The Doors

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
The Doors
суреті
The Doors тобының толық құрамы
Негізгі ақпарат
Жанры

психоделикалық рок
блюз-рок
эйсид-рок
ритм-энд-блюз [1]

Белсенділік
жылдары

19651973
(Қайта басқосулары: 1978, 1993, 1997, 2000, 2011)

Мемлекет

Америка Құрама ШтаттарыАҚШ

Қайдан

Лос-Анджелес

Өлеңдерінің
тілдері

Ағылшын

Лейблі

Elektra Records

Топ құрамы

Джим Моррисон
Рэй Манзарек
Робби Кригер
Джон Денсмор

http://www.thedoors.com


The Doors (ағыл. Есіктер) — өз музыкасымен 60-жылдардағы американдық мәдениет пен өнерге қатты әсер еткен американдық рок топ. Топ 1965 жылы Лос-Анджелесте құрылды. Бас вокалист — Джим Морисонның құпияға толы ән шумақтары оны сол кездегі ең танымал әрі қайшылыққа толы топтардің бірі етті. Тіпті 1971 жылғы уақытша ыдырауға қарамастан топ танымалдылығы бәсеңдемеді. Барлығы АҚШ-та топтың 32 500 500 дана альбомдары сатылды. Әлем бойынша топтың 100 миллион альбомы сатылған болатын. The Doors қатарынан 8 алтын альбомы болған алғашқы американдық топ болды. 1993 жылы топ «рок-н-ролл атақтылары залына» қосылды.

Құрамы[өңдеу]

  • Джим Моррисон — басты вокал, перкуссия, пернелі (клавишты) (1965—1971)
  • Рэй Манзарек — пернелі (клавишты), перкуссия, бэк-вокал (1965—1973, 1978, 1993, 1997, 2000, 2011)
  • Робби Кригер — гитара, бэк-вокал (1965—1973, 1978, 1993, 1997, 2000, 2011)
  • Джон Денсмор — ұрмалы, перкуссия, бэк-вокал (1965—1973, 1978, 1993, 1997, 2000, 2011)

Дискографиясы[өңдеу]

Студиялық альбомдары[өңдеу]

  1. The Doors (1967 жыл қаңтар)
  2. Strange Days (1967 жыл қазан)
  3. Waiting for the Sun (1968 жыл шілде)
  4. The Soft Parade (1969 жыл шілде)
  5. Morrison Hotel (1970 жыл ақпан)
  6. L.A. Woman (1971 жыл сәуір)
  7. Other Voices (1971 жыл қазан) – Джима Моррисонсіз
  8. Full Circle (1972 жыл шілде) – Джима Моррисонсіз
  9. An American Prayer (1978 жыл қараша) – Джима Моррисон поэмасының өлгеннен кейінгі басылымы

Концерттері және концерттік жинақтары[өңдеу]

  1. Absolutely Live (1970 жыл шілде)
  2. Alive, She Cried (1983 жыл қараша)
  3. Live at the Hollywood Bowl (1987 жыл шілде)
  4. In Concert (1991 жыл шілде)
  5. Live in Detroit (2001 жыл маусым)
  6. Bright Midnight: Live in America (2002 жыл ақпан)
  7. Live in Hollywood (2002 жыл мамыр)
  8. Live at The Bowl ’68 (Remastered) (2012 жыл)

Синглдары[өңдеу]

жылы айы Атауы Чарттардағы орны
US UK
1967 қаңтар Break On Through / End Of The Night Elektra 45611 106 ?
1967 сәуір Light My Fire / The Crystal Ship Elektra 45615 1 ?
1967 мамыр Alabama Song / Take It As It Comes UK ?
1967 қыркүйек People Are Strange / Unhappy Girl Elektra 45621 12 ?
1967 қараша Love Me Two Times / Moonlight Drive Elektra 45624 25 ?
1968 наурыз The Unknown Soldier / We Could Be So Good Together Elektra 45628 39 ?
1968 маусым Hello, I Love You / Love Street Elektra 45635 1 ?
1968 желтоқсан Touch Me / Wild Child Elektra 45646 3 ?
1969 ақпан Wishful, Sinful / Who Scared You Elektra 45656 44 ?
1969 мамыр Tell All The People / Easy Ride Elektra 45663 57 ?
1969 тамыз Running Blue / Do It Elektra 45675 64 ?
1970 наурыз You Make Me Real / Roadhouse Blues Elektra 45685 50 ?
1970 сәуір You Make Me Real / The Spy UK ?
1970 маусым Roudhouse Blues / Blue Sunday UK ?
1971 наурыз Love Her Madly / (You Need Meat) Don't Go No Further Elektra 45726 7 ?
1971 маусым Riders On The Storm / Changeling Elektra 45738 14 ?
1971 қараша Tightrope Ride / Variety Is The Spice Of Life US 71
1972 мамыр Ships W/Sails / In The Eye Of The Sun UK ?
1972 тамыз The Mosquito / It Slipped My Mind US 85
1972 тамыз Get Up And Dance / Tree Trunks UK ?
1979 қаңтар Roadhouse Blues (live) / Albinoni Adagio US ?
1979 ақпан Roadhouse Blues (live) / Ghost Song UK ?
1983 қараша Gloria (live) / Love Me two Times (live) 18 ?


Фильмография[өңдеу]

  • Break On Through (түрлі-түсті промо), 1967
  • The Unknown Soldier (түрлі-түсті промо), 1968
  • Feast of Friends (қара-ақ бөліктері бар түрлі-түсті деректі фильм, барлық музыка алдын-ала жазылып қойылған, 40 минут), 1968
  • HWY (түрлі-түсті фильм, 50 минут), 1968
  • The Doors Are Open (қ/а, 60 минут), 1968
  • No One Here Gets Out Alive (Feast of Friends, түрлі өнер көрсетулер, ТВ-шоу фрагменттері, Джон, Робби, Рэй, Ротшильд, Хопкинс, Шугерменмен болған интервьюлер, Джимнің түсіргендері — түрлі-түсті және қ/а), 1980
  • When You’re Strange режиссёр — Том ДиЧилло (деректі фильм), 2010

Тағы қараңыз[өңдеу]

The Rolling Stones

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Hopkins, Sugerman, p. 284