Василий Иванович Бочкарёв

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Василий Иванович Бочкарёв – совет, орыс театр- және киноактері. 1995 жылы Ресей Федерациясының халық әртісі атағын алады. 2003 жылы Ресей Федерациясының мемлекеттік сыйлығының лауреаты болады.

Биографиясы[өңдеу]

Василий Бачкарев 1942 жылы 22 қарашада Иркутскте дүниеге келеді. 1964 жылы М.С.Щепкин атындағы Жоғары театр училищесін тәмамдайды. 1964-1965 жылдары Кіші Бронна театрында жұмыс істеп, К.С. Станиславский атындағы театрға ауысады. 1979 жылдан бастап Кіші театр актері болады. 1970 жылдан бастап киноға түсе бастайды. Алғаш рет «Бег» фильмінде эпизодтық рөл сомдайды. 1970 жылдардың соңынан бастап актерді басты рөлге шақыра бастайды. 2003 жылдан бастап Щепкин атындағы Жоғары театр училищесінде актерлік шеберліктен сабақ береді. 2007 жылы Бочкареевке доцент дәрежесі беріледі. 2009 жылдан бастап училищеге өз курсын енгізеді.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1970 — Бег — эпизод
  • 1973 — Плотницкие рассказы (телеспектакль)
  • 1974 — Потому что люблю — капитан Шелест Евгений
  • 1975 — Продавец дождя (телеспектакль) — Джим, его млалший сын
  • 1975 — Такая короткая долгая жизнь — Сергей Игнатьев
  • 1978 — Дом у кольцевой дороги — Саранцев
  • 1978 — Следствие ведут знатоки. «Букет» на приёме — Артём Кирпичёв
  • 1979 — Ярость
  • 1980 — Кто заплатит за удачу?
  • 1981 — Безобразная Эльза — Эркки Карило
  • 1982 — Владивосток, 1918 жыл — Суханов
  • 1982 — Голос — Аркадий
  • 1982 — Тем, кто остается жить
  • 1983 — Безумный день инженера Баркасова — Баркасов
  • 1983— Летаргия — Михаил Платонович
  • 1983 — Уникум — Константин Петрович Шапошников
  • 1983 — Фома Гордеев (телеспектакль) — Фома Гордеев
  • 1985 — Полевая гвардия Мозжухина — Фёдор Мозжухин
  • 1985 — Тайна Золотой горы — Никитин
  • 1987 — Акселератка — майор Пряхин, начальник уголовного розыска
  • 1987 — Про любовь, дружбу и судьбу
  • 1987 — Следствие ведут знатоки. Бумеранг (фильм) — Алексей Барсуков
  • 1988 — С луны свалился (телеспектакль)
  • 1988 — Холопы (телеспектакль)
  • 1992 — Кооператив «Политбюро» или будет долгим прощанье — двойник Чапаева
  • 1992 — Один (қысқаметражды)
  • 1992 — Три дня вне закона
  • 1995 — Арктур - гончий пес (телеспектакль)
  • 2003 — Остров без любви — Павел Антонович
  • 2003 — Спас под березами
  • 2004 — Дети Арбата — Панкратов көршілері
  • 2005 — Правда - хорошо, а счастье лучше (телеспектакль) — Сила Ерофеич Грознов,
  • 2006 — Заколдованный участок
  • 2007 — Диверсант. Конец войны — профессор Сергеев
  • 2007 — Новая старая сказка
  • 2008 — Галина — Бронников Василий Иванович, охранник Брежнева
  • 2009 — Иван Грозный — протопоп Сильвестр
  • 2009 — Зоя — Петр Сорокин

Дереккөздер[өңдеу]