Бикеш шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Атауы Б Ф HD HIP RA Dec Көр. шама. Абс. шама Қашықтық,
ж.ж.
Сп. класс Ескертпелер
Спика α 67 116658 65474 13h 25m 11,60s −11 09 40,5 0,98 −3,55 262 B1V
Поррима γ 29 110379 61941 12h 41m 40,00s −01 26 58,3 2,74 2,38 39 F0V+… γ Бикеш жүйесінің мүшесі
Виндемиатрикс ε 47 113226 63608 13h 02m 10,76s +10 57 32,8 2,85 0,37 102 G8IIIvar
ζ Бикеш ζ 79 118098 66249 13h 34m 41,75s −00 35 45,4 3,38 1,62 73 A3V Heze
δ Бикеш δ 43 112300 63090 12h 55m 36,48s +03 23 51,4 3,39 −0,57 202 M3III Auva
Завийява β 5 102870 57757 11h 50m 41,29s +01 45 55,4 3,59 3,40 36 F8V
Поррима γ 29 110380 12h 41m 39,60s −01 26 58,0 3,68 γ Бикеш жүйесінің мүшесі
109 Бикеш 109 130109 72220 14h 46m 14,99s +01 53 34,6 3,73 0,75 129 A0V
μ Бикеш μ 107 129502 71957 14h 43m 03,56s −05 39 26,7 3,87 2,51 61 F2III Rijl al Awwa
η Бикеш η 15 107259 60129 12h 19m 54,39s −00 40 00,3 3,89 −0,53 250 A2IV Zaniah
ν Бикеш ν 3 102212 57380 11h 45m 51,57s +06 31 47,3 4,04 −0,87 313 M0III
ι Бикеш ι 99 124850 69701 14h 16m 00,88s −05 59 58,3 4,07 2,42 70 F7V Syrma
ο Бикеш ο 9 104979 58948 12h 05m 12,67s +08 43 58,2 4,12 0,52 171 G8III
κ Бикеш κ 98 124294 69427 14h 12m 53,74s −10 16 26,6 4,18 0,00 223 K3III
τ Бикеш τ 93 122408 68520 14h 01m 38,78s +01 32 40,5 4,23 0,10 218 A3V
θ Бикеш θ 51 114330 64238 13h 09m 57,01s −05 32 20,1 4,38 −1,14 415 A1V
110 Бикеш 110 133165 73620 15h 02m 54,07s +02 05 28,6 4,39 0,64 183 K0III
λ Бикеш λ 100 125337 69974 14h 19m 06,60s −13 22 16,2 4,52 0,73 187 A1V Khambalia
π Бикеш π 8 104321 58590 12h 00m 52,39s +06 31 51,8 4,65 −0,54 356 A5V
χ Бикеш χ 26 110014 61740 12h 39m 14,81s −07 59 43,8 4,66 −0,29 318 K2III
74 Бикеш l 74 117675 66006 13h 31m 57,95s −06 15 20,6 4,68 −0,93 432 M3III
61 Бикеш 61 115617 64924 13h 18m 24,97s −18 18 31,0 4,74 5,09 28 G5V
69 Бикеш 69 116976 65639 13h 27m 27,24s −15 58 25,1 4,76 0,27 258 K1IIICN…
ψ Бикеш ψ 40 112142 62985 12h 54m 21,17s −09 32 20,2 4,77 −0,76 417 M3IIIvar
σ Бикеш σ 60 115521 64852 13h 17m 36,29s +05 28 11,4 4,78 −1,32 541 M2III
φ Бикеш φ 105 126868 70755 14h 28m 12,22s −02 13 40,6 4,81 1,72 135 G2III
ξ Бикеш ξ 2 102124 57328 11h 45m 17,00s +08 15 29,4 4,84 2,02 119 A4V
ρ Бикеш ρ 30 110411 61960 12h 41m 53,01s +10 14 09,0 4,88 2,04 120 A0V айнымалы жұлдыз
