Эдвард Вествик

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

 

Эдвард Вествик
Edward «Ed» Westwick
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Edward Westwick

Туған күні

27 маусым 1987(1987-06-27) (32 жас)

Туған жері

Стивенэйдж, Ұлыбритания

Азаматтығы

 Ұлыбритания

Мамандығы

актер

Белсенді жылдары

2002 - қазіргі күндер

IMDb

ID 2067953

Эдвард «Эд» Вествик (ағылш. Edward «Ed» Westwick, 1987жылы 27 маусым, Стивенэйдж, Ұлыбритания) — британдық актёр әрі сырнайшы. Алғашқы рет «Өсекші» телехикаясындағы Чак Басс рөлімен танымал болды. Осы рөлдің арқасында ол 2008 және 2009 жылдары екі рет Teen Choice Awards марапаттарына ие болды. Осымен қатар 2009 жылы Young Hollywood Awards марапатына да ие.

Өмірбаяны мен мансабы[өңдеу]

Болашақ актер Питер Вествик пен психолог Кэрол отбасыларында туылды. Эдвард үш баланың ең кішісі болатын .

Кезінде Вествик дербес мектептерінің бірінде оқыды, осымен қатар Barclay School мекемесінде оқыды. Кейін Эд North Hertfordshire College колледжіне түсіп, өзі ұші дебюттік «Күшпен кіру» фильмінде түсті. Бұл фильмнің режисері Энтони Мингелл болды.

Эд Вествик – кәсіби актер. Бірнеше уақыт аралығында ол озінің актерлік шеберлігін лондондық театрлерінің бірінде National Youth Theatre жетілдірді .

Ақырында ол «Дәрігерлер» (Холден рөлі), «Апат» (Джони Куллин рөлі), «Өмірден кейін» (Даррен рөлі) сияқты теледарлық фильмдерде түскен. Осымен қатар Эд тындармандардың арасында «Адам баласы», «Рэмбо ұлы» сияқты жұмыстары арқылы танымал .

Ал «Өсекші» телехикаясындағы рөлін айта кетсек, Эдтың айтуы бойынша ол мен Чак Басстың арасында ұқсастыққа қарағанда, айырмашылықтар көбірек. «17 жасымда мен Чакқа ұқсайтынмын, бірақ менің шығу тегім мен армандарым басқа болатын және де сүйіктілерім кезеті сөйтіп ауысып отырмады. Мен - жақсы жігітпін.» - деп Вествик айтады .

2008 жылы Эд атақты «K-Swiss» бірлестігінің жаңа беті болды .

2009 жылы Эд Донни Дарко фильмінің сиквелі С.Даркода Рэнди Холттың рөлін ойнады. Осымен қатар ол Showtime телеарнасындағы «Californication» телехикаясының үшінші маусымында студент рөлін ойнады .

2011 жылының қаңтар айында Вествик Клинт Иствудтың Дж. Эдгар биографилық көрінісінде қатысқан. Дәл осы жылда ол Фелисити Джонспен бірге “Миллиардерге қалай тұрмысқа шығуға болады” атты романтикалық комедияда түскен .

Вествик «Ромео және Джульетта» жаңа экрандауында да қатысқан. Бұл фильмде ол Джульеттаның ағасы Тибальтт рөлін ойнады .

Жеке өмірі[өңдеу]

Эд Вествиктің жеке өмірі кейбір кездерде баспасөздердің назарын аударуда. «Өсекші» телехикаясының арқасында ол 2008 жылы Джессика Зормен танысты. Осының алдында Эд Рени Даймондпен тұрмыста болды, бірақ бұл ұзынға созылмаған. Мамырда олар Джессикамен айырылысады .

Фильмография[өңдеу]

  • 2000 – Апат - Джони Каллин
  • 2000 – Дәрігерлер - Холден Эдвардс
  • 2005—2008 – Өлімнен кейін - Даррен
  • 2006 – Адам баласы - Алекс
  • 2006 – Күшпен кіру - Зоран
  • 2007 – Рэмбо ұлы - Лоуренс Картер
  • 2007 – Бұзылған Калифорния -Болт (3х02)
  • 2007-2012 – Өсекші - Чак Басс
  • 2008 - 100 фут - Джой
  • 2009 - С. Дарко - Рэнди Холт
  • 2010 – Жолаушы
  • 2011 - Миллиардерге қалай тұрмысқа шығуға болады- Джонни
  • 2011 - Дж. Эдгар - Агент Смит
  • 2013 - Ромео және Джульетта - Тибальт
  • 2014 – Соңғы ұшу - Чарльз Джиллис
  • 2015 – Ал да қаш - Милан

Дереккөздер[өңдеу]