Дэвид Коренсвет

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Навигацияға өту Іздеуге өту
Дэвид Коренсвет
David Corenswet
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Дэвид Пакард Коренсвет

Туған күні

8 шілде 1993 (1993-07-08) (30 жас)

Туған жері

Пенсильвания

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актер

Белсенді жылдары

2011 - қазір

Дэвид Пакард Коренсвет (ағылш. David Corenswet; 1993 жылы 8 шілдеде дүниеге келген) — американдық актер.[1] 2016 жылы Джулиард мектебін бітіргеннен кейін, телехикаяларда, соның ішінде 2018 жылғы «Карта үйде» басты рөлді сомдауға кірісті. Содан кейін ол Райан Мерфи Netflix-ке арнап жасаған «Саясаттанушы» (2019–2020) және «Голливуд» (2020) сериалдарына түсті[2][3] Netflix шығарған «Екі жаққа қара» (2022), HBO шығарған «Біз бұл қалаға иелік етеміз» (2022) минисериалына, «А24» және «Маржан» (2022) фильміне түсті. Ол алдағы «Супермен: Мұра» фильмінен бастап, DCU-де Кларк Кент / Суперменді бейнелейді.[4]

Жас кезі және білімі

[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Коренсвет Филадельфияда, Пенсильванияда өсті.[5] Оның әкесі Джон Коренсвет[6] заңгер болғанға дейін[5] Нью-Йоркте көптеген жылдар бойы актер болып жұмыс істеді; оның анасы да заңгер.[7][8][9] Оның әкесі Жаңа Орлеандағы белгілі еврей отбасынан шыққан.[10][11]

Коренсветтің анасы жағынан атасы Эдвард Пакард, «Өзіңнің шытырман оқиғаңды таңда» кітабының тұжырымдамасын жасаушы және осы сериядағы 50-ден астам кітаптың авторы.[12][13]

Фильмография

[өңдеу | қайнарын өңдеу]
Жыл Тақырып Рөл Ескертпелер
2011 Чейздің артынан Тед Қысқа фильм; жазушы да
2013 Майкл мен Клайд Клайд Қысқа фильм
2018 Мемлекет істері Майкл Лоусон
2019 Күн сәулесі түскен түн Скотт Гленн
Жобаны төлеу күні Құтқарушы Қысқа фильм
2022 Екі жаққа да қараңыз Джейк
Інжу Проектор
2024 Твистер Түсіру
TBA Ең үлкен хиттер Пост-өндіріс[14] [15]
Жыл Тақырып Рөл Ескертпелер
2014–18 Мо және Джерриуэтер Джерривезер 17 эпизод; сонымен қатар продюсер
2015 Бір жаман таңдау Реджи Шоу Эпизод: «Редги Шоу»
2017 Бастауыш Хьюстон Спиви Эпизод: «Жоғары жылу»
2018 Инстинкт Спенсер Бэймур Эпизод: «Тікелей эфир»
Карталар үйі Рид Эпизод: «72-тарау»
2019–20 Саясаткер Баркли өзені 11 эпизод
2020 Голливуд Джек Кастелло 7 эпизод; сонымен қатар атқарушы продюсер
2022 Біз бұл қаланың иесіміз Дэвид Макдугал 1, 2, 4, 6 эпизодтары
TBA Көлдегі ханым TBA Алдағы телехикая, пост-продакшн

Дереккөздер

[өңдеу | қайнарын өңдеу]
  1. Bell, Crystal, "The Politician and Hollywood Star David Corenswet Has a Beautiful Imagination - and an Even Better Vocabulary." MTV News. June 27, 2020.
  2. Gay, Verne The Politician: Uneven, but Entertaining. Newsday (September 25, 2019). Басты дереккөзінен мұрағатталған 1 қазан 2019. Тексерілді, 10 маусым 2022.
  3. Rose, Lacy, "Ryan Murphy's Hollywood: Meet the (Familiar) Cast of the Netflix Period Drama." The Hollywood Reporter. April 22, 2020.
  4. Kroll ‘Superman: Legacy’: James Gunn Taps David Corenswet And Rachel Brosnahan To Play Clark Kent And Lois Lane In DC Studios Film. Deadline Hollywood (June 27, 2023). Басты дереккөзінен мұрағатталған 27 маусым 2023. Тексерілді, 27 маусым 2023.
  5. a b Myers, Owen, Director's Cut: David Corenswet | V Magazine. vmagazine.com. September 19, 2019.
  6. De Bertodano, Helene, "David Corenswet's Bright Future Begins in Hollywood." C Magazine. April 30, 2020.
  7. Gray, Ellen, "Philly's David Corenswet Is Making It in Netflix's Hollywood." Philadelphia Inquirer. May 29, 2020.
  8. Hicklin, Aaron, "David Corenswet, a Breakout Star in The Politician, Takes Flight." The New York Times. January 24, 2020.
  9. Zafar, Mishal, "Who Is Hollywood Star David Corenswet, and Is He Dating Anyone?" Showbiz Cheatsheet. May 1, 2020.
  10. Ikes, Trey, "Sam Corenswet: A Lifetime of Service." Мұрағатталған 15 қазанның 2021 жылы. Allstate Sugar Bowl Program, 2017.
  11. John Corenswet Obituary. The Times-Picayune Obituaries (June 13, 2019). Тексерілді, 27 маусым 2023.
  12. Andres, Tommy, & Tobin, Ariana, "How Choose Your Own Adventure Was Born." Marketplace (Minnesota Public Radio). April 11 2014.
  13. Rosen, Jake, "A Brief History of Choose Your Own Adventure." Mental Floss. April 10, 2014.
  14. Grobar The Greatest Hits': Austin Crute Joins Lucy Boynton, Justin H. Min In Ned Benson-Directed Searchlight Romance. Deadline (October 25, 2022). Тексерілді, 8 наурыз 2023.
  15. Renner, Amy, "The Greatest Hits Movie” Movie Insider, May 14, 2023.