o Бикеш o 78 118022 66200 13h 34m 07,91s +03 39 32,5 4,92 1,17 183 A1p SrCrEu
HD 123934 123934 69269 14h 10m 50,48s −16 18 07,2 4,93 −1,17 542 M1III
89 Бикеш 89 120452 67494 13h 49m 52,34s −18 08 02,7 4,96 0,61 242 K0III
16 Бикеш c 16 107328 60172 12h 20m 21,15s +03 18 45,8 4,97 0,26 285 K1III
70 Бикеш 70 117176 65721 13h 28m 25,95s +13 46 48,7 4,97 3,68 59 G5V Экзопланетасы бар b
HD 124224 124224 69389 14h 12m 15,83s +02 24 34,2 4,99 0,47 262 B9p Si
82 Бикеш m 82 119149 66803 13h 41m 36,83s −08 42 11,1 5,03 −0,70 457 M2III
53 Бикеш 53 114642 64407 13h 12m 03,48s −16 11 52,5 5,04 2,48 106 F6V
HD 126248 126248 70400 14h 24m 11,39s +05 49 12,4 5,10 1,77 151 A5V
υ Бикеш υ 102 125454 70012 14h 19m 32,55s −02 15 55,2 5,14 0,52 274 G9III
49 Бикеш 49 114038 64078 13h 07m 53,80s −10 44 25,4 5,15 0,29 306 K2III
90 Бикеш p 90 121299 67929 13h 54m 42,20s −01 30 11,1 5,16 0,70 254 K2III
59 Бикеш e 59 115383 64792 13h 16m 46,71s +09 25 25,3 5,19 3,92 59 G0Vs
57 Бикеш 57 115202 64725 13h 15m 58,58s −19 56 34,2 5,21 2,26 127 K1III
76 Бикеш h 76 117818 66098 13h 32m 58,09s −10 09 53,7 5,21 0,67 264 K0III
32 Бикеш 32 110951 62267 12h 45m 37,12s +07 40 23,9 5,22 0,85 244 A8m
ω Бикеш ω 1 101153 56779 11h 38m 27,61s +08 08 03,4 5,24 −0,60 479 M4III
68 Бикеш i 68 116870 65581 13h 26m 43,24s −12 42 27,4 5,27 −0,68 505 K5III
4 Бикеш 4 102510 57562 11h 47m 54,93s +08 14 45,1 5,31 1,46 192 A1
55 Бикеш 55 114946 64577 13h 14m 10,97s −19 55 52,8 5,31 2,38 126 G8III/IV
HD 115478 115478 64823 13h 17m 15,62s +13 40 32,3 5,33 0,53 298 K3III
84 Бикеш 84 119425 66936 13h 43m 03,88s +03 32 17,1 5,35 1,23 217 K1III
7 Бикеш b 7 104181 58510 11h 59m 56,92s +03 39 18,8 5,36 0,72 276 A1V
63 Бикеш 63 116292 65301 13h 23m 01,15s −17 44 06,7 5,36 0,40 320 K0III
87 Бикеш 87 120052 67288 13h 47m 25,35s −17 31 35,1 5,41 −1,04 635 M2III
106 Бикеш 106 126927 70794 14h 28m 41,73s −06 54 01,5 5,42 −0,41 479 K5III
95 Бикеш 95 123255 68940 14h 06m 42,91s −09 18 48,7 5,46 1,76 179 F2IV
21 Бикеш q 21 109309 61318 12h 33m 46,80s −09 27 07,5 5,48 0,96 261 A0V
86 Бикеш 86 119853 67172 13h 45m 56,33s −12 25 35,6 5,50 0,17 379 G8III
1 Жылан M 1 132132 73193 14h 57m 33,22s −00 10 03,2 5,51 0,73 295 K1III
