Linkin Park

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Linkin Park
логотипі
суреті
Linkin Park (солдан оңға қарай): Честер Беннингтон, Майк Шинода, Брэд Дэлсон, Джо Хан, Дэвид Фаррелл, Роб Бурдон
Негізгі ақпарат
Жанры

Альтернативті рок
Рэпкор[1]
Ню-метал[2]
Альтернативті метал[1]

Белсенділік
жылдары

19961998: Xero
19992000: Hybrid Theory
2000 — б.к.: Linkin Park

Мемлекет

АҚШ

Қайдан

Лос-Анджелес, Калифорния

Өлеңдерінің
тілдері

Ағылшын

Лейблдері

Warner Bros.
Machine Shop

Топ құрамы

Честер Беннингтон
Майк Шинода
Джо Хан
Брэд Дэлсон
Роб Бурдон
Дэвид Фаррелл

Бұрынғы
қатысушылары

Кайл Кристнер
Скотт Козиол
Марк Уэйкфилд

linkinpark.com
Linkin Park

Linkin Park - Американдық альтернатив стилінде ойнайтын рок тобы.1996 жылы құрылып, Xero деп аталған. Ал 1999 жылдан бастап атын Linkin Park өзгертіп, шамасымен 100 миллиондай альбом көшірмесі сатылды және екі рет Грэмми марапатына иеленді. Ең бірінші жетістікке топ 2000 жылы Hybrid Theory атты альбомнын шығуымен танымал болды. Бұл альбомның 30 миллиондай көшірмесі сатылып, 2010 жылы мультибриллиантты статусқа иеленді.

Тарихы[өңдеу]

Қалыптасу[өңдеу]

Бұл рок тобы 1996 жылы екі сыныптас Майк Шинода және Брэд Делсонмен (бүгінгі күнге де дейін тобтың мүшелері) негізделген . Қалыптасқан мезетінде олар Super Xero деп аталған. Одан кейін атын Xero - ға өзгертті. Бұл уақыт мезетінде тобтың мүшелері: Майк, Брэд, Джо, Дэйв, Роб және Марк. Қаражаттың аздығына қарамастан, жігіттер әндерді Шиноданың жатын бөлмесінде (кейіннен топтың бірінші студиясы болды) жазуға бастады, . Осы уақытта бірде-бір лейблмен шарт жасай алмағандықтан және де осы топ жетістікке жете алмайды деген оймен басқа жоба іздеу үшін Марк топтан кетті, ал Дейв Фарреллдің басқа жобасында тур басталғандықтан топтан кетуге мәжбүр болды. Осы рок топқа Честер Беннингтон ( ал оған 1999 жылы туған күні 20 наурызда қоңырау шалған) келгеннен соң топтың жаратылысы өзгерді де атын Hybrid Theory - ге өзгертті, ал 2000 жылдан бастап өздерін Linkin Park деп атады.

Xero Марктың орнына жаңа вокалшыны Аризонада тұратын вокалшы Честер Беннингтон туралы естімегенше өте көп уақыт бойы іздеді. Өзінің танысы арқылы Zomba Music-тің вице-президенті Джефф Блю арқылы музыкантшылар Беннингтонге қонырау шалып, өзінің вокалын демо-касетага жазып, оларға жіберуін өтінді. Беннингтон өзінің туған күнінің тойлауынан бас тартып, демо-касетаны жазып, жігіттерге телефон арқылы тындауға берді. Оның даусы топ мүшелерінде үлкен әсер калдырды. Келесі күні Честер Лос-Анджелес ұшып келеді. Честер топтың құрамына кіруге келіскен соң, топтың аты Hybrid Theory деп атала бастады. Осыдан кейін шұғыл өзгерістер науқаны басталды. Жігіттерде британ электро тобымен мәселелер туындады. Себебі бұл топтың аты да Hybrid болғандықтан, оларды плагиаторлықта кінәләді. Сондықтан Честер Беннингтон Санта-Моникада студияға Линкольн паркі бойымен баратындықтан топқа жаңа Lincoln Park атауын ойлап тапты. Бірақ, өкінішке орай lincolnpark.com домены бос болмағандықтан, атын Linkin Park - ке өзгертіп linkinpark.com доменің алды.

