Дженнифер Джонс

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Дженнифер Джонс
Jennifer Jones
Сурет
«Махаббат - әлемдегі ең керемет нәрсе» фильмінде (1955)
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

Филис Ли Айли

Туған күні:

2 наурыз 1919(1919-03-02)

Туған жері:

Талса, Оклахома, АҚШ

Қайтыс болған күні:

17 желтоқсан 2009(2009-12-17) (90 жас)

Қайтыс болған жері:

Малибу (Калифорния), АҚШ

Азаматтығы:

 АҚШ

Мамандығы:

актриса

Белсенді жылдары:

1939—1974

Дженнифер Джонс (ағылш. Jennifer Jones), туған кездегі есімі Филис Флора Айли (ағылш. Phylis Flora Isley, 2 наурыз 1919 — 17 желтоқсан 2009 жыл) — американдық актриса , «Оскар марапатының», жүлдегері ,"Золотой голос" жүлдегері.

Фильмография[өңдеу]

1939ж-New Frontier,рөлі-Селия Брэддок

1939ж-Dick Tracy’s G-Men,рөлі- Гвен Эндрюс

1943ж-The Song of Bernadette,рөлі-Бернадетта Субиру

1944ж-Since You Went Away,рөлі-Джейн Дебора Хилтон

1945ж-Love Letters,рөлі-Синглтон/Виктория Морланд

1946ж-Cluny Brown,рөлі-Клуни Браун

1946ж-Duel in the Sun,рөлі-Перл Чавес

1948ж-Portrait of Jennie,рөлі-Дженни Эпплтон

1949ж-We Were Strangers,рөлі- Чайна Вальдес

1949ж-Madame Bovary,рөлі-Эмма Бовари

1949ж-Gone to Earth,рөлі- Хейзл Вудус

1952ж-Carrie,рөлі-Керри Мибер

1952ж-Ruby Gentry,рөлі- Руби Джентри

1953ж-Beat the Devil,рөлі- Гвендолен Челм

1953ж-Terminal Station,рөлі-Мэри Форбс

1954ж-Indiscretion of an American Wife,рөлі-Мэри Форбс

1955ж-Love Is a Many-Splendored Thing,рөлі-Доктор Хэн Суйин

1955ж-Good Morning Miss Dove,рөлі- Мисс Дав

1956ж-The Man in the Gray Flannel Suit,рөлі-Бетси Рэт

1957ж-The Barretts of Wimpolе,рөлі-Элизабет Барретт

1957ж-A Farewell to Arms,рөлі-Кэтрин Баркли

1962ж-Tender Is the Night,рөлі-Николь Дайвер

1965ж-The Idol,рөлі- Кэрол

1969ж-Angel, Angel, Down We Go,рөлі-Астрид Стил

1974ж-The Towering Inferno,рөлі-Лизолетт Мюллер

Жүлделері мен марапаттары[өңдеу]

Жыл Марапат Санат Фильм Нәтиже
1944 Оскар Үздік актриса Бернадетт әні Жеңіс
Алтын глобус Үздік актриса — драма Жеңіс
1945 Оскар Үздік көмекші актриса Сендер кеткелі Номинация
1946 Оскар Үздік актриса Махаббат хаттары Номинация
1947 Оскар Үздік актриса Күн астындағы дуэль Номинация
1947 Алтын алма Ең нашар әріптес актриса Жеңіс
1955 Photoplay жүлдесі Ең танымал жұлдыз Жеңіс
NYFCC жүлдесі Үздік актриса Махаббат - әлемдегі ең керемет нәрсе
3-ші орын
1956 Оскар Үздік актриса Номинация
1975 Алтын глобус Үздік көмекші актриса Аспан астындағы тозақ Номинация
Давид ди Донателло Өз мансабындағы жетістіктері үшін Жеңіс
1997 Премия German Film Өмірлік жетістіктері үшін марапат Жеңіс