75 Бикеш 75 117789 66091 13h 32m 51,69s −15 21 46,8 5,52 −1,01 660 K1III
HD 124683 124683 69658 14h 15m 24,11s −18 12 02,4 5,53 1,01 261 A0V
HD 104304 104304 58576 12h 00m 44,37s −10 26 41,4 5,54 4,99 42 K0IV
83 Бикеш 83 119605 67057 13h 44m 29,82s −16 10 44,6 5,55 −1,34 780 G1IV/V
31 Бикеш 31 110423 61968 12h 41m 57,16s +06 48 23,9 5,57 1,20 244 A2V
HD 114113 g 114113 64122 13h 08m 32,49s −08 59 03,2 5,57 0,29 371 K3III
6 Бикеш 6 103484 58110 11h 55m 03,15s +08 26 38,1 5,58 2,02 168 K0III:
HD 113415 113415 63738 13h 03m 46,03s −20 35 00,6 5,58 3,29 93 F7V
HD 102928 102928 57791 11h 51m 02,23s −05 20 00,0 5,62 1,12 259 K0IV
HD 115046 115046 64607 13h 14m 31,24s +11 19 54,4 5,64 −0,32 507 M0III
33 Бикеш 33 111028 62325 12h 46m 22,38s +09 32 26,8 5,65 2,40 146 K1III-IV
71 Бикеш 71 117304 65790 13h 29m 13,04s +10 49 06,2 5,65 1,04 272 K0III
HD 109896 109896 61658 12h 38m 22,45s +01 51 16,9 5,68 −0,25 501 M3III
108 Бикеш 108 129956 72154 14h 45m 30,23s Үлгі:DEC 5,68 −0,69 614 B9,5V
HD 116160 116160 65198 13h 21m 41,68s Үлгі:DEC 5,69 1,62 213 A2V
80 Бикеш 80 118219 66320 13h 35m 31,29s Үлгі:DEC 5,70 0,42 370 G6III
11 Бикеш 11 105702 59309 12h 10m 03,51s Үлгі:DEC 5,72 2,51 143 Am
HD 114780 114780 64445 13h 12m 32,95s Үлгі:DEC 5,76 −1,22 811 M0III
66 Бикеш 66 116568 65420 13h 24m 33,14s Үлгі:DEC 5,76 3,37 98 F3V
44 Бикеш k 44 112846 63414 12h 59m 39,55s Үлгі:DEC 5,79 0,99 298 A3V
HD 114256 114256 64179 13h 09m 12,42s Үлгі:DEC 5,79 0,63 352 K0III
12 Бикеш 12 106251 59608 12h 13m 25,99s Үлгі:DEC 5,85 2,37 162 A2m
CS Бикеш 125248 69929 14h 18m 38,30s Үлгі:DEC 5,86 1,08 294 Ap Si(Cr) айнымалы жұлдыз
25 Бикеш f 25 109704 61558 12h 36m 47,37s Үлгі:DEC 5,88 1,69 224 A3V
65 Бикеш 65 116365 65323 13h 23m 18,91s Үлгі:DEC 5,88 −1,88 1160 K3III
64 Бикеш 64 116235 65241 13h 22m 09,73s Үлгі:DEC 5,89 1,87 208 A2m
HD 124425 124425 69493 14h 13m 40,67s Үлгі:DEC 5,89 2,16 182 F7Vw
13 Бикеш 13 107070 60030 12h 18m 40,30s Үлгі:DEC 5,90 0,90 326 A5Vn
92 Бикеш 92 121607 68092 13h 56m 27,89s Үлгі:DEC 5,90 0,82 337 A8V
HD 110646 110646 62103 12h 43m 38,02s Үлгі:DEC 5,91 1,68 229 G8IIIp
HD 132525 132525 73350 14h 59m 23,11s Үлгі:DEC 5,91 −0,82 724 M1III
HD 118054 y 118054 66247 13h 34m 40,48s Үлгі:DEC 5,92 −0,04 507 A0V
