Ангулем графтары мен герцогтарының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Ангулем графтары[өңдеу]

Тайлефер үйі[өңдеу]

  • 806—? Вульгрин (?—?), 806 жылдан бастап Ангулем графы;

Гильемидтер[өңдеу]

  • 839—863: Тюрпьон (863 ж.қай.), 839 жылдан бастап Ангулем графы;
  • 863—866: Эменон (шам.810—866), 863 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының бауыры;

Тайлефер үйі[өңдеу]

Тайлефер үйінен шыққан Ангулем графтарының елтаңбасы
  • 866—886: Вульгрин I (886 ж.қай.), 866 жылдан бастап Ангулем графы;
  • 886—916: Алдуин I (916 ж.қай.), 886 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 916—945: Гильом II Тайлефер (945 ж.қай.), 916 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 916—930: Адемар I (930 ж.қай.), 916 жылдан бастап Ангулем графы, Алдуин I-нің күйеу баласы;
  • 945—950: Бернар I (895—950), 945 жылдан бастап Ангулем графы, Гильом II-нің бөлесі;
  • 950—962: Гильом III Талейран (962 ж.қай.), 950 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 962—975: Ранульф I (975 ж.қай.), 962 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының бауыры;
  • 975—975: Ричард I Қарапайым, (975 ж.-дан кейін қай.), 975 жылы Ангулем графы болды, алдыңғының бауыры;
  • 975—988: Арно I Манцер (989/991 ж.қай.), 975 жылдан бастап Ангулем графы, Гильом III-нің некесіз туған ұлы;
  • 988—1028: Гильом IV (978—1028), 988 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 1028—1032: Алдуин II (1032 ж.қай.), 1028 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 1030—1048: Жоффруа I (1048 ж.қай.), 1030 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының бауыры;
  • 1048—1087: Фульк I (1087 ж.қай.), 1048 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 1087—1120: Гильом V (1120 ж.қай.), 1087 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 1120—1140: Вульгрин II (1140 ж.қай.), 1120 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 1140—1179: Гильом VI (1179 ж.қай.), 1140 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 1179—1181: Вульгрин III (1181 ж.қай.), 1179 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының ұлы;
  • 1181—1186: Гильом VII (1186 ж.қай.), 1181 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының бауыры;
  • 1186—1202: Эмар I (1160—1202), 1186 жылдан бастап Ангулем графы, алдыңғының бауыры;
  • 1202—1246: Изабелла I (1187—1246), 1202 жылдан бастап Ангулем графинясы, алдыңғының қызы;

1-күйеуі: 1202 жылдан бастап Иоанн I Жерсіз (1166—1216), Англия королі, Ангулем графы; 2-күйеуі: 1220 жылдан бастап Қоңыр Гуго X (1249 ж.қай.), де Ла Марш графы мен сеньор де Лузиньян, Ангулем графы;

Лузиньяндар[өңдеу]

Лузиньян үйінен шыққан Ангулем графтарының елтаңбасы