Вениамин Левитин

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Вениамин Фаустович Леви́тин (1905—1966) —кеңес кинооператор,Сталин сыйлығының лауреаты.

Биография[өңдеу]

Вениаамин Левитин Ленинград профтехникумды бітірген.1933 жылдан бастап оператор-қоюшы болып "Союзфильм" киностудиясында жұмыс істеген. (қазіргі «Ленфильм»). Вениамин Ұлы Отан соғысында қатысқан.

Атақтары мен марапаттары[өңдеу]

Сталин сыйлығы(1950)

Қызыл жұлдыздың ордені(1943)

Медалдер

Фильмографиясы[өңдеу]

1931 — Парень с берегов Миссури

1934 — Частный случай

1937 — Тайга золотая

1938 — Год девятнадцатый

1941 — Кино-концерт

1949 — Счастливого плавания

1952 — Навстречу жизни

1953 — Весна в Москве; Честь товарища

1954 — Кортик