Вероника шашы шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Атауы Б Ф HD HIP RA Dec Көрінерлік жұлдыздық шама Абсолюттық жұлдыздық шама Қашықтық,
Жарық жылы
Сп. класс Ескертпелер
β Вероника шашы β 43 114710 64394 13h 11m 52,92s Үлгі:DEC 4,23 4,42 30 G0V
α Вероника шашы α 42 114378 64241 13h 09m 59,55s Үлгі:DEC 4,32 3,54 47 F5V Диадема, Аль Давирах; қос жұлдыз
γ Вероника шашы γ 15 108381 60742 12h 26m 56,33s Үлгі:DEC 4,35 0,76 170 K2IIICN+…
11 Вероника шашы 11 107383 60202 12h 20m 43,09s Үлгі:DEC 4,72 −0,50 361 G8III
36 Вероника шашы 36 112769 63355 12h 58m 55,47s Үлгі:DEC 4,76 −0,05 299 M0III
12 Вероника шашы 12 107700 60351 12h 22m 30,32s Үлгі:DEC 4,78 0,16 273 F8:p… қос жұлдыз
23 Вероника шашы 23 109485 61394 12h 34m 51,12s Үлгі:DEC 4,80 −0,44 365 A0IV
41 Вероника шашы 41 113996 64022 13h 07m 10,71s Үлгі:DEC 4,80 −0,04 303 K5III
37 Вероника шашы 37 112989 63462 13h 00m 16,49s Үлгі:DEC 4,88 −2,32 898 K1IIIp
35 Вероника шашы 35 112033 62886 12h 53m 17,77s Үлгі:DEC 4,89 −0,10 324 G8III
14 Вероника шашы 14 108283 60697 12h 26m 24,07s Үлгі:DEC 4,92 0,30 273 F0p
7 Вероника шашы 7 106714 59847 12h 16m 20,56s Үлгі:DEC 4,93 0,52 248 K0III
31 Вероника шашы 31 111812 62763 12h 51m 41,93s Үлгі:DEC 4,93 0,06 307 G0III
16 Вероника шашы 16 108382 60746 12h 26m 59,30s Үлгі:DEC 4,98 0,29 282 A4V
HD 106760 106760 59856 12h 16m 30,17s Үлгі:DEC 4,99 0,13 306 K1III
24 Вероника шашы 24 109511 61418 12h 35m 07,76s Үлгі:DEC 5,03 −1,34 614 K2III қос жұлдыз
6 Вероника шашы 6 106661 59819 12h 16m 00,23s Үлгі:DEC 5,09 1,18 198 A3V
27 Вероника шашы 27 111067 62356 12h 46m 38,75s Үлгі:DEC 5,12 0,15 322 K3III
13 Вероника шашы 13 107966 60514 12h 24m 18,54s Үлгі:DEC 5,17 0,47 284 A3V
α Вероника шашы B α 42 114379 13h 09m 59,30s Үлгі:DEC 5,22 α Вероника шашы жүйесінің мүшесі
17 Вероника шашы 17 108662 60904 12h 28m 54,72s Үлгі:DEC 5,29 0,70 270 A0p
18 Вероника шашы 18 108722 60941 12h 29m 27,05s Үлгі:DEC 5,47 1,36 216 F5III
21 Вероника шашы 21 108945 61071 12h 31m 00,57s Үлгі:DEC 5,47 0,57 311 A2pvar
26 Вероника шашы 26 110024 61724 12h 39m 07,36s Үлгі:DEC 5,49 0,77 286 G9III
HD 107325 107325 60170 12h 20m 19,72s Үлгі:DEC 5,52 2,11 157 K2III-IV
40 Вероника шашы 40 113866 63950 13h 06m 22,58s Үлгі:DEC 5,53 −0,69 572 M5III
5 Вероника шашы 5 106057 59501 12h 12m 09,30s Үлгі:DEC 5,60 −0,26 484 K0II-III
4 Вероника шашы 4 105981 59468 12h 11m 51,20s Үлгі:DEC 5,66 −1,22 774 K4III
20 Вероника шашы 20 108765 60957 12h 29m 43,22s Үлгі:DEC 5,68 1,22 254 A3V
25 Вероника шашы 25 109742 61571 12h 36m 58,35s Үлгі:DEC 5,70 −0,31 518 K5III
HD 106887 106887 59923 12h 17m 30,60s Үлгі:DEC 5,71 2,07 174 A4m
29 Вероника шашы 29 111397 62541 12h 48m 54,20s Үлгі:DEC 5,71 0,25 402 A1V
HD 116706 116706 65466 13h 25m 06,68s Үлгі:DEC 5,75 1,29 254 A3IV
30 Вероника шашы 30 111469 62576 12h 49m 17,51s Үлгі:DEC 5,76 0,75 327 A2V
HD 109519 109519 61420 12h 35m 08,15s Үлгі:DEC 5,86 −0,65 652 K1III
2 Вероника шашы 2 104827 58858 12h 04m 16,58s Үлгі:DEC 5,89 0,68 359 F0IV-V
HD 114326 114326 64226 13h 09m 47,89s Үлгі:DEC 5,91 −0,85 733 K5III
38 Вероника шашы 38 113095 63533 13h 01m 09,62s Үлгі:DEC 5,97 0,52 400 K0III
39 Вероника шашы 39 113848 63948 13h 06m 21,28s Үлгі:DEC 6,00 2,51 163 F4V
HD 105805 105805 59364 12h 10m 46,10s Үлгі:DEC 6,01 1,14 308 A4Vn
HD 108123 108123 60599 12h 25m 15,07s Үлгі:DEC 6,03 0,11 497 K0III
HD 114889 114889 64496 13h 13m 12,54s Үлгі:DEC 6,10 1,30 297 G8III
HD 117876 117876 66086 13h 32m 48,17s Үлгі:DEC 6,11 0,32 470 G8III
HD 107326 107326 60168 12h 20m 17,84s Үлгі:DEC 6,16 2,25 198 F0IV
HD 113022 113022 63497 13h 00m 38,86s Үлгі:DEC 6,20 3,14 133 F6Vs
HD 114092 114092 64077 13h 07m 53,66s Үлгі:DEC 6,20 0,82 389 K4III
HD 107655 107655 60327 12h 22m 10,86s Үлгі:DEC 6,21 1,20 327 A0V
HD 107054 107054 60018 12h 18m 31,57s Үлгі:DEC 6,23 2,51 181 A9,5III
8 Вероника шашы 8 107168 60087 12h 19m 19,20s Үлгі:DEC 6,26 1,55 285 A8m
22 Вероника шашы 22 109307 61295 12h 33m 34,23s Үлгі:DEC 6,28 1,15 346 A4V
HD 111395 111395 62523 12h 48m 47,26s Үлгі:DEC 6,29 5,12 56 G7V
HD 111893 111893 62825 12h 52m 27,52s Үлгі:DEC 6,29 1,05 364 A7V
HD 114724 114724 64417 13h 12m 08,42s Үлгі:DEC 6,31 0,32 513 K1III
HD 107398 107398 60197 12h 20m 41,37s Үлгі:DEC 6,32 1,49 301 F3V + F3V
32 Вероника шашы 32 111862 62807 12h 52m 12,26s Үлгі:DEC 6,32 −2,43 1831 M0III
HD 106926 106926 59941 12h 17m 44,24s Үлгі:DEC 6,36 0,30 532 K4III
9 Вероника шашы 9 107213 60098 12h 19m 29,66s Үлгі:DEC 6,38 2,90 162 F8Vs
HD 109996 109996 61719 12h 39m 02,21s Үлгі:DEC 6,39 1,15 364 K1III
3 Вероника шашы 3 105778 59352 12h 10m 31,64s Үлгі:DEC 6,40 −0,81 903 A4V
HD 108007 108007 60525 12h 24m 26,81s Үлгі:DEC 6,41 1,46 319 F0V
HD 112060 112060 62904 12h 53m 32,20s Үлгі:DEC 6,42 3,20 144 G5IV
HD 111591 111591 62653 12h 50m 17,23s Үлгі:DEC 6,43 0,80 435 K0III
HD 115365 115365 64779 13h 16m 32,33s Үлгі:DEC 6,43 1,76 280 F0V
HD 107131 107131 60066 12h 19m 02,03s Үлгі:DEC 6,44 2,03 248 Am
HD 115319 115319 64751 13h 16m 14,35s Үлгі:DEC 6,46 1,59 307 G8III
HD 106022 106022 59489 12h 12m 00,97s Үлгі:DEC 6,47 1,94 263 F5V
HD 107415 107415 60210 12h 20m 48,75s Үлгі:DEC 6,47 0,64 479 K0
28 Вероника шашы 28 111308 62478 12h 48m 14,36s Үлгі:DEC 6,47 0,99 407 A1V
HD 115404 115404 64797 13h 16m 50,67s Үлгі:DEC 6,49 6,24 37 K2V
1 Вероника шашы 1 104452 58661 12h 01m 44,30s Үлгі:DEC 6,57 0,61 507 G0II
24 Вероника шашы 24 109510 61415 12h 35m 06,35s Үлгі:DEC 6,57 −2,96 2629 A7m
17 Вероника шашы 17 108651 60891 12h 28m 44,58s Үлгі:DEC 6,63 2,14 258 A0p
10 Вероника шашы 10 107276 60123 12h 19m 50,63s Үлгі:DEC 6,64 1,85 296 Am
HD 107146 107146 60074 12h 19m 06,5015s Үлгі:DEC 7,07 −5,53 92,96 G2V тозаңды дискі бар
HD 114762 114762 7,30 91 Экзопланетасы бар b
12 Вероника шашы 12 107701 12h 22m 32,30s Үлгі:DEC 8,60
HD 108874 108874 8,76 223 2 Экзопланетасы бар: b және c