Канаданың университеттерінің тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Бұл жерде Канада Мемлекетінің университеттерінің тізімі берілген.

Альберта[өңдеу]

  • Атабаска Университеті
  • Альберта Университеті
  • Грант Макьюэн Университеті (Эдмонтон)
  • Калгариялық университеті (Калгари)
  • Летбридждік университеті(Летбридж)
  •  Маунт-Ройал Университеті (Калгари)

Британ Колумбиясы[өңдеу]

  •  Капилано Университеті (Норт-Ванкувер)
  • Эмили Карр өнер мен дизайн Университеті (Ванкувер)
  • Фэрли Диккинсон Университет (Ванкувер)
  • Квантлен Политехникалық университеті  (Ричмонд)
  •  Куэста Университеті (Скуомиш)
  • Ройал-Роудс Университет (Виктория)
  • Саймон Фрейзер Университеті (Бёрнаби)
  • Томпсон-Риверс Университеті (Камлупс)
  • Тринити-Вестерн Университеті (Лангли)
  • Батыс-Канадалық университеті (Виктория)
  • Британ Колумбия Университеті (Ванкувер)
  • Фрейзер-Вэлли Университеті (Абботсфорд)
  • Солтүстік Британ Колумбия Университеті (Принс-Джордж)
  • Виктория университеті (Виктория)
  • Ванкувер аралдарының университеті (Нанаймо)

Квебек[өңдеу]

  •  Бишопс Университеті (Шербрук окр. Ленноксвилл)
  • Сен-Жан корольдік  колледжі
  •  Конкордия Университеті (Монреаль)
  • Лаваль Университет (Квебек)
  •  Макгилла Университеті (Монреаль)
  • Монреаль университеті (Монреаль)
    • Ланодьер кампусы (Тербон)
    • Лонгёй кампусы (Лонгёй)
    • Квебек кампусы(Квебек)
    • Лаваль кампусы (Лаваль)
    • Политехникалық мектеп (Монреаль)
    • Монреаль жоғары коммерциялық метебі  (Монреаль)
  •  Квебек Университеті (Квебек)
    • Жоғары Техникалық мектебі (Монреаль)
    •  Ұлттық Ғылыми-Зерттеу институты(Квебек)
    •  Абитиби-Темискамингтегі Квебек университеті (Руэн-Норанда)
      • Эймосс кампусы
      • Руэн-Норандас кампусы
      • Валь-д'Ор кампусы
      • Чибугамос университет орталығы
      • Лебель-сюр-Кевийон университет орталығы
      • Ла-Сарс университеті 
      •  Матагами/Рэдиссон университет орталығы
      • Баррот/Сентер университет орталығы
      • Виль-Мари/Темискаминг университет орталығы
    • Шикутимидегі Квебек университеті (Сагеней)
    • Монреальдегі Квебек университеті (Монреаль)
    •  Оттавадағы Квебек Университеті(Гатино)
    • Римускидегі Квебек Университеті (Римуски)
      • Леви кампусы
      • Римуски кампусы
    • Труа-Ривьередегі Квебек Университеті(Труа-Ривьер)
  • Шербрукский университеті (Шербрук)
    • Флёримон кампусы
    • Лонгёй кампусы
    • Сагеней кампусы
    • Шербрук кампусы
    • Монктон кампусы

Манитоба[өңдеу]

  •  Брандон Университеті (Брандон)
  • Канадалық меннонит университеті (Виннипег)
  • Манитоба Университеті (Виннипег)
  • Виннипег университеті (Виннипег)
  • Сент-Бонифей университеттік колледжі (Сент-Бонифейс)

Новая Шотландия[өңдеу]

  • Атлантикалық теология мектебі (Галифакс)
  • Новошотландтық ауыл-шаруашылық колледжі (Галифакс)
  •  Акадий Университеті(Вулфвилл)
  • Кейп-Бретон Университеті (Сидни)
  •  Далузи Университеті (Галифакс)
  •  Кингс-Колледж Университеті (Галифакс)
  •  Маунт-Сент-Винсент Университеті (Галифакс)
  •  НАСКА Университеті (Галифакс)
  •  Сент-Фрэнсис-Зейвир Университеті (Антигониш)
  • Сент-Мэри Университеті (Галифакс)
  • Әулие Анна Университеті (Пуэнт-де-л'Эглиз)

Нью-Брансуик[өңдеу]

  • Атлантикалық Баптисттік университет (Монктон)
  • Крэндалла (Монктон)
  •  Маунт-Эллисон Университеті (Саквилл)
  •  Сент-Стивенс Университеті (Сен-Стефан)
  •  Сент-Томас Университеті (Фредериктон)
  • Монктонский Университеті университет (Монктон)
  • Нью-Брансуик Университеті (Фредериктон и Сент-Джон)

Ньюфаундленд и Лабрадор[өңдеу]

  • Мемориалдық Ньюфаундленд университеті(Сент-Джонс)

Онтарио[өңдеу]

  •  Алгомы Университеті (Су-Сент-Мари)
  •  Брок Университеті (Сент-Катаринс)
  • Батыс Онтарио университеті (Лондон)
  • Йорк университеті (Торонто)
  • Карлтон Университеті (Оттава)
  • Доминикан университеттік колледжі(Оттава)
  • Гуэлф университеті (Гуэлф)
  • Херст университеті (Херст)
  • ОКАД Университеті  (Торонто)
  • Куинс Университеті (Кингстон)
  • Лаврентий университеті (Садбери)
  • Лейкхед Университеті  (Тандер-Бей)
  • Макмастер Университеті  (Гамильтон)
  • Ниписсинг Университеті  (Норт-Бей)
  • Оттава университеті (Оттава)
  •  Райерсон Университеті  (Торонто)
  • Сент-Лоренс Университеті (Кингстон)
  • Онтарио Университетінің технологиялық институты (Ошава)
  • Торонто университеті (Торонто)
  • Трент Университеті  (Питерборо)
  • Уилфрид Лорье Университеті (Уотерлу)
  • Уинсор университеті (Уинсор)
  • Уотерлу Университеті (Уотерлу)
  • Әулие Павелдің Оттава Университеті  (Оттава)
  • Тиндейлдің университеттік колледжі (Торонто)

Эдуард ханзаданың аралы[өңдеу]

  • Эдуард Ханзаданың аралының Университеті  (Шарлоттаун)

Саскачеван[өңдеу]

  •  Канада үндістердің Университеті   (Реджайна)
  • Реджайн университеті (Реджайна)
  •  Саскачеван Университеті (Саскатун)

Сілтемелер[өңдеу]