Болот Бейшеналиев

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Stamps of Kyrgyzstan, 2012-19.jpg

Болат Бейсеналиев (25.06.1937 — 18.11.2002) — Қырғыз Республикасының Халық әртісі, киноактер.

Өмірбаяны[өңдеу]

Қырғыз опера және балет театрының студиясын (1957) және Ташкенттегі көркем-театр институтын (1963) бітірген.

"Қырғызфильм" киностудиясында режиссердің жәрдемшісі болып істеп келген.

2002-жылдың 18-қарашасында көз жұмған.

Қырғыз Республикасының Өкіметі "Қырғыз Республикасының Халық әртісі Болат Бейсеналиевтің жарқын елесін қалдыру" деген бұйрық қабылдаған. Ал бұйрыққа лайық Шу облысының Кемин ауданының Кемин ауылындағы "Спутник" кинотеатрына оның есімін қойып, кинотеатрдың алдына Қырғызстанның Халық әртісіне бюст орнатылмақ.

Фильмографиясы[өңдеу]

"Жалынды жолдар" кинотаспасынан (1977-1984)
  • 1996 Ким назик
  • 1995 Абай филмі (Франция, Қазақстан)
  • 1994 Замок :: беткіұстар
  • 1992 Рэкет :: Мустафа Калабаев
  • 1968 Кызыл кумдар :: Миршарапов :: басты рөлде
  • 1968 Жамиля :: суретші
  • 1967 Материнское поле :: Қасым В.Ферапонтов дублдеген
  • 1966—1969 Андрей Рублёв :: татар ханы
  • 1965 Биринчи мугалим :: Дүйшөн :: басты рөлде

Сілтемелер[өңдеу]