Конни Бриттон

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Бриттон, Конни (ағылш. Connie Britton, туған кездегі аты — Констанс Вомэк, туған күні 6 наурыз 1967 жыл) — американдық актриса, әнші және продюсер.

Балалық шағы[өңдеу]

Констанс Вомэк Массачусетс штатының, Бостон қаласында физиктардың жанұясында дүниеге келген. Әкесі Аллена Вомэк, анасы Линда Вомэк.Жеті жасында ата-анасы мен егіз сіңілілері Линчберг, Вирджинияға көшіп келіп E. C. Glass High School- те білім алып Драм колледж- де азиат мәдениетіне үйренеді.Оны 1989 жылы бітіріп, Нью-Йорк штатына көшіп келіп Neighborhood Playhouse атты театрда актерлық шеберлігін дамытқан болатын.

Карьерасы[өңдеу]

Конни алғаш рет Neighborhood Playhouse атты театрда "Бұл қыз" атты пьесада басты рөлді сомдап, оқудан шығып қала жаздаған.Себебі колледжде оқып жүрген студенттерге сырттан тыс әртүлі сценаларда ойнауға тыйым салынған.Бірақ соңында оқуын тамамдап сантүрлі офф-бродвейлық қойлымдарда ойнаған.Тұрып жатқан пәтерінің ақшасын тойлеу үшін қосымша жұмыстар істеген.Кеін 1995 жылы Ағайынды Маккелен атты фильмде түскен болатын.Бұл фильм үлкен атаққа ие болған жоқ. Сосын Конни Бриттон Лос-Анджелеске көшіп келіп Эллен телесериалында тұрқты рөлге ие болды. Ең үздіе Конни түсен телесериал «Спин-Сити» болатын, және онда басты рөлді сомдап үлкен атаққа ие болған болатын.

Жеке өмірі[өңдеу]

Конни Бриттон 1991 жылы тұрмысқа шығып өзінің Вомэк тегін күйеуі Джон Бриттондікіне ауыстырды.Бірақта олар 1995 жылы айырылысып кеткен болатын, Конни өз тегін Вомэкке ауыстырды, бірақ өнер әлемінде Конни Бриттон оның лақабаты болып қалды.44 жасында Конни Эфиопиялық 9 жасар ұл баланы асырап алды. Қазіргі күнге дейін тұрмысқа шыққан жоқ.

Фильмографиясы[өңдеу]

  1. 1995 The Brothers McMullen
  2. 1998 No Looking Back
  3. 2001 One Eyed King
  4. 2003 Lost at Home
  5. 2004 Looking for Kitty
  6. 2005 Special Ed Abi
  7. 2006 The Lather Effect
  8. 2009 Women in Trouble
  9. 2010 A Nightmare on Elm Street Dr.
  10. 2011 Gloria
  11. 2012 Seeking a Friend for the End of the World
  12. 2013 The To-Do List Mrs. Clark
  13. 2014 This Is Where I Leave You
  14. 2015 American Ultra

Дереккөздер[өңдеу]