Юрие Дарие

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Юрие Дарие-Максимчук (рум. Iurie Darie-Maximciuc; 14 сәуір 1929, Вадул-Рашков, Румыния, қазіргі Молдавия — 9 қараша 2012, Бухарест, Румыния) — румын театр режиссері, театр, кино, теледидар, радио және дубляж актері.

Өмірбаяны[өңдеу]

1952 жылы Караджале атындағы институтты бітірді. Жиі ЖДҚ өндіріснің фильмдерінде түсті.

Марапаттары[өңдеу]

  • 1954 — РРС мемлекеттік сыйлығы ("Кернейшінің немерелері")
  • 2002 — “Адал қызмет” ордені

Фильмография[өңдеу]

Актёр[өңдеу]

  • 1953 — Кернейшінің немерелері / Внуки горниста / Nepoții gornistului
  • 1954 — Күн шығу / Солнце восходит / Rasare soarele
  • 1955 — Біздің директор / Наш директор / Directorul nostru
  • 1955 — Таудағы қауіп / Тревога в горах / Alarmă in munti
  • 1958 — Alo? Ati gresit numarul — Виктор Манкас
  • 1961 — Біздің балалар / Наши ребята / Băieții noștri
  • 1961 — Бомбаны ұрлап алдық / Украли бомбу / S-a furat o bombă
  • 1961 — Талап еткенше / До востребования / Post restant
  • 1963 — Теңіз жағалауындағы демалыс / Отдых у моря / Vacanta la mare
  • 1963 — Тұтасқанат / Скат / Pisica de mare
  • 1964 — Dragoste la zero grade — Андрей
  • 1964 — Mofturi 1900 — күйеу
  • 1965 — Calea Victoriei sau cheia visurilor — Мирел Алказ
  • 1965 — Ақ процесс / Белый процесс / Procesul alb
  • 1966 — Фауст ХХ ғасыр / Faust XX — жас көмекші
  • 1967 — Жер қойнауы / Недра / Subteranul — Мирча Тудоран
  • 1969 — Қасақы бозбала / Вредный юноша / Răutăciosul adolescent — Palaloga
  • 1970 — Signale – Ein Weltraumabenteuer — командор
  • 1970 — Brigada Diverse intră în acțiune — майор Добреску
  • 1970 — Cenata na grado
  • 1971 — Оцеола / Osceola — Ричард Мур
  • 1971 — Brigada Diverse în alertă! — майор Добреску
  • 1971 — Atunci i-am condamnat pe toți la moarte — Ilegalist, fratele elevulu
  • 1971 — B.D. la munte și la mare — майор Добреску
  • 1973 — Cantemir — Михуц Гэлэцан
  • 1973 — Чиприан Парумбеску / Ciprian Porumbescu — Лазарь Насташи
  • 1973 — Ждер ағалары / Братья Ждер / Frații Jderi — Симион Ждер
  • 1974 — Ștefan cel Mare - Vaslui 1475 — postelnicul Симион Ждер
  • 1975 — Blutsbrüder — Билл Симмонс
  • 1975 — Muschetarul român — Михут Галатяну / Мигел Сан Мигел
  • 1976 — Misterul lui Herodot
  • 1977 — Jucatorii de carti
  • 1977 — Cianura si picatura de ploaie
  • 1978 — Северино / Severino
  • 1978 — Өш / Реванш / Revanșа
  • 1978 — Buzduganul cu trei peceti
  • 1979 — Ein April hat 30 Tage — Альваро
  • 1979 — Am fost 16 — майор Маринеску
  • 1981 — Sing, Cowboy, sing — Дейв Арнольд
  • 1982 — Drumul oaselor — Boier Pana
  • 1983 — Ринг / Ringul — reprezentantul companiei Bio-Aktiv
  • 1983 — Galax, omul papuse — профессор
  • 1984 — Rămășagul
  • 1986 — Cale liberă
  • 1986 — День в Бухаресте / O zi la Bucureşti
  • 1987 — În fiecare zi mi-e dor de tine
  • 1990 — Диірмен / Мельница — диірменші
  • 1993 — Айна / Зеркало / Oglinda — Санатеску
  • 1999 — Өлім үшбұрышы / Треугольник смерти / Triunghiul morții
  • 2004 — Тек махаббат / Только любовь / Numai iubirea — Никифор Догару (сериал)