Солтүстік Кипрдің университеттері мен колледждерінің тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Навигацияға өту Іздеуге өту

Университеттер[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Атауы Орналасқан жері Орналасқан жерінің түрікше атауы Ашылған уақыты Түрікше атауы Түрі Вебсайты
Таяу Шығыс  Университеті Никосия Lefkoşa 1988 Yakın Doğu Üniversitesi Жекеменшік http://www.neu.edu.tr/
Кирения Университеті Кирения Girne 2013 Girne Üniversitesi Жекеменшік http://www.kyrenia.edu.tr/ Мұрағатталған 20 ақпанның 2016 жылы.
Карпасия Жерорта Теңіздік Университеті Никосия Lefkoşa 2010 Akdeniz Karpaz Üniversitesi Жекеменшік http://www.akun.edu.tr/
Лефкетегі Еуропалық Университеті Лефке Lefke 1989 Lefke Avrupa Üniversitesi Мемлекеттік http://www.eul.edu.tr/
Гирне Америкалық Университеті Кирения Girne 1985 Girne Amerikan Üniversitesi Жекеменшік http://www.gau.edu.tr
Стамбул Техникалық Университеті Фамагуста Gazimağusa 2011 İstanbul Teknik Üniversitesi Мемлекеттік http://www.kktc.itu.edu.tr/
Халықаралық Кипр Университеті Никосия Lefkoşa 1997 Kıbrıs Uluslararası Ünivesitesi Жекеменшік http://www.ciu.edu.tr/
Шығыс Жерорта Теңіздік Университеті Фамагуста Gazimağusa 1979 Doğu Akdeniz Üniversitesi Мемлекеттік — Жекеменшік http://www.emu.edu.tr/
Таяу Шығыс Техникалық Университеті Морфу Güzelyurt 2005 Orta Doğu Teknik Üniversitesi KK Kampüsü Мемлекеттік http://kkk.odtu.edu.tr/
Чукуров Университеті  Искеле İskele 2012 Çukurova Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü Мемлекеттік

Колледждер[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Атауы Орналасқан жері Орналасқан жерінің түрікше атауы Тілдер Түрікше /Ағылшынша атауы Түрі Вебсайты Бағдарламасы
Туркиш Маариф Колледжі Никосия Lefkoşa Түрікше — Ағылшынша Türk Maarif Koleji Мемлекеттік http://tmk.mebnet.net/homepage.asp Мұрағатталған 29 мамырдың 2010 жылы. ÖSS — A Level
ТМК Морфу Морфу Güzelyurt Түрікше — Ағылшынша Güzelyurt Türk Maarif Koleji Мемлекеттік - ÖSS — GCSE
ТМК Фамагуста Фамагуста Gazimağusa Түрікше — Ағылшынша Gazimağusa Türk Maarif Koleji Мемлекеттік http://gmtmk.mebnet.net/ ÖSS — GCSE
ТМК 19 Мамыр Кирения Girne Түрікше — Ағылшынша 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Мемлекеттік http://19mtmk.mebnet.net/ Мұрағатталған 23 шілденің 2011 жылы. ÖSS — GCSE
Бюлент Эджевит Анатолия Лицейі Никосия Lefkoşa Түрікше — Ағылшынша Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Мемлекеттік http://beal.mebnet.com/ ÖSS — GCSE
Таяу Шығыс Колледжі Никосия Lefkoşa Ағылшынша Near East College Жекеменшік http://nec.neu.edu.tr/english.htm Мұрағатталған 22 желтоқсанның 2012 жылы. ÖSS — GCSE
Левент Колледжі Никосия Lefkoşa Ағылшынша Levent College Жекеменшік http://www.leventschools.org/ GCSE
Гирне Америкалық Колледжі Кирения Girne — Lefkoşa Ағылшынша
Girne American College Жекеменшік http://www.gau-americancollege.k12.tr/home.aspx?PL=tr Мұрағатталған 14 қазанның 2011 жылы. ÖSS — GCSE
Шығыс Жерорта Теңіздік колледжі Фамагуста Gazimağusa Ағылшынша Eastern Mediterranean College Жекеменшік http://emc.emu.edu.tr/ Мұрағатталған 5 тамыздың 2010 жылы. ÖSS — GCSE
Неджат Бритиш Колледжі Кирения Girne Ағылшынша Necat British College Жекеменшік http://necatbritishcollege.com/ GCSE
Кирениядағы Ағылшын Мектебі Кирения Girne Ағылшынша The English School of Kyrenia Жекеменшік http://www.englishschoolkyrenia.org/Site/Home.aspx Мұрағатталған 25 тамыздың 2010 жылы. GCSE — IB
ТЕД Солтүстік Кипрдің Колледжі  Никосия Lefkoşa Ағылшынша TED Kuzey Kıbrıs Koleji Жекеменшік http://www.tedkuzeykibris.com ÖSS — GCSE — IB



Сілтемелер[өңдеу | қайнарын өңдеу]