Джейден Смит

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Джейден Смит
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

Джейден Кристофер Сайер Смит

Туған күні:

8 шілде 1998(1998-07-08) (20 жас)

Туған жері:

Малибу, Калифорния, АҚШ

Мамандығы:

актер, биші, рэпер

Джейден Кристофер Сайер Смит — американдық актер, биші, рэпер. "Бақытқа деген ұмтылыс", "Жер тоқтап қалған күн", "Каратэ бала", "Біздің заманнан кейін" фильмдерінде түсу арқылы әлемге танылды.

Өмірбаян[өңдеу]

Джейден Смит 1998 жылы 8 шілде күні Малибуда Уилл Смит пен Джада Пинкетт Смит отбасында дүниеге келді. Қарындасы Уиллоумен бірге үйде білім алады. Джейден мен Уиллоу Африкада ЖИТС ауруымен ауыратын балаларға көмек көрсету үшін бағытталған қайырымдылық шарасымен айналысатын Hasbro компаниясының жас елшілері.

Мансап[өңдеу]

Кино әлеміне қадам 2006 жылы әкесі Уилл Смитпен бірге түскен "Бақытқа деген ұмтылыс" фильмінен басталды. "Бақытқа деген ұмтылыс" фильміне түсу арқылы 2007 жылы MTV Movie Awards жүлдесіне иеленді. 2008 жылы Киан Ривзбен бірге "Жер тоқтап қалған күн" фильміне түсті. 2010 жылы "Каратэ бала" фильмінде Джеки Чанмен бірге басты рөлді сомдады. "Каратэ бала" фильмі 300 млн. доллар қаржы жинады.

Рэпер ретінде Джастин Бибермен өлең айту арқылы танылды.

2013 жылы Джейден алғаш рет Санкт - Петербургте "Біздің заманнан кейін" фильмінің премьерасында, әкесі Уилл Смитпен бірге болды.

Фильмография[өңдеу]

Жыл Қазақша атауы Ағылшынша атауы Рөлі
2003 - 2004 Бәріміз All of us Реджи
2006 Бақытқа деген ұмтылыс The Pursuit of Happyness Кристофер Гарднер
2008 Зак пен Кодидың өмірі The Suite Life of Zack & Cody Трэвис
2008 Жер тоқтап қалған күн The Day the Earth Stood Still Джейкоб Бенсон
2010 Каратэ бала Тhe Karate Kid Дре Паркер
2011 Ешқашан ешқашан деп айтпа Never say never Камео
2013 Біздің заманнан кейін After Earth Китай Рэйдж

Дереккөздер[өңдеу]