Push Comes to Shove for Chris Evans, Parade (February 4, 2009). Тексерілді 19 шілденің 2010.
  9. Chris Evans: Star Currency (2009). Forbes. Тексерілді, 23 тамыз 2009.
  10. Billington, Alex Complete Look at the Full Cast of Sylvain White's The Losers. FirstShowing.net (July 13, 2009). Тексерілді, 13 шілде 2009.
  11. Fischer, Russ. A Handy Cast Guide To Scott Pilgrim Vs The World, Chud.com (January 20, 2009). Тексерілді 20 қаңтардың 2009.
  12. Rosenblit, Rachel. "Chris Evans and Evan Rachel Wood Promote Guilty", Elle, August 12, 2010.
  13. "Gucci Guilty Pour Homme To Launch", RealStyleNetwork.com, January 10, 2011.
  14. Kroll, Justin. Chris Evans warms to 'Snow Piercer', Variety (January 13, 2012). Тексерілді 2 наурыздың 2014.
  15. Chitwood, Adam Chris Evans Talks 'Captain America: The Winter Soldier'; Says Sequel Will Get Into Material That Was Cut from 'The Avengers'. Collider.com (September 18, 2012). Басты дереккөзінен мұрағатталған 28 қыркүйек 2012. Тексерілді, 18 қыркүйек 2012.
  16. Captain America to Return to Theaters May 6, 2016. Marvel. Тексерілді, 7 сәуір 2014.
  17. Glamour magazine via Gallagher, Brian Chris Evans Taking a Break from Acting Once Marvel Contract Expires. Movieweb.com (Watchr Media) (March 3, 2014). Басты дереккөзінен мұрағатталған 3 сәуір 2014. Тексерілді, 3 наурыз 2014.
  18. Setoodeh, Ramin. ‘Captain America’s’ Chris Evans Says He’s Ready to Leave Acting Behind, Variety (March 25, 2014). Тексерілді 3 наурыздың 2014.
  19. Johnson, Zach (September 4, 2012). "Chris Evans, Dating Again!". Us Weekly. http://www.usmagazine.com/celebrity-news/news/chris-evans-minka-kelly-dating-again-201249. Retrieved April 16, 2013. 
  20. Minka Kelly, Chris Evans break up again (October 23, 2013). Тексерілді 25 қазанның 2013.
  21. Voss, Brandon A List: Chris Evans. The Advocate (January 5, 2009). Тексерілді, 20 шілде 2010.
  22. Sachs, Adam (May 2012). "The AvengersҮлгі:' Chris Evans: Just Your Average Beer-Swilling, Babe-Loving Buddhist". Details. http://www.details.com/celebrities-entertainment/cover-stars/201205/chris-evans-avengers. Retrieved April 16, 2013. 

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Ортаққорда бұған қатысты медиа файлдар бар: Крис Эванс