Агата Муцениеце

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Агата Муцениеце
Agata Muceniece
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған күні

1 наурыз 1989 (1989-03-01) (32 жас)

Туған жері

Рига, Латвия

Азаматтығы

 Латвия

Мамандығы

актриса, модель

Белсенді жылдары

2007, 2010 — қазіргі уақыт

IMDb

ID 5040910

Агата Эдгаровна Муцениеце (үйленгеннен кейін — Прилучная; латышша Agate Muceniece, 1 наурыз 1989, Рига) — латыш және орыс актрисасы және моделі.

Биография[өңдеу]

Агата Муцениеце 1989 жылы 1 наурызда Ригада дүниеге келген. Әкесі бармен болып жұмыс істеген (Өмірден Агата кішкене кезінен өткен), анасы – аспазшы; үлкен әпкесі – Санта. Мектеп жасынан театрлық студия «Шкатулкаға» барған. Мектепті аяқтағаннан кейін модель ретінде жұмыс істеді, атақты италиндық аяқ киімнің маркасын жарнамалады, түсірілімдердің арқасында Еуропаның бірнеше мемлекетіне саяхаттады. Ригаға қайтып келіп, Латвиялық университетке түседі, бірақ 2008 жылы Мәскеуге көшіп барады және ВГИК-тің актерлік мамандығына түсіп 2012 жылы қызыл дипломмен аяқтайды.

2007 жылы кинода дебютке шықты. Ең атақты рөлі – «Жабық мектеп» (орыс. «Закрытая школа») деп аталатын телехикаядағы Дарья Старкованың рөлі.

Жарнамаларға түскен: «Билайн», «Nescafe», «МегаФон», «Евросеть», «Jardin», «Savage», Сбербанк, «OBI».

Жеке өмірі[өңдеу]

«Жабық мектеп» (орыс. «Закрытая школа») атты телехикаяны түсіру барысында актер Павел Прилучныймен танысады, тамызда 2011 жылы жастар жасырын үйленіп алады. 2013 жылы 11 қаңтарда олардың ұлы Тимофей дүниеге келеді. Актриса ресми түрде күйеуінің тегін алады, енді оның Муцениеце деген тегі бүркеме ат болып қалды.

Фильмография[өңдеу]

Жылы Қазақша аты Орысша аты Рөлі
2007 Із След (эпизод)
2010 Стройбатя Стройбатя Светлана Архипова
2010 Көзге көрінбейтін Невидимки ( «Гадина» эпизодында)
2010-2012 Жабық мектеп Закрытая школа Дарья Старкова
2012 Кокаинмен рома Роман с кокаином Егорованың құрбысы
2012 Менің ақылды отбасым! Моя безумная семья! Светлана
2012 Ойыншылар Геймеры Маргарита Смирнова
2013 Үш мушкетер Три мушкетёра күтуші Кэт
2014 Жасырын қала 2 Тайный город 2 Инга
2014 Ерлерде емес махаббат Не в парнях счастье Катя
2014 Әдемі өмір Красивая жизнь Жанна
2015 Квест Квест Саша