Владимир Георгиевич Богин

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Владимир Георгиевич Богин(22.12.1946, Саратов - 7.05.2017, Мәскеу) – совет, орыс театр- және киноактері. 1986 жылы КСРО-ның мемлекеттік сыйлығының иегері. 1991 жылы Ресей Федерациясының еңбек сіңірген әртісі, 2001 жылы Ресей Федерациясының халық әртісі атағын алады.

Биографиясы[өңдеу]

М.С. Щепкин атындағы Жоғары театр училищесіне тапсырады. Оқуын тәмамдағаннан кейін Тбилисидегі А.С. Грибоедов атындағы орыс драма театрына қабылданады. Владимир Богин театрда классикалық және заманауи репертуарларды орындаған. 1971 жылдың қараша айынан бастап Кіші театр актері болады. Сонымен қатар орыс классикасына құрметпен қарап, киноға түскен.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1973 — Таланты и поклонники — Пётр Егорыч Мелузов
  • 1975 — На всю оставшуюся жизнь — Даня
  • 1977 — Доходное место — Жадов
  • 1977 — Хождение по мукам — Иван Гора
  • 1981 — Доходное место
  • 1983 — Отцы и дети — Евгений Базаров
  • 1987 — Воскресный день в аду

Дереккөздер[өңдеу]