Дакота Джонсон

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Дакота Джонсон
Dakota Johnson
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Дакота Майи Джонсон

Туған күні

4 қазан 1989(1989-10-04) (30 жас)

Туған жері

Остин, Техас, АҚШ

Азаматтығы

Flag of the United States.svg АҚШ

Мамандығы

актриса,модель

Белсенді жылдары

1999 - қазіргі күндер

Марапаттары

Мисс "Алтын Глобус"

IMDb

ID 0424848

Дакота Майи Джонсон (ағылш.Dakota Mayi Johnson ; 1989 жыл 4 қазан) – америкалық актриса әрі модель.

Ерте өмірі[өңдеу]

Дакота Джонсон актер Дон Джонсон мен Мелани Гриффит отбасысында, Остин, АҚШ, 4 қазан 1989 жылы туылды. Ол актриса Типпи Хедреннің немересі болып табылады. Ата-анасы ажырасқаннан кейін, Антонио Бандерас оның өге» әкесі болды.

Дакота Джонсон «Aspen Community School» мектебінде оқыды.

Модель бизнесіне тұңғыш рет 12 жасында қызығушылықты танытты. Осы кезде ол басқа да әйгілі адамдардың балаларымен бірге Teen VOGUE журналының фото түсіріліміне қатысты.

Мансабы[өңдеу]

1999 жылы ол кішігірім рөлмен «Ережесіз әйел» фильмінде сынапқа шақты . Осы жерде оның әпкесі Стелла Бандерас та ойнапты . Олар басты әйел кейіпкердің қаздарын ойнады . Олардың анасы – Мелани Гриффит осы басты рөлді ойнаса , Антонио Бандерас фильмнің режиссері болды.

2006 жылы ол Мисс «Алтын Глобус» атағына ие болды. Бұл мәртебе әйгілі адамдардың балаларына беріледі.

2006 жылы Дакота IMG Models - пен келісім – шартқа қол қояды . 2009 жылы болса, Дакота модель ретінде Mango бірлестігінің джинс желісіне қатысады .

Орта мектепті бітіріп ол William Morris Agency – мен келісім - шарт орнатып, актерлік мансабын бастайды. Оның тұңғыш фильмі болып, 2010 жылы түсірілген «Әлеуметтік желі». Фильм Оскардың 8 номинациясына ие болды һ, осының ішінде үздік фильм. 2012 жылы Дакота Э.Л.Джеймтің «Сұрдың елу реңі» бестселлерінің экрандауындағы Анастейша Стил рөліне ие болды.

Жеке өмірі[өңдеу]

Дакота актер Джордан Мастерсонмен кездесіп, 2014 жылы онымен айырылысады. Шамамен 2014 жылдың көктемінен бастап Дакота музыкант әрі модель Мэттью Хитпен кездеседі, бірақ 2015 жылдың қаңтар айында Дакота Мэтьюмен де айырылысады.

Фильмография[өңдеу]

  • 1999 – Ережесіз әйел - Crazy in Alabama - Сондра
  • 2010 – Әлеуметтік желі - The Social Network - Амелия Риттер
  • 2010 – Жылтырағын бәрі - All That Glitters - Дианция
  • 2011 – Қорқынышты сұлу – Beastly - Слоан Хаген
  • 2011 – Ешкілер - Goats - Минни
  • 2012 - Мачо мен ботан - 21 Jump Street - Фьюгэзи
  • 2012 - Кішкене үйленген - The Five-Year Engagement - Одри
  • 2012 – Эллен үшін - For Ellen - Кинди
  • 2012 – Менің досым –гей -Gay Dude
  • 2012—2013 - Бен мен Кейт - Ben and Kate - Кейт Фокс
  • 2005—2013 – Кеңсе - The Office
  • 2014 – Жылдамдыққа аңсау - Need for Speed - Анита
  • 2015 – Сұрдың елу реңі - Fifty Shades of Grey - Анастейша Стил
  • 2015 – Анархия - Anarchy - Имоджен
  • 2015 – Қара салмақ - Black Mass - Линдси Кир
  • 2015 – Үлкен шалп - A bigger splash - Пенелопа
  • 2015 - Хлоя мен Тео - Chloe and Theo -Хлоя
  • 2016- Жалғыз болған жеңіл мен - How to Be Single
  • 2016 – Елу реңге қараңғылау - Fifty Shades Darker - Анастейша Стил
  • 2017 – Бостандықтың елу реңі - Fifty shades of freed - Анастейша Грей

Дереккөздер[өңдеу]

Ортаққорда бұған қатысты медиа файлдар бар: Category:Dakota Johnson