Борис Николаевич Борисов

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Борис Николаевич Борисов – совет, орыс театр- және киноактері.

Биографиясы[өңдеу]

Борис Борисов 1947 жылы 16 сәуірде Донецк облысы Макеевка қаласында дүниеге келеді. 1964 жылы «Илемдеу өндірісі» мамандығы бойынша металлургиялық техникумды тәмамдайды. 1964-1966 жылдары С.М. Киров атындағы Макеевский металлургия зауытында жұмыс істейді.

1969 жылы Ленин Комсомолы атындағы Донецк халық театры студиясын, 1973 жылы Мәскеу хореография драма театр академиясының мектеп-студияснын тәмамдайды.

1972-1992 жылдары МХТА-да, театр ұжымы таралғаннан кейін М. Горький атындағы МХТА-да жұмыс істейді.

1981-1986 жылдары профессор В.П. Марков курсында актерлік шеберліктен сабақ береді. Театрдан кеткеннен кейін жүк тиеуші болып жұмыс істейді.

2010 жылы 5 желтоқсанда Мәскеуде дүниеден өтеді. Мәскеу Матинский мазарына жерленеді.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1971 — День за днем — студент
  • 1974 — Соло для часов с боем — Санитар
  • 1974 — Предварительная защита — Сергей
  • 1976 — Строговы — Матвей Захарович Строгов
  • 1976 — Мы вместе, мама — Пётр
  • 1977 — Эхо в пуще — Андрей Прокопеня
  • 1977 — Рожденная революцией — майор Сухарев Борис Николаевич
  • 1977 — Последняя встреча
  • 1978 — У меня все нормально — майор Ведрич
  • 1979 — Тяжёлая вода — Арнольд Петрович, командир подводной лодки
  • 1979 — Поэма о крыльях — Князев
  • 1979 — Месяц длинных дней — Степан
  • 1980 — Мятеж — Береснев
  • 1980 — Главный конструктор — Иван, директор завода
  • 1981 — От зимы до зимы — Поспелов
  • 1981 — Игра без козырей — Григонис, капитан милиции
  • 1982 — Сто первый — старшина Беланов
  • 1985 — Тревоги первых птиц — Григорий Горовой
  • 1985 — Подвиг Одессы — капитан Н. В. Зиновьев, командир 412-й батареи
  • 1985 — Матрос Железняк — Дыбенко
  • 1986 — Секретный фарватер — Рышков, начальник контрразведки флота
  • 1986 — Мужские тревоги — командующий
  • 1990 — Кодры

Дереккөздер[өңдеу]