Тамара Хаважовна Яндиева

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Тамара Хаважовна Яндиева
Сурет
Негізгі ақпарат
Туған күні

23 шілде 1955 (1955-07-23) (65 жас)

Туған жері

Қарағанды, Қазақ КСР

Белсенділік жылдары

1970—

Мемлекет

 КСРО Ресей

Жанрлары

Хлықтық, эстрадалық музыка

Тамара Хаважовна Яндиева (23 шілде 1955 жыл, Қарағанды, Қазақ КСР, КСРО) — кеңестік және ресейлік эстрада әншісі, актриса. Ингушетияның халық әртісі (2002). Шешен-Ингушетияның, Авхазияның, Ресейдің[1] еңбек сіңірген актрисасы.

Өмірбаяны[өңдеу]

1955 жылы Қарағандыда ингуштер отбасында дүниеге келді. Жұмысын Солтүстік Осетия киностудияясында бастаған. Ленинградтағы мемлекеттік театр-музыка, кинематография институтын тәмамдаған. Оқуын бітірген соң Грозныйға қоныс аудардды. Бірақ 90-жылдардағы тнышсыздықтан соң отбасымен бірге Мәскеуге көшті.

Карьерасында 18 киноға түсті, соның он алтысында басты рөлді сомдады.

Фильмография[өңдеу]

  1. 1977—1984 — Огтты жолдар — Рабия
  2. 1978 — Тау новелласы — Зара
  3. 1979 — Бабек — Парвин
  4. 1980 — Мен әлі ораламын — Шахназ
  5. 1981 — Жылан жылы — Маимхан
  6. 1982 — Егер сүйсең… — Лола
  7. 1982 — Қасиетті ұстаның қоңырауы — Камачич
  8. 1983 — Махаббат сергелдеңі — Мадина
  9. 1984 — Шахерезаданың тағы бір түні — Анора
  10. 1985 — Тау жаңғырығы — Карима
  11. 1986 — Сәлеметсіз бе, Гульнора Рахимовна! — Гульнора Рахимовна
  12. 1986 — Шахерезаданың жаңа ертегілері — Әсемгүл
  13. 1987 — Шахерезаданың соңғы түні — Әсемгүл
  14. 1989 — Аджубтың қара ханзадасы — Шахназ
  15. 1989 — Валтасардағы думан немесе Сталинмен өткен түн — Сария Лакоба
  16. 1989 — Қожанасырдың оралуы — Ханифа
  17. 1990 — Бағдар қарақшысының оралуы
  18. 1991 — Аджубтың қара ханзадасы

Дереккөздер[өңдеу]

Сілтемелер[өңдеу]