Уилл Смит

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Уилл Смит
Will Smith
Сурет
Уилл Смит 2010 жылы
Жалпы мағлұмат
Туған күні

25 қыркүйек 1968 (1968-09-25) (52 жас)

Туған жері

Филадельфия, АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актер, әнші

Белсенді жылдары

1990осы уақытқа шейін

IMDb

ID 0000226

www.willsmith.com

Уиллард Кристофер «Уилл» Кіші Смит, (ағылш. Willard Christopher «Will» Smith, Jr.; 25 қыркүйек 1968 жылы, Филадельфия, АҚШ) – американ актері, хип-хоп орындаушысы. Екі «Оскар», төрт «Алтын глобус» және бірнеше Грэмми сыйлықтарының иегері. Бірінші некесінен бір баласы бар. Екінші рет Джада Пинкетке үйленген. Бір ұлы және бір қызы бар. Ұлы, Джейденмен бірге «The Pursuit of Happyness» («В погоне за счастьем») фильмінде бірге түскен. Ал қызы, Уиллоумен бірге «Мен аңызбын» фильмінде бірге көрінген. 80-шы жылдардың аяғында ол DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince хип-хоп дуэтінің мүшесі ретінде танылған. Кейін танымал «The Fresh Prince of Bel-Air» («Принц из Беверли-Хиллз») телехикаясында басты рөлді сомдаған. Казіргі кезде басқа да киножобаларға қатысуда.[1]

Отбасы және жеке өмірі[өңдеу]

Анасы Кэролайн мектеп мұғалімі болып , ал әкесі Уиллард Кристофер Смит — инженер болып жұмыс істеді. Уилл 13 жаста болғанда ата-анасы ажырасып кетеді. Уиллдің өзі 1995 жылы бірінші әйелі Шери Зампиномен үш жылдан кейін ажырасады. Оның ұлы Уиллард Кристофер Смит III (Үшінші) анасымен қалады. Екі жылдан кейін 1997 жылы 31 желтоқсанда Смит озінің жақын құрбысы Джаде Пинкеттке үйленеді. Джадтан Смиттын екі баласы дүниеге келеді :ұлы Джейден Смит (8 шілде 1998) және қызы Уиллоу Смит (31 қазан 2000). Қызымен бірге «Мен аңызбын» атты киноға , ал ұлымен «Бақыт жетегінде» атты фильмге түседі.

Фильмографиясы[өңдеу]

Жыл Қазақ тілінде Түпнұсқасы Рөлдері
1990—1996 с Беверли-Хиллз ханзадасы The Fresh Prince of Bel-Air Уилл
1992 ф Ағыспен жүз Where the Day Takes You Мэнни
1995 ф Жаман жігіттер Bad Boys Детектив Майк Лоури
1996 ф Тәуелсіздік күні Independence Day Капитан Стивен Хиллер
1997 ф Қарадағы адамдар Men in Black Джеймс Эдвардс / Агент Джей
1998 ф Мемлекет жауы Enemy of the State Роберт Клэйтон Дин
1999 ф Жабайы, жабайы Вест Wild Wild West Капитан Джеймс «Джим» Вест
2000 ф Багер Ванс аңызы The Legend of Bagger Vance Багер Ванс
2001 ф Әли Ali Мұхаммед Әли
2002 ф Қарадағы адамдар 2 Men in Black II Джеймс Эдвардс / Агент Джей
2006 ф Бақытты аңсау The Pursuit of Happyness Крис Гарднер
2007 ф Мен аңызбын I Am Legend Роберт Невилл
2008 ф Жеті өмір Seven Pounds Тим Томас
2012 ф Қара киімділер 3 Men in Black III Джеймс Эдвардс / Агент Джей
2013 ф Біздің заманнан кейін After Earth Кифер Рэйдж
2013 ф Тележүргізуші 2: тағыда қайырлы күн Anchorman 2: The Legend Continues камео
2014 ф Любовь сквозь время Winter’s Tale судья
2015 ф Фокус Focus Никки
2015 ф Защитник Concussion доктор Беннет Омалу
2016 ф Жанкештілер жасағы Suicide Squad Флойд Лоутон / Дэдшот
2016 ф Призрачная красота Collateral Beauty Говард
2017 ф Яркость Bright Дэрил Уорд
2019 ф Аладдин Aladdin Жын
2019 ф Гемини Gemini Man Генри Броген / Джуниор
2019 мф Камуфляж бен шпионаж Spies in Disguise Ланс Стерлинг
2020 ф Плохие парни навсегда Bad Boys for Life детектив Майк Лоури
2020 ф Король Ричард King Richard Ричард Уильямс

Дискографиясы[өңдеу]

  1. Big Willie Style (1997)
  2. Willennium (1999)
  3. Born To Reign (2002)
  4. Lost and Found (2005)
  5. TBA (2016)

Сілтемелер[өңдеу]

  1. Уилл Смиттің ресми сайты

Дереккөздер[өңдеу]

  1. http://www.imdb.com/name/nm0000226/