Ең үлкен желкенді кемелердің тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Ең үлкен желкенді кемелердің тізімі[өңдеу]

Кеменің атауы Сурет Бушпритпен қосқандағы ұзындығы (м) Ені (м) Су сыйымдылығы (т) Кеменің көлемі (рт) Желкендердің ауданы (м²) Кеменің класы Пайдалану жылдары
Мемлекет
Пруссия Vollschiff Preussen.png 147 16,3 11 150 5 081 6 806  Кеме 1902—1910  Германдық империя
Франс II France II. (Schiff).jpg 146,2 17 10 710 5 633 6 350 Барк 1911—1922 Франция
Р.С.Рикмерс R.C.Rickmers.jpg 146 16,3 10 500 5 548 6 045 Барк 1906—1917  Германдық империя
Томас У. Лосон Schooner 'Thomas W. Lawson' 1902-1907a.jpg 144 15 10 860 5 218 4 330 Шхуна 1902—1907  АҚШ
Ройал Клиппер Royal Clipper vor Rovinj 02.jpg 134,8 16,5 ~ 8 000 4 425 5 050 Кеме 1999—қ.кез. Люксембург
Потоси  Potosi unter vollen Segeln.jpg 132,1 15,1 8 580 4 026 4 700 Барк 1895—1925 Германдық империя
Копенгаген StateLibQld 1 143507 København (ship).jpg 131,9 15 7 900 3 901 4 644 Барк 1921—1928 Дания
Франс I 
France (I) SLV AllanGreen.jpg 133 14,9 7 800 3 784 4 550 Барк 1890—1901 Франция
Вайоминг 
Schooner Wyoming, 1917.JPG 137 15 8 000 3 731 3 700 Шхуна 1909—1924 АҚШ
Грейт Рипабли


Great Republic Currier.jpg 121 16,2 ~6 600 3 356 (4 555) 5 400 (6 500) Барк 1853—1872 АҚШ
Викинг 
Barken viking gothenburg 20051011.jpg 118 13,9 6 300 2 959 3 690 Барк 1906—қ.кез. Дания

Финляндия
Швеция

Седов Segelschiff Sedow.jpg 117,5 14,6 7 320 3 556 4 192 Барк 1921—қ.кез. Ресей

Германия (1921—1945)

Юнион  BAP Unión en Base Naval del Callao.JPG 115,75 13,5 - 3 500[1] 4 324 Барк 2016—қ.кез. Перу
Крузенштерн Крузенштерн.JPG 114,5 14,4 5 805 3 064 3 900 Барк 1926—қ.кез.  Ресей

Германия (1926—1945)

Памир  114,5 14 3 910 3 020 3 800 Барк 1905—1957 Германия

Финляндия (1931—1951)
Германдық империя (1905—1931)

Элькано
Juan Sebastián Elcano DN-SC-92-00851.jpg 113 13 3 670 2 464 3 153 Баркентина 1927—қ.кез.. Испания
Эсмеральда Esmeralda BE43.jpg 113 13 3 673 2 400 2 935 Баркентина 1954—қ.кез. Чили
Мир TallShipsRace 2003-Turku-fin Mir1.jpg 109,6 14 - 2 385 2 771 Кеме 1987—қ.кез. Ресей
Надежда Nadieżna2010027.JPG 109,4 14 - 2 385 2 768 Кеме 1991—қ.кез.  Ресей
Дар Молодёжи Dar Młodzieży 2007.jpg 108,8 13,94 2 946 2 384 3 015 Кеме 1982—қ.кез.. Польша
Паллада Pallada fregat.jpg 108,6 14 2 284 - 2 771 Кеме 1989—қ.кез.. Ресей
Либертад Q2ARALibertad.jpg 103,7 13,8 3 025 - - Фрегат 1963—қ.кез. Аргентина
Америго Веспуччи AmerigoVespucci.JPG 100,6 15,56 4 146 3 545 2 580 Кеме 1931—қ.кез. Италия
Стадсраад Лемкуль Statsraad Lehmkuhl and Lord Nelson.jpg 98 12,6 1 516 1 701 2 026 Барк

1914—қ.кез..

Норвегия

 Германдық империя (1914 — 1917)

Эос Lürssen.jpg 93 13,47 1 500 - 3 600 Қайық 2006—қ.кез. Кайман аралдары

Қызықты деректер [өңдеу]

  • Жалғыз, бұрын-соңда салынған жетідіңгектік  желкенді шхуна "Томас У. Лоусон" болған.

Сілтемелер[өңдеу]

  • Peruvian Navy set to receive BAP Union | IHS Jane's 360