10 Бикеш 10 105639 59285 12h 09m 41,29s Үлгі:DEC 5,95 1,34 273 K3III
HD 108107 108107 60595 12h 25m 11,80s Үлгі:DEC 5,95 1,90 210 A1V
50 Бикеш 50 114287 64224 13h 09m 45,29s Үлгі:DEC 5,95 −0,57 656 K5III
HD 127167 127167 70894 14h 29m 50,51s Үлгі:DEC 5,96 1,55 249 A5IV
HD 116831 116831 65545 13h 26m 11,48s Үлгі:DEC 5,97 1,59 245 A7III
46 Бикеш 46 112992 63494 13h 00m 35,96s Үлгі:DEC 5,99 0,87 344 K2III
HD 112131 112131 62983 12h 54m 18,74s Үлгі:DEC 6,00 1,88 218 A2V
HD 120602 120602 67545 13h 50m 24,67s Үлгі:DEC 6,00 0,54 403 K0
73 Бикеш 73 117661 66015 13h 32m 02,87s Үлгі:DEC 6,01 1,73 234 A7IV/V
HD 127337 127337 70949 14h 30m 45,39s Үлгі:DEC 6,01 −1,59 1079 K4III
37 Бикеш 37 111765 62757 12h 51m 36,91s Үлгі:DEC 6,02 −0,24 582 K4III:
HD 120033 120033 67271 13h 47m 13,40s Үлгі:DEC 6,04 0,06 512 K5III
HD 101933 101933 57214 11h 43m 55,09s Үлгі:DEC 6,05 0,69 385 G8III:
HD 108985 108985 61103 12h 31m 21,43s Үлгі:DEC 6,05 −0,89 795 K5
HD 129902 129902 72122 14h 45m 11,74s Үлгі:DEC 6,06 0,08 511 M1III
72 Бикеш 72 117436 65892 13h 30m 25,70s Үлгі:DEC 6,10 2,43 177 F2V
HD 106516 106516 59750 12h 15m 10,54s Үлгі:DEC 6,11 4,34 74 F5V
34 Бикеш 34 111164 62394 12h 47m 13,62s Үлгі:DEC 6,11 1,75 243 A3V
38 Бикеш 38 111998 62875 12h 53m 11,31s Үлгі:DEC 6,11 3,55 106 F5V
HD 102634 102634 57629 11h 49m 01,40s Үлгі:DEC 6,15 3,48 111 F7V
HD 124931 124931 69747 14h 16m 30,18s Үлгі:DEC 6,15 0,05 542 A1V
HD 134047 134047 74026 15h 07m 40,32s Үлгі:DEC 6,16 0,09 534 K0III
HD 101112 101112 56756 11h 38m 09,87s Үлгі:DEC 6,18 0,89 373 K1III
HD 104055 104055 58445 11h 59m 03,38s Үлгі:DEC 6,18 −0,13 597 K2IV
HD 117404 117404 65862 13h 30m 00,08s Үлгі:DEC 6,18 −0,78 803 K5
85 Бикеш 85 119786 67139 13h 45m 35,09s Үлгі:DEC 6,18 1,10 339 A0V
HD 125489 125489 70022 14h 19m 40,97s Үлгі:DEC 6,18 1,96 228 A7V
104 Бикеш 104 126722 70680 14h 27m 24,42s Үлгі:DEC 6,18 1,88 236 A2IV
HD 130970 130970 72629 14h 51m 00,11s Үлгі:DEC 6,18 0,46 454 K3III
HD 109014 109014 61134 12h 31m 38,74s Үлгі:DEC 6,19 0,74 402 G9III:
HD 121325 121325 67953 13h 54m 58,30s Үлгі:DEC 6,19 3,54 110 F8V+…
HD 116061 116061 65183 13h 21m 29,82s Үлгі:DEC 6,21 1,47 289 A2/A3V
HD 101154 101154 56775 11h 38m 24,09s Үлгі:DEC 6,22 0,93 373 G9III
27 Бикеш 27 110377 61937 12h 41m 34,46s Үлгі:DEC 6,22 2,04 223 A7Vn
