Дэниел Стерн

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Дэниел Стерн
Daniel Stern
Сурет
Жалпы мағлұмат
Азаматтығы:

 АҚШ

Мамандығы:

актер

Белсенді жылдары:

1979 – қазіргі уақытқа шейін

Бағыты:

комедия

IMDb:

ID 0827663

Дэниел Джейкоб Стерн (27 тамыздың 1957; Бетесда, Мэриленд, АҚШ) — танымал американдық актёр және комик.

Биографиясы[өңдеу]

Көпшілікке комедиялық рольдерімен және мультфильм дыбыстауымен белгілі. Режиссер ретінде «Чудесные годы» («Wonder Years», 1988—1993) сериялының бірнеше сериясын түсірді. Сол сериалда кадр сыртындағы әңгімеші рөлін өзі атқарды. Дэниел Стерн 1979 жылдан бері 19 фильмде түсті, алайда бүкіл әлем оны бір ғана рөлі «Үйде жалғыз қалғанда» (1990) фильміндегі Марв арқылы таниды.

Деректер[өңдеу]

2010 жылы Celebrity Ghost Stories реалити-шоуында Дэниел Стерн, 1980 жылы, бал айында ағылшындық Вайдкомб-Мури ауылына барғанын, ол жерде бөтен күштердің ықпалын сезінгенін, олардың 1638 жылғы Ұлы жауыннан қалған елестер екенін айтты. Ауылдың сайтында бұл сөздерге қарсы жазбалар пайда бола бастады.

Фильмография[өңдеу]

1970-і жылдары[өңдеу]

  • Уходя в отрыв (1979)
  • Начать сначала (1979)

1980-і жылдары[өңдеу]

  • A Small Circle of Friends (1980)
  • Воспоминания о звёздной пыли (1980)
  • One Trick Pony (1980)
  • It's My Turn (1980)
  • Honky Tonk Freeway (1981)
  • Забегаловка (1982)
  • I'm Dancing as Fast as I Can (1982)
  • Голубой гром (1983)
  • Get Crazy (1983)
  • Дэниел (1983)
  • Самсон и Далила (ТВ) (1984)
  • C.H.U.D. (1984)
  • Франкенвини (1984)
  • Могол (ТВ) (1984)
  • Key Exchange(1985)
  • Ханна и её сёстры(1986)
  • Жена босса(1986)
  • Рождённый в восточном Лос-Анджелесе(1987)
  • Weekend War(ТВ) (1988)
  • Чудесные годы (1988—1993)
  • Война на бобовом поле Милагро (1988)
  • Мёртв по прибытии (1988)
  • Маленькие чудовища (1989)
  • Левиафан (1989)
  • Friends, Lovers, & Lunatics (1989)
  • Маленькие монстры (1989)

1990-і жылдары[өңдеу]

  • Перегон по пересечённой местности (1990)
  • Под голубыми небесами (1990)
  • The Court-Martial of Jackie Robinson (ТВ) (1990)
  • Үйде жалғыз қалғанда (1990)
  • Симпсоны(2 сезон) (1991)
  • Городские пижоны (1991)
  • Үйде жалғыз қалғанда 2: Нью-Йоркте адасу (1992)
  • Новичок сезона (1993)
  • Подводная одиссея (1993)
  • Городские фраеры: Легенда о золоте Кёрли (1994)
  • Измученные походом (1995)
  • Баскетбольная лихорадка (1996)
  • Эй, Арнольд! (1997)
  • Gun(ТВ) (1997)
  • Our Favorite Toys (ТВ) (1997)
  • Ловушка для туриста (ТВ) (1998)
  • Очень дикие штучки (1998)
  • The Tourist Trap (1998)
  • Partners(ТВ) (1999)

2000-і жылдары[өңдеу]

  • Как убить соседскую собаку (2000)
  • Убийство в «Центре Америки» (2001)
  • Last Full Measure, The (2004)
  • Behind the Mascot (2004)
  • A Previous Engagement (2005)
  • Last Time, The (2006)
  • Мальчишник в Лас-Вегасе(видео) (2006)
  • Otis (2008)
  • Катись!Whip It! (2009)
  • Три дня на побегThe Next Three Days (2009)

Режиссёр[өңдеу]

  • Wonder Years, The (сериал) (1988—1993)
  • Rookie of the Year (1993)
  • Настоящие дикари(сериал) (2004—2005)

Продюсер[өңдеу]

  • Измученный походом (1995)

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]