Hybrid Theory (2000–2002)[өңдеу]

1999 жылы топ Warner Bros. Records пен келісім шартқа отырды. Келесі жылы топ көп жыл бойы жинақталған материалдары бар Hybrid Theory (продюсері Дон Гилмор) атты альбомын жазды. Альбом топтың триумфы болды және оның 27 миллион тиражы сатылды, ал Crawling әні «Best hard rock vocal» номинациясы бойынша Грэмми алды. Альбомның әндері «Crawling», «One Step Closer» және «In the End» хит - параттардың үздік ондығында болды, ал «In the End» бейне клипі MTV де трансляцияланып жылдың үздік бейне клипі марапатына ие болды. 2000 жылы топ АҚШ бойынша тур өткізіп, бірнеше рет белгілі әншілермен сахнаға шықты және Ozzfest және Rock Am Ring атты фестивальдерде қатысты. Сол жылы топ шамамен 320 концертте ойнап, DVD Frat Party at the Pankake Festival дискін шығарды. 2002 жылы «Reanimation» ремикстер альбомын шығарды.

Meteora (2002-2004)[өңдеу]

2003 жылы Billboard чартында үздік боп танылған топтың жаңа «Meteora» атты альбомы шықты . «Somewhere I Belong», «Breaking the Habit» және «Numb» бейнеклиптері MTV-да таратылып, хит парадтарында топ жарған. Альбом бірнеше жүлделерге ие болды: ең үздік «Somewhere I Belong» бейнеклипі үшін MTV премиясы, ең үздік «Numb» өлеңі үшін Radio Music Awardsпремиясы. Hybrid Theory альбомындағы «Numb», «Faint», «Papercut», «Points of Authority», «In the End», «One Step Closer» және «Lying from You» әндеріне Jay-Z мен бірге ремикстері жазылды. Осы альбомның шығуымен топ өзінің рейтингін Әлемдік рейттингтерге шейін көтерді, ал «Numb» синглы Linkin Parkтың ең танымал әніне айналды.

Minutes to Midnight[өңдеу]

15 мамыр күні 2007 жылы «Minutes to Midnight» жаңа альбомы шықты. Бұл альбоммен Linkin Park бұрынғы гибрид стильден классикалық рокқа жақын стильге көшті. Әндерінде оқылатын сөз саны азайып, ал әндері әуендірек болды. Топтың табынушылары бір жақты жақтамады, кейбіреулеріне жаңа альбом ұнап, кейбіреулері негативті көз қараспен қарады. Честер Беннингтонның өзінің айтуы бойынша, «Meteora» альбомы фанаттардың сұранысы бойынша топтың дебютті «Hybrid Theory» альбомына жақын боп жазылған, бірақ жаңа альбоммен топ өзін «жақсы сезінеді». 7 құркүйекте 2008 жылы MTV Video Music Awards пермиясының Рок стиліндегі үздік клип наминациясы бойынша лауреат атанды. 2008 жылы 25 қарашада топ еуропадағы туры кезіндегі концерті жазылған Road to Revolution: Live at Milton Keynes DVD-ді шығарды.«What I've Done» әні «Трансформерлер» фильмнің басты трекі болды, ал «Leave Out All The Rest» әні «Ымырт» фильмінің титрасында ойнады.

New Divide[өңдеу]

18 мамырда 2009 жылы топтың жаңа әні «New Divide» шықты. Бұл трек 24 маусымда шыққан «Трансформерлер: Кек» фильміне арнайы жазылған. «New Divide» бейне клипі 13 шілдеде шығып «You Tube» порталында 145 миллион көрілім саның жинады.

«New Divide»-тың радиода тез мансабы көтерілді, ол бір мезетте Billboard Hot 100 және Alternative Charts алғашқы ондығына кірген үшінші сингл болды (оған дейін бұл дәрежеге тек Coldplay «Speed of Sound» және «What I’ve Done» тректері ие болған). Бұдан басқа «New Divide» Billboard Hot 100 -де топ бастаған, сонымен қатар альтернативті чарттарда бір жылдан көп дебютті сингл болған топтың ең жақсы әні болды. Linkin Park альтернативті чарттардың бүкіл тарихының 20 жыл ішінде үш синглі Top 10 чартына енген бес группаның бірі. Linkin Park тобынан басқа бұған U2, R.E.M., Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers қол жеткізген.

A Thousand Suns[өңдеу]

Топтың төртінші студиялық альбомы 14 құркүйекте 2010 жылы шыққан. Ресми шығуына бір жұма қалар алдын интернетте шықты. Альбомның аты бомбаның атымен және ақырзаманмен сәкес келеді. Сатылымның бірінші жұмасында 523 мың көшірмесі сатылып, Global Album Chart мен Billboard Top 200 ді басқарды, ал Ұлыбританияда екінші болды. 2010 жылдың сонында A Thousand Suns Әлемде 1 700 000 көшірмесі сатылды, одан кейін АҚШта жылдың сатымал альбомы , Жапонияда интернациональды табысты альбомы және Германияда Echo (music award) конкурсында Gruppe Rock/Alternative international номинациясына иеленді. Бұл альбомда платиндық альбом болды.