HD 124990 124990 69792 14h 17m 03,79s Үлгі:DEC 6,22 0,87 382 K0III
HD 108506 108506 60813 12h 27m 51,60s Үлгі:DEC 6,23 1,42 299 F2III
HD 104625 104625 58741 12h 02m 51,68s Үлгі:DEC 6,24 −0,45 710 K5
HD 122797 122797 68707 14h 03m 55,76s Үлгі:DEC 6,24 2,25 205 F4V
41 Бикеш 41 112097 62933 12h 53m 49,67s Үлгі:DEC 6,25 2,32 199 A7III
HD 126053 126053 70319 14h 23m 15,15s Үлгі:DEC 6,25 5,02 57 G1V
54 Бикеш 54 114846 64520 13h 13m 26,85s Үлгі:DEC 6,26 −1,73 1294 A0V
HD 115995 115995 65119 13h 20m 41,61s Үлгі:DEC 6,26 0,77 409 A3V
HD 111199 111199 62421 12h 47m 33,42s Үлгі:DEC 6,27 2,16 216 F7V
HD 122910 122910 68776 14h 04m 37,45s Үлгі:DEC 6,28 0,85 398 K0
20 Бикеш 20 109217 61246 12h 33m 02,91s Үлгі:DEC 6,29 0,49 471 G8III
HD 122703 122703 68705 14h 03m 53,10s Үлгі:DEC 6,30 1,86 252 F3IV
HD 103313 103313 58002 11h 53m 50,30s Үлгі:DEC 6,31 0,71 430 F0V
HD 111133 111133 62376 12h 47m 02,29s Үлгі:DEC 6,31 0,28 523 A0spe…
HD 104356 104356 58603 12h 01m 01,75s Үлгі:DEC 6,32 −0,05 614 G8III:
HD 114203 114203 64181 13h 09m 14,27s Үлгі:DEC 6,32 0,86 403 K0
HD 122577 122577 68643 14h 03m 04,18s Үлгі:DEC 6,32 0,46 484 K2/K3III
HD 109860 109860 61637 12h 38m 04,43s Үлгі:DEC 6,33 −0,17 649 A1V
HD 112495 112495 63220 12h 57m 12,68s Үлгі:DEC 6,33 −0,14 643 K5
HD 120066 120066 67246 13h 46m 57,42s Үлгі:DEC 6,33 3,90 100 G0V
HD 122837 122837 68763 14h 04m 27,00s Үлгі:DEC 6,35 0,54 472 K1III+…
HD 108471 108471 60804 12h 27m 42,07s Үлгі:DEC 6,36 −0,35 718 G8III
HD 115488 115488 64838 13h 17m 29,89s Үлгі:DEC 6,36 2,00 242 F0V
HD 122106 122106 68380 13h 59m 49,30s Үлгі:DEC 6,36 1,91 253 F8V
HD 124553 124553 69564 14h 14m 21,49s Үлгі:DEC 6,36 3,27 135 F9V
HD 105089 105089 59010 12h 05m 59,83s Үлгі:DEC 6,37 0,45 498 G8III:
HD 104755 104755 58809 12h 03m 44,53s Үлгі:DEC 6,39 2,32 213 F5
HD 122815 122815 68739 14h 04m 14,57s Үлгі:DEC 6,39 1,61 295 K0
HD 124681 124681 69614 14h 14m 53,05s Үлгі:DEC 6,41 −0,57 813 M4III
35 Бикеш 35 111239 62443 12h 47m 51,42s Үлгі:DEC 6,42 0,19 574 M4III
HD 117267 117267 65796 13h 29m 14,94s Үлгі:DEC 6,42 0,58 479 K0III
HD 124115 124115 69340 14h 11m 31,28s Үлгі:DEC 6,42 3,11 150 F7V
HD 125490 125490 70038 14h 19m 53,25s Үлгі:DEC 6,42 1,59 301 G5
