Рианна

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Рианна
Rihanna
Сурет
Негізгі ақпарат
Туған кездегі есімі

Робин Рианна Фенти

Туған күні

20 ақпан 1988(1988-02-20) (26 жас)

Туған жері

Барбадос

Белсенділік жылдары

2005 — осы уақытқа шейін

Мемлекет

 АҚШ

Мамандықтары

әнші, әннің авторы, продюсер, филантроп, актриса

Жанрлары

Заманауи ритм-н-блюз, Дэнсхолл, Регги

Лақап аты

Rihanna

Қызметтес болған

Бритни Спирс, Jay-Z, Шон Пол, Fabolous, Ne-Yo, Maroon 5, Джастин Тимберлейк, Тимбалэнд, T.I., Дрейк, Ники Минаж, Дэвид Гетта, Канье Уэст, Эминем, Coldplay

Лейблдері

Def Jam, SRP, Roc Nation

Ресми сайты
Rihanna-signature.png
Рианнаның қолтаңбасы

Риа́нна (ағылш. Rihanna; толық аты Робин Рианна Фенти, ағылш. Robyn Rihanna Fenty; 20 ақпан 1988, Барбадос) — барбадос R&B әншісі. Барбадостағы Сент-Майкл қаласында туып, 16 жасында АҚШ-қа көшіп келген. Оның әндерінің бәрі әлемге кең танылған. Көптеген сыйлықтардың иегері, оның ішінде: төрт Грэмми және төрт American Music Awards сыйлығы. Барбадос мәдениетінің ресми өкілі болып келеді. Негізгі күйтабақтары: «Music of the Sun» (2005), «A Girl like Me» (2006), «Good Girl Gone Bad» (2007), «Rated R» (2009), «Loud» (2010), «Talk That Talk» (2011), «Unapologetic» (2012).

Фильмография[өңдеу]

  • 2006 жылы-«Добейся успеха 3: Всё или ничего»
  • 2012 жылы-«Морской бой»
  • 2012 жылы-«Кэти Перри: Частичка меня»
  • 2013 жылы-«Конец света 2013: Апокалипсис по-голливудски»

Дискография[өңдеу]

  • Music of the Sun (2005)
  • A Girl like Me (2006)
  • Good Girl Gone Bad (2007)
  • Rated R (2009)
  • Loud (2010)
  • Talk That Talk (2011)
  • Unapologetic (2012)

Турлар[өңдеу]

  • Rihanna: Live in Concert Tour (2006)
  • Good Girl Gone Bad Tour (2007—2009)
  • Last Girl on Earth Tour (2010—2011)
  • Loud Tour (2011)
  • Diamonds World Tour (2013)

Дереккөздер[өңдеу]

Орыс википедиясы

Дереккөздер[өңдеу]