Вячеслав Досмұхаметов

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Вячеслав Досмұхаметов
Вячеслав Зарлыканович Дусмухаметов
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Вячеслав Зарлыканович Дусмухаметов

Туған күні

27 сәуір 1978(1978-04-27) (41 жас)

Туған жері

Черниговск ауылы, Агаповка ауданы, Челябі облысы, РКФСР, КСРО

Азаматтығы

Ресей

Мамандығы

актер, Телепродюсер, сценарист, әзілқой

Белсенді жылдары

2001- бүгінгі күнге дейін

Бағыты

КТК (көңілді тапқырлар клубы)

Марапаттары

ТЭФИ

IMDb

ID 3392634

Вячеслав Зарлықханұлы Досмұхаметов (27 сәуір 1978 жылы Черниговск ауылы,Агаповка ауданы, Челябі облысы, КСРО-да туған) - ресейлік продюссер және әзілқой, сценарист. Ұлты - қазақ.

Биографиясы[өңдеу]

2001 жылы Вячеслав Досмұхаметов Челябілік мемлекеттік медицина академиясын, ал 2002 жылы госпитальдық терапия және отбасылық медицина кафедрасында интернатураны бітірген.

Оқу кезінде «Уездный город»(Челябі-Магнитогорсктің құрама командасы,КТК-нің жоғарғы лигасы), «Лица Уральской НАциональности»(Челябі,КТК жоғарғы лигасы) КТК командаларында ойнаған.

Жеке өмірі[өңдеу]

Мария Досмұхаметоваға үйленген. Тимур (18 маусым 2011 туған) есімді баласы бар.

Фильмографиясы[өңдеу]

Продюсер:

  1. 2008-2010- Универ
  2. 2009-2012- Comedy Woman
  3. 2012-2012- Интерндер
  4. 2011-2012- Универ. Жаңа жатақхана
  5. 2012- Наша Russia (5 маусым)
  6. 2012- Универ. Жаңа жатақхана
  7. 2012- Comedy Баттл (жаңа маусым)

Сценарист:

  1. 2005Сапалы хикая
  2. 2005Саяхатшылар
  3. 20052006Студенттер
  4. 200520086 кадр
  5. 20062007Алтын әке
  6. 20072008Әкесінің қыздары
  7. 2008Мен емдеймін
  8. 2009Наша Russia. Тағдыр жұмыртқалары