Кәмшат Жолдыбаева

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Кәмшат Жолдыбаева
Туған күні

28 қаңтар 1988(1988-01-28) (31 жас)

Туған жері

Flag of the Kazakh Soviet Socialist Republic.svg Қазақ КСР, Flag of the Soviet Union.svg КСРО

Мемлекет

 Қазақстан

Мамандықтары

әнші, актриса

Ұжымдары

КешYou

Кәмшат Жолдыбаева - Қазақстан әншісі, актриса. Маңғыстау өңірінің Форт Шевченко қаласында дүниеге келген. 9-сыныпты бітірген соң ағылшын тілі мамандығы бойынша колледжде білім алған. Кейін өнер жолын қумақ ниетпен Алматы қаласына келіп, Қыздар педагогикалық университетінде «Ұйымдастырушы» мамандығын иеленген. 3-курста оқып жүргенде «КешYou» тобының құрамына қабылданған. Кейін Т.Жүргенов атындағы Өнер академиясының "Эстрада" факультетіне ауыады. 2015 жылға дейін "КешYou" тобының құрамында өнер көрсетті. Қазір жеке әнші ретінде белгілі.[1]

Фильмографиясы[өңдеу]

Жылы Фильм атауы Кейіпкер
2009 Біржан Сал
2011 Ғашық жүрек 2
2012 Парыз
2013 Тракторшының махаббаты Белла
2016 Өгей жүрек Бибігүл

Дереккөздер[өңдеу]