Жапония жанартауларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Хоккайдо[өңдеу]

Атауы Типі Биіктігі, м Координаттары Соңғы белсенділігі
Акан кальдера 1 499 43°23′03″ с. е. 144°00′46″ ш. б. / 43.38417° с. е. 144.01278° ш. б. / 43.38417; 144.01278 (G) (O) (Я) 2008
Дайсэцу стратожанартау 2 290 43°39′40″ с. е. 142°51′29″ ш. б. / 43.66111° с. е. 142.85806° ш. б. / 43.66111; 142.85806 (G) (O) (Я) XVIII ғасыр
Эсан стратожанартау 618 41°48′08″ с. е. 141°10′11″ ш. б. / 41.80222° с. е. 141.16972° ш. б. / 41.80222; 141.16972 (G) (O) (Я) 1874

Хонсю[өңдеу]

Атауы Типі Биіктігі, м Координаттары Соңғы белсенділігі
Абу қалқандық 641 34°30′ с. е. 131°36′ ш. б. / 34.500° с. е. 131.600° ш. б. / 34.500; 131.600 (G) (O) (Я)
Адатара стратожанартау 1 718 37°38′39″ с. е. 140°17′10″ ш. б. / 37.64417° с. е. 140.28611° ш. б. / 37.64417; 140.28611 (G) (O) (Я) 1996
Адзума стратожанартау 2 035 37°43′56″ с. е. 140°14′52″ ш. б. / 37.73222° с. е. 140.24778° ш. б. / 37.73222; 140.24778 (G) (O) (Я) 1977
Акаги стратожанартау 1 828 36°33′26″ с. е. 139°11′47″ ш. б. / 36.55722° с. е. 139.19639° ш. б. / 36.55722; 139.19639 (G) (O) (Я)
Акита-Комагатаке стратожанартау 1 637 39°45′30″ с. е. 140°48′10″ ш. б. / 39.75833° с. е. 140.80278° ш. б. / 39.75833; 140.80278 (G) (O) (Я) 1971
Акита-Якэяма стратожанартау 1 366 39°57′40″ с. е. 140°45′38″ ш. б. / 39.96111° с. е. 140.76056° ш. б. / 39.96111; 140.76056 (G) (O) (Я) 1997
Асама комплексті 2 568 36°24′12″ с. е. 138°31′34″ ш. б. / 36.40333° с. е. 138.52611° ш. б. / 36.40333; 138.52611 (G) (O) (Я) 2009
Бандай стратожанартау 1 819 37°35′53″ с. е. 140°04′32″ ш. б. / 37.59806° с. е. 140.07556° ш. б. / 37.59806; 140.07556 (G) (O) (Я) 1888
Иваки стратожанартау 1 625 40°39′12″ с. е. 140°18′24″ ш. б. / 40.65333° с. е. 140.30667° ш. б. / 40.65333; 140.30667 (G) (O) (Я) 1863
Иватэ комплексті 2 041 39°50′59″ с. е. 141°00′16″ ш. б. / 39.84972° с. е. 141.00444° ш. б. / 39.84972; 141.00444 (G) (O) (Я) 1919
Идзу-Тобу 1 406 34°53′59″ с. е. 139°05′52″ ш. б. / 34.89972° с. е. 139.09778° ш. б. / 34.89972; 139.09778 (G) (O) (Я) 1989
Онтакэ 3 067 35°35′34″ с. е. 137°48′49″ ш. б. / 35.59278° с. е. 137.81361° ш. б. / 35.59278; 137.81361 (G) (O) (Я) 2014
Тёкай стратожанартау 2 233 39°05′47″ с. е. 140°03′08″ ш. б. / 39.09639° с. е. 140.05222° ш. б. / 39.09639; 140.05222 (G) (O) (Я) 1974
Фудзияма стратожанартау 3 776 35°21′27″ с. е. 138°43′50″ ш. б. / 35.35750° с. е. 138.73056° ш. б. / 35.35750; 138.73056 (G) (O) (Я) 1708
Хаккода стратожанартау 1 585 40°39′22″ с. е. 140°52′51″ ш. б. / 40.65611° с. е. 140.88083° ш. б. / 40.65611; 140.88083 (G) (O) (Я) XVXVII ғғ.
Хаконэ комплексті 1 438 35°13′48″ с. е. 139°01′26″ ш. б. / 35.23000° с. е. 139.02389° ш. б. / 35.23000; 139.02389 (G) (O) (Я) XIXIII ғғ.
Хакусан стратожанартау 2 702 36°09′07″ с. е. 136°46′28″ ш. б. / 36.15194° с. е. 136.77444° ш. б. / 36.15194; 136.77444 (G) (O) (Я) 1659
Харуна стратожанартау 1 449 36°28′26″ с. е. 138°52′53″ ш. б. / 36.47389° с. е. 138.88139° ш. б. / 36.47389; 138.88139 (G) (O) (Я) VI ғасыр
Хатимантай стратожанартау 1 614 39°57′18″ с. е. 140°51′27″ ш. б. / 39.95500° с. е. 140.85750° ш. б. / 39.95500; 140.85750 (G) (O) (Я)
Хидзиори кальдера 516 38°36′21″ с. е. 140°10′42″ ш. б. / 38.60583° с. е. 140.17833° ш. б. / 38.60583; 140.17833 (G) (O) (Я)
Хиути стратожанартау