Питер Фонда

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Питер Фонда, (ағыл. Peter Fonda; 23 ақпан, 1940, Нью-Йорк) – актер, кинорежиссер, сценарист, продюсер. Генри Фонд атты актердің ұлы, Джейн Фонд атты актрисаның ағасы және Бриджит Фондтың әкесі. «Золотой глобус» жүлдесін екі рет иеленген. «Оскар» жүлдесінің номинанты.

Фильмография[өңдеу]

  • 2011- Hawaii Five- Джесси Биллингс
  • 2010- American Bandits: Frank and Jesse James- Шериф Кейн
  • 2009- Californication- Өзінің рөлінде
  • 2007- Wild Hogs- Дэмьен Блейд
  • 2005- Supernova- Oстин Шепард
  • 2004- The Heart Is Deceitful Above All Things- Ата
  • 2002- The Laramie Project- Кантвей дәрігер
  • 2001- Wooly Boys- Стонмен
  • 2000- Second Skin- Мерв Гутман
  • 1999 Limey, The- Teрри Валентин
  • 1999- The Passion of Ayn Rand- Фрэнк
  • 1997- Painted Hero
  • 1997- Ray the Cook-Ulee’s Gold- Улисс Джексон
  • 1996- Grace of My Heart- Гуру Дейв
  • 1996- Escape from L.A.-Пипелин
  • 1994- Nadja- Ван Хельсинг-Лерри Стентон
  • 1993- Deadfall- Пит
  • 1992- South Beach--Джек
  • 1992- Family Express- Ник
  • 1990- Fatal Mission-Keн Эндрюс
  • 1989- The Rose Garden-Герберт Шлютер
  • 1988- Mercenary Fighters-Virelli
  • 1988—1994- In the Heat of the Night(сериал)-Maркантони Эпфель
  • 1987- Hawken’s Breed-
  • 1985- Certain Fury- Родни
  • 1983- Peppermint-Frieden-Mr. Freedom
  • 1982- Split Image-Kirklander
  • 1981- The Cannonball Run- Предводитель байкеров
  • 1979- Wanda Nevada- Beaudray Demerille
  • 1978- High-Ballin'-Rane
  • 1977- Outlaw Blues-Бобби Огден
  • 1976- Fighting Mad- Toм Хантер
  • 1976- Futureworld-Чак Браунинг
  • 1976- Killer Force-Bradley
  • 1975- Race with the Devil- Роджер Марш
  • 1975- 92 in the Shade-Skelton
  • 1974- Open Season- Keн
  • 1974- Dirty Mary, Crazy Larry-Ларри Рейдер
  • 1973- Two People-Ивен Боннер
  • 1971- The Last Movie-Жас шерифф
  • 1971- The Hired Hand- Гарри Коллингс
  • 1969- Easy Rider--Уаятт
  • 1968- Histoires extraordinaires-Барон Вильгельм

Дереккөздер[өңдеу]

Питер Фонда