Мелиса Аслы Памук

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Мелиса́ Аслы́ Паму́к (түрік. Melisa Aslı Pamuk; 14 сәуір 1991) — голландық тегі бар, түрік моделі және актрисасы. 2011 жылғы Түркия аруы.

Өмірбаяны[өңдеу]

Мелиса 1991 жылы 14 сәуірде Харлемде, Нидерландта дүниеге келді. 2011 жылы ол "Түркия аруы" атағын жеңіп алды. Содан кейін "Аспан мен жер арасында" атты сериалда рөлді сомдады. "Қара мысық", "Ах, Стамбул" сияқты телехикаяларды ойнаған. Ресейлік көрермендерге Мелиса "Курт Сеит және Александра" сериалындағы Айше рөлінде танымал. 2015 және 2017 жылдар аралығында Неслихан Атагюль мен Бурак Озчивитпен "Қара махаббат" атты сериалда Асуды сомдады. Мелиса жетік ағылшын, неміс, түрік, голланд тілдерін және кішкене француз тілің меңгерген.

Фильмография[өңдеу]

Жыл Қазақша атауы Түпнұсқасы Рөл
2011—2013 с Аспан мен жер арасында Yer Gök Aşk Севда Нарлы
2012 с Қара мысық Kara Kedi Эльмас
2014 с Курт Сеит және Александра Kurt Seyit ve Şura Айше
2014 с Ах, Стамбул Ulan, Istanbul Зейнеп
2014 с Махабат - жаңа айырылу Her Sevda Bir Veda Азаде
2015—2017 с Қара махаббат Kara Sevda Асу
2018 с Қақтығыс Çarpışma Джемре

Сілтемелер[өңдеу]

Орыс уикипедия сайтынан аударылған.