Канон Вакэсима

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search



Канон Вакэсима (жап. 分島 花音 Вакэсима Канон,  28 маусым 1988 жылы, Жапонияда дүниге келген) — жапондық әнші және виолончельші.

Өмірбаяны[өңдеу]

Үш жасынан бастап Канон Вакэсима виолончельде ойнауды үйренеді. Орта мектепте ол өзнің жеке ансамблін құрап, әртүрлі концерттерге қатысып, виолончельде ойнап және де өз әндерін жаза бастайды. Яғни, өз бойындағы кампотизиторлық қасиетін дамытады. Бірінші рет Канон орта мектептегі фестивальда әнің шырқайды. Біраз уақыт өте келе, Sony Music компанися ұйымдастырған байқауға өтініш өткізеді. Содан кейін Sony Music компаниясына тіркеледі. 2008 жылы 28 мамыр күні Канон  DefStar Recordsта сахнаға бірінші қадамын жасайды. Осы жылы Мана оның жеке продюсері атанады. Мана Канонға ән жазу және аранжировкамен көмектеседі.

Дискографиясы[өңдеу]

Студиялық альбомдар[өңдеу]

2015 жылы 3 студиялық альбом шығарылды.

Жыл Ақпарат Чарттағы ең жоғары позиция 
2009
  • Shinshoku Dolce (жап. 侵食ドルチェ Синсеку доруте)
  • Шығарылды: 18 ақпан 2009 жылы
47
2010
  • Lolitawork Libretto (жап. 少女仕掛けのリブレット Сё:дзё сикакэ но рибурэтто)
  • Шығарылды: 28 шілде 2010 жылы
83
2015
  •  Tsukinami (жап. ツキナミ Цукинами)
  • Шығарылды: 25 ақпан 2015 жылы
30
2016
  • luminescence Q. E. D.
  • Шығарылды: 30 қараша 2016 жылы

Синглдар[өңдеу]

Жыл Атауы Чарттағы ең жоғары позиция  Альбом
2008 Still Doll 33 Shinshoku Dolce
Suna No Oshiro 39
2009 Toumei no Kagi Lolitawork Libretto
Otome no March
2012 Foul Play ni Kurari / Sakura Meikyuu 35 Tsukinami
2014 Signal 54
Killy Killy Joker 34
World ' s End, Girl's Rondo 17
2015 Right Light Rise 50
2015 Wa Kimi Soleil

Треки[өңдеу]

Shinshoku Dolce альбомі:

  • 1. "Sweet Ticket" (1:19)
  • 2. "Shinku no Fetarizumu (真紅のフェータリズム Crimson Fatalism)" (2:51)
  • 3. "Kagami (鏡 Mirror)" (3:07)
  • 4. "Still Doll" (Album Version) (3:44). Синглі ретінде сөйледі эндинга бірінші маусымына аниме Рыцарь-Вампир.
  • 5. "Maboroshi (マボロシ Illusion)" (3:40)
  • 6. "Ennui Kibun! (アンニュイ気分! Dull Mood!)" (3:19)
  • 7. "Suna no Oshiro (砂のお城 Sand Castle)" (3:09). Синглі ретінде сөйледі эндинга екінші маусымына аниме Рыцарь-Вампир.
  • 8. "Monochrome Frame" (3:50)
  • 9. "L' espoir ~no Mahou Akai мамандар қатысты~ (L ' espoir ~魔法の赤い糸~ Hope ~Special Red Thread~)" (3:13)
  • 10. "Kuroi Torikago (黒い鳥籠 Black Bird Cage)" (2:54)
  • 11. "skip turn step♪" (4:36)
  • 12. "Shiroi Kokoro (白い心 White Heart)" (3:22)
  • 13. "Sweet Dreams" (1:34)

Lolitawork Libretto альбомі:

  • 1. "Shakespeare no Wasuremono (シェークスピアの忘れ物 Lost and Found of Shakespeare) ~Prologue~" (2:00)
  • 2. "No Kajitsu Keikoku (果実の警告 Warning from Fruit)" (3:05)
  • 3. "Dokushouka Himegimi (読書家姫君 Bookworm Princess)" (3:47)
  • 4. "Twinkle Star!" (3:20)
  • 5. "Toumei no Kagi (透明の鍵 Transparent Sky)" (3:29)
  • 6. "Mamaredo no Sora (マーマレードスカイ Marmalade Sky)" (3:38)
  • 7. "Kuroneko to Pianist no Tango (黒猫とピアニストのタンゴ Tango with the Black Cat Pianist)" (3:09)
  • 8. "Hime Charleston (プリンセスチャールストン Princess Charleston)" (4:14)
  • 9. "Tree of Sorrow" (3:33)
  • 10. "Celmisia" (4:25)
  • 11. "Otome no March (音女のマーチ March of the Virgin)" (4:41)
  • 12. "Shakespeare no Wasuremono (シェークスピアの忘れ物 Lost and Found of Shakespeare) ~Epilogue~" (1:44)
  • 13. "Shoujo Jikake no Riburetto (少女仕掛けのリブレット Lolitawork Libretto) ~Storytelling by Solita~" (4:05)

Tsukinami альбомі:

  • 1. "Killy Killy Joker" (4:41)
  • 2. "Tsukinami (ツキナミ)" (4:54)
  • 3. "Sansukumi (さんすくみ)" (3:58)
  • 4. "Chocolate (チョコレート)" (4:45)
  • 5. "Signal" (5:32)
  • 6. "Foul Play ni Kurari (ファールプレーにくらり)" (4:29)
  • 7. "Sakura Meikyuu (サクラメイキュウ)" (4:36)
  • 8. "Geijutsuka no Kawaii Souzoutachi (芸術家のかわいい想像たち)" (3:18)
  • 9. "Nightingale (ナイチンゲール)" (3:34)
  • 10. "World' s End, Girl's Rondo" (4:28)
  • 11. "Monster Star (モンスター・スタ)" (5:16)

Ескертпелер[өңдеу]