Анджела Бассетт

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Анджела Бассетт
Angela Bassett
Сурет
Бассетт, 2007 ж.
Жалпы мағлұмат
Туған күні

16 тамыз 1958(1958-08-16) (61 жас)

Туған жері

Гарлем, Нью-Йорк, АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

1986 - осы уақыт

IMDb

ID 0000291

Анджела Бассетт (ағылш. Angela Bassett, туған күні 16 тамыз 1958 жыл) — америкалық актриса. Көбінесе афроамерикандық атақты адамдардың рөлін сомдап елге танылған болатын. Мысалы: Майкл Джексонның анасы болды, Бетти Шабазз, Малкольм Икс, Тина Тёрнер және т.б.

Өмірбаяны[өңдеу]

Анджела Бассетт Нью-Йорк қаласында, Гарлемде дүниеге келген. 1980 жылы ол Йельс университетін бітіріп кішігірім сахналарда қойылымға шыға бастаған, кейін телехикаяларда эпизодтарда ойнады. Мысалы «Шоу Косби», «Анджела 227». Университетте білім алып жүргенде өзінің болашақ жары Кортни Б. Вэнсамен танысқан. Анджела афроамерикандық әйелдердің арасында бірінші рет ең үздік әйел рөлін сомдап Алтын глобусқа ие болған және Оскар марапатына үміткер болған.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1986 — F/X
  • 1991 — Boyz N The Hood
  • 1992 — Малколм Икс
  • 1992 — Passion Fish
  • 1992 — Innocent Blood
  • 1992 — Джексондар: Америкалық арман (минисериал)
  • 1992 — The Critters 4
  • 1993 — На что способна любовь
  • 1995 — Пантера
  • 1995 — Strange Days
  • 1995 — Vampire in Brooklyn
  • 1997 — Контакт
  • 1999 — Жүрек музыкасы
  • 2000 — Supernova
  • 2001 — The Score
  • 2002 — Розы Паркстың хикаясы
  • 2008 — Госпел Хилл
  • 2008 — Браундармен танысу
  • 2009 — Ноториус
  • 2011 — Жасыл Фонарь
  • 2011 — Jumping the Broom
  • 2012 — This Means War
  • 2013 — Olympus Has Fallen
  • 2013 — American Horror Story (ТВ-сериал)
  • 2014 — White Bird in a Blizzard
  • 2015 — Аман қалғаны
  • 2015 — London Has Fallen

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]