HD 116429 116429 65381 13h 23m 57,11s Үлгі:DEC 6,44 0,63 472 K1/K2III/IV
HD 116594 116594 65417 13h 24m 30,54s Үлгі:DEC 6,44 0,35 538 K0III
HD 124915 124915 69727 14h 16m 21,41s Үлгі:DEC 6,44 2,86 170 A9III
HD 112048 112048 62915 12h 53m 38,12s Үлгі:DEC 6,45 1,36 339 K0
96 Бикеш 96 123630 69127 14h 09m 00,60s Үлгі:DEC 6,45 0,30 554 G8III
HD 128563 128563 71510 14h 37m 28,49s Үлгі:DEC 6,45 1,69 292 F8
17 Бикеш 17 107705 60353 12h 22m 32,14s Үлгі:DEC 6,46 4,09 97 F8V
HD 107794 107794 60418 12h 23m 15,35s Үлгі:DEC 6,47 0,75 455 K0
HD 124973 124973 69773 14h 16m 48,75s Үлгі:DEC 6,47 0,41 532 K0
HD 125184 125184 69881 14h 18m 00,57s Үлгі:DEC 6,47 3,89 107 F9V
HD 111720 111720 62743 12h 51m 22,93s Үлгі:DEC 6,48 1,11 386 G8III
HD 118266 118266 66326 13h 35m 33,37s Үлгі:DEC 6,48 1,46 329 K1III+…
HD 104078 104078 58450 11h 59m 09,38s Үлгі:DEC 6,49 −0,62 860 K2
94 Бикеш 94 123177 68888 14h 06m 17,77s Үлгі:DEC 6,54 1,37 352 A0
48 Бикеш 48 113459 63750 13h 03m 54,44s Үлгі:DEC 6,62 1,14 408 F0V
S Бикеш 117833 13h 33m 00,70s Үлгі:DEC 6,68 айнымалы жұлдыз
62 Бикеш 62 115903 65074 13h 20m 20,05s Үлгі:DEC 6,73 1,17 422 K0
28 Бикеш 28 110418 61969 12h 41m 57,68s Үлгі:DEC 6,81 −0,64 1006 K5
56 Бикеш 56 115062 64625 13h 14m 45,13s Үлгі:DEC 6,95 0,41 661 K5
77 Бикеш 77 117878 66131 13h 33m 24,56s Үлгі:DEC 7,02 2,64 245 F0
R Бикеш 109914 61667 12h 38m 30,00s Үлгі:DEC 7,08 −2,19 2326 M4,5IIIe айнымалы жұлдыз
HD 106252 106252 59610 12h 13m 29,51s Үлгі:DEC 7,36 4,49 122 G0V планетасы бар b
HD 114783 114783 64457 13h 12m 43,79s Үлгі:DEC 7,57 6,02 67 K0 планетасы бар b
HD 107148 107148 60081 12h 19m 13,49s Үлгі:DEC 8,02 4,47 167 G5 планетасы бар b
HD 130322 130322 72339 14h 47m 32,73s Үлгі:DEC 8,05 5,68 97 K0III планетасы бар b
HD 102195 102195 57370 11h 45m 42,29s Үлгі:DEC 8,06 5,75 95 K0 планетасы бар b
HD 125612 125612 70123 14h 20m 53,51s Үлгі:DEC 8,33 4,72 172 G3V планетасы бар b
EQ Бикеш 9,31 жарылушы жұлдыз
DT Бикеш 9,31 айнымалы жұлдыз
HW Девы 62157 12h 44m 20,24s Үлгі:DEC 10,9 4,6 590 sdB+MV ғаламшары бар және қоңыр ергежейлі
Росс 128 11,12 10,92 жарылушы жұлдыз
Вольф 424 12,41 14,3 қос жұлдыз
FL Бикеш 13,30 жарылушы жұлдыз
PSR 1257+12 980 пульсар; 3 планетасы бар a, b және c

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]