Бірінші синглі «The Catalyst» 2 тамызда шықты, ал бөлігі «Medal of Honor» трейлерінде үні шықты. Бейнеклиптің режисері Джо Хан және бейне клип «MTV Best Of 2010 — Top 10 Most Watched Videos» ге кірді.

27 мамырдың 2011 жылы альбомның соңғы синглы «Iridescent» шықты. «Трансформеры 3: Тёмная сторона Луны» фильмнің басты трегі болды, бірақ альбомдық версиясынан аластатылды.

Бесінші студиялық альбомы[өңдеу]

Қазіргі кезге Linkin Park бесінші студиялық альбомын жазуға бастады. Kerrang! интервьюсінде вокалист Честер Бенингтон ақырғы екі айда жаңа альбом жазу үстінде екенің айтты.

Марапаттары[өңдеу]

  • Гремми
    • «Crawling» (2002)
    • «Numb/Encore» (2006)
  • MTV Europe Music Awards
    • Ең жақсы рок орындаушы(2011)
    • Ең жақсы жанды орындау(2010)
    • Концерттік жыл тобы(2009)
    • Жыл тобы(2002,2007)
    • Жыл рок тобы(2004)
    • Жыл хард - рок орындаушы(2002)
  • MTV Asia Awards (6 раз)
    • Интернационалды әртіст(2008)
    • Жыл бейнеклипі — «Pts.Of.Athrty» (2003), «Somewhere I Belong» (2004)
    • Жыл рок тобы(2003, 2004)
    • Жыл науқаны(2002)
  • MTV Video Music Awards
    • «Shadow of the Day» (2008)
    • «Somewhere I Belong» (2003)
    • «Breaking the Habit» (2004)
    • «In the End» (2002)
  • American Music Awards
    • 2003
    • 2004
    • 2007

Топ құрамы[өңдеу]

Бүгінгі күнге

  • Честер Беннингтон
  • Майк Шинода
  • Брэд Дэлсон
  • Дэвид Фаррелл
  • Роб Бурдон
  • Джо Хан

Құрамында болған

  • Марк Уэйкфилд (1996—1998)
  • Кайл Кристнер (1999)

Дискография[өңдеу]

Жыл Альбом Лейбл
2000 Hybrid Theory Warner Brothers Records
2003 Meteora Warner Brothers Records/Machine Shop Recordings
2007 Minutes to Midnight Warner Brothers Records/Machine Shop Recordings
2010 A Thousand Suns Warner Brothers Records/Machine Shop Recordings
2012 Living Things Warner Brothers Records/Machine Shop Recordings

Саундтректер[өңдеу]

Жыл Фильм/ойын Өлең
2000 Никки, кіші-пері Points of Authority (Second Mix)
2000 Дракула 2000 One Step Closer
2001 Әулие Валентин күні Pushing Me Away
2001 Эксперимент One Step Closer
2002 Королева проклятых System
2003 Матрица: Перезагрузка Session
2003 S.W.A.T. Спецназ города Ангелов Figure.09
2006 Другой мир: Эволюция Morning After
2006 Полиция Майами. Отдел нравов Numb/Encore
2007 Трансформеры What I've Done
2007 Weeds (телехикаясы) Little Boxes
2008 Сумерки Leave Out All the Rest
2009 Трансформеры: Месть падших New Divide
2010 FIFA 11 Blackout
2010 EA Sports MMA Wretches And Kings
2010 Medal of Honor The Catalyst
2011 Трансформеры 3: Тёмная сторона Луны Iridescent

Галерея[өңдеу]

Дэйв Фаррелл
Роб Бурдон
Джо Хан

Дереккөздер[өңдеу]

  1. a b Andrew Leahey Linkin Park - allmusic.com  (ағыл.). allmusic.com. Басты дереккөзінен мұрағатталған 8 ақпан 2012. Тексерілді, 26 қыркүйек 2011.
  2. Үлгі:Discogs artist

Сілтемелер[өңдеу]

Ресми сайты (ағыл.)
Ресми фан-клуб  (ағыл.)
Канал Linkin Park  (ағыл.)YouTubeте
Linkin Park беті (ағыл.) Myspaceте
Linkin Park  (ағыл.)Discogsта