Вилнис Бекерис

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Вилнис Бекерис (1944 жылы 24 қыркүйекте Вентспилсте дүниеге келген) – совет және латыш театр актері және театр жұмысшысы.

Өмірбаяны[өңдеу]

Вилнис Бекерис 1944 жылы 24 қыркүйекте Вентспилсте, мұғалім отбасында дүниеге келеді. 1963 жылы екінші Рига орта мектебін және 1971 жылы Я. Витола атындағы Латвия мемлекеттік консерваториясын тәмамдайды. 1966-1979 жылдар аралығында А. Упит атындағы драма театрында актерлік қызмет атқарады. Кейін «Алко» Киностудиясының директоры болады. Вилнис киноға түскен. Алғашқы рөлдерін «Мосфильм» және Горький атындағы киностудиясында бастайды.

Театрда сомдаған рөлдері[өңдеу]

А.Упит атындағы драма театры

  • 1967– «Традиционный сбор» Виктора Розова — Тимофей
  • 1968– «Ай-я-жужу, медвежонок» Хария Гулбиса — Айварс
  • 1971– «Лилиом» ФеренцаМолнара — Хуго
  • 1971– «Золушка» Евгения Шварца — Ханзада
  • 1975– «Разбойники» Фридриха Шиллера — Шварц
  • 1976– «Утиная охота» Александра Вампилова — Даяшы
  • 1977– «Часы с кукушкой» ЯнисаЮрканса — Саша

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1973–Возврата нет — неміс ефрейторы
  • 1973–Дума о Ковпаке — неміс солдаты
  • 1974–Если хочешь быть счастливым
  • 1976–Так начиналась легенда — Альберт
  • 1976–По волчьему следу
  • 1978–Емельян Пугачёв — Михельсон
  • 1978–Версия полковника Зорина — Константин Буров
  • 1979–Голубой карбункул
  • 1980–Звёздный инспектор — Стив Уилкинс
  • 1981–Фронт в тылу врага — Зигфрид Кюнль
  • 1982–Личная жизнь Деда Мороза
  • 1983–Подросток — барон Бьоринг
  • 1983–Мираж — шериф Купер
  • 1985–Рейс 222
  • 1985–Двойной капкан — Вотэн
  • 1986–Сигнал с моря
  • 1986–Крик дельфина — доктор
  • 1989–Созвездие Козлотура — ағылшындық
  • 1991–Депрессия —Раус мерей тойының қонағы
  • 1992–Дуплет

Дереккөздер[өңдеу]