Билли Крудап

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Билли Крудап
Billy Crudup
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

Уильям Гейтер Крудап

Туған күні:

8 шілде 1968(1968-07-08) (50 жас)

Туған жері:

Манхассет, Нью-Йорк, АҚШ

Азаматтығы:

Flag of the United States.svg АҚШ

Мамандығы:

актер

Белсенді жылдары:

1996 - қазірге дейін

IMDb:

ID 0001082

Уильям Гейтер «Билли» Крудап (ағылш. William Gaither "Billy" Crudup; 8 шілде, 1968, Манхассет, Нью-Йорк) – америкалық актер. Уильям кішкентайынан актерлік карьераға қызығатын. Нью-Йорк университетінде драма өнерін оқып, Бродвейдегі университетті бітірген. А. Чехов, Т. Стоппард, А. Миллер пьесаларының қойылымында ойнап, өзін талантты актер деп танытты. «Спящие» (1996), «Почти знаменит» (2000), «Крупная рыба» (2003), «Красота по-английски» (2004), «Джонни Д.» (2009) фильмдерінде түсіп, танымал атанған.

Фильмография[өңдеу]

жыл Фильмнің аталуы Рөлі
1992 HBO: first look -
1996 Sleepers Томми
1996 Everyone says I love you Кен Ризли
1997 Mononoke-hime озвучка
1997 Inventing the Abbotts Джесси Холт
1998 Without limits Стив Префонтэйн
1998 The Hi-Lo Country Пит Колдер
1998-2000 The Rosie O’Donnell show -
1998 Jesus' son «Кретин»
2000 Almost famous Рассел Хаммонд
2000 Waking the dead Филдинг Пирс
2001 Wourld Traveller -
2001 Charlotte Gray Жульен
2003 Big fish Уилл Блум
2004 Stage beauty Нед Кинастон
2005 Trust the man Тоби
2006 The Good Shepherd Арч Каммингс
2006 Mission: Impossible 3 Джон
2007 Dedication -
2008 Pretty bird Кертис
2009 Public enemies Дж. Эдгар Гувер
2009 Watchmen Доктор Манхэттен
2010 Eat, pray, love Стефан
2013 Blood Ties
2014 Rudderless Сэм Мэннинг

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]