Евгений Васильевич Бондаренко

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Евгений Васильевич Бондаренко – совет театр- және киноактері. 1960 жылы КСРО-ның халық әртісі атағын алады. 1947 жылы бірінші дәрежелі сталиндік сыйлықтың лауреаты болады.

Биографиясы[өңдеу]

Евгений Бондаренко 1905 жылы 4 (17) Харьков қаласында дүниеге келеді. Сахнадағы қызметін 1924 жылы Харковь театрында бастайды.

1927-1929 жылдары «Брезилия» театр студиясында оқып, тәмамдағаннан кейін осы театрда жұмыс істеп қалады.

1935 жылдан бастап Харковь қаласында Т.Г. Шевченко атындағы Украин драма театрында актерлік қызмет атқарады.

Театрда сомдаған рөлдері[өңдеу]

  • И. А. Кочергидің «Ярослав Мудрый» — Свичкогас[7]
  • И. К. Карпенко-Кароктың «Мартын Боруля» — Омелько
  • Н. Я. Заруднойдың «Марина» — Дьяк
  • А. Е. Корнейчуктың «Над Днепром» — Македон Сом
  • К. А. Тренёвтың «Любовь Яровая»— Швандя
  • А. Н. Островскийдің ««Гроза» — Савёл Прокофьевич Дикий

Карло Гольдонидің «Мирандолина» («Хозяйка гостиницы») — кавалер Рипафратта

  • Шекспирдің «Двенадцатая ночь» — Мальволио

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1956 — Путешествие в молодость — Назаров
  • 1957 — Шельменко-денщик — Шпак
  • 1958 — Поэма о море — Иван Кравчина
  • 1960 — Кровь людская не водица — Мирошниченко
  • 1960 — Повесть пламенных лет — Роман Клунный
  • 1961 — Дмитро Горицвит — Мирошниченко
  • 1962 — Улица младшего сына
  • 1964 — Зачарованная Десна — Әкесі
  • 1967 — Незабываемое — шабан Петро

Дереккөздер[өңдеу]