Джаред Лето

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Джаред Лето
Jared Leto
Сурет
Джаред Лето Падуядағы концерті, 2013 жыл
Негізгі ақпарат
Толық аты

Джаред Джозеф Лето

Белсенділік жылдары

1998–қазіргі күнге дейін

Мемлекет

 АҚШ

Мамандығы

музыкант
актер
режиссер
композитор
суретші
продюсер

Аспаптары

вокал, гитара

Жанрлары

Музыка:
Альтернативті рок [1]
пост-гранж[2][3][4]
Кинематограф:
драма
триллер

Лақап аты

Bartholomew Cubbins
Angakok Panipaq

Ұжымдары

Thirty Seconds to Mars

Қызметтес болған

Канье Уэст
Брэндон Флауэрс

Марапаттары

«Оскар» (2014)
«Алтын глобус» (2014)

jaredleto.com

Джаред Джозеф Лето (ағылш. Jared Joseph Leto; 26 желтоқсан 1971, Боссьер Сити, Луизиана, АҚШ) —америкалық актёр және музыкант. Thirty Seconds to Mars тобының көшбасшы. Bartholomew Cubbins лақап атымен клипмейкер ретінде белгілі. «Оскар» және «Алтын глобус» марапаттарының лауреаты.

Дискографиясы[өңдеу]

Студиялық альбомдары[өңдеу]

Шағын-альбомдар[өңдеу]

Фильмографиясы[өңдеу]

  • How to Make an American Quilt (1995)
  • The Last of the High Kings (1996)
  • Prefontaine (1997)
  • Switchback (1997)
  • Basil (1998)
  • Urban Legend (1998)
  • The Thin Red Line (1998)
  • Black and White (1999)
  • Fight Club (1999)
  • Girl, Interrupted (1999)
  • American Psycho (2000)
  • Requiem for a Dream (2000)
  • Sunset Strip (2000)
  • Highway (2002)
  • Panic Room (2002)
  • Alexander (2004)
  • Lord of War (2005)
  • Lonely Hearts (2006)
  • Chapter 27 (2007)
  • Mr. Nobody (2009)
  • Artifact (2012)
  • Dallas Buyers Club (2013)

Дереккөздер[өңдеу]

  1. 30 Seconds To Mars - This Is War  (ағыл.). allmusic.com. Басты дереккөзінен мұрағатталған 26 ақпан 2012. Тексерілді, 10 ақпан 2011.
  2. Leahey, Andrew 30 Seconds to Mars - Biography. All Music Guide. Басты дереккөзінен мұрағатталған 26 ақпан 2012. Тексерілді, 10 ақпан 2011.
  3. Toffanin, Filippo 30 Seconds To Mars - A Beautiful Lie. Metallized.it. Басты дереккөзінен мұрағатталған 26 ақпан 2012. Тексерілді, 10 ақпан 2011.
  4. Wagner, Jennifer 30 Seconds to Mars - A Beautiful Lie - Music Reviews. Static Multimedia (25-09-2005).(қолжетпейтін сілтеме) Тексерілді, 28 қаңтар 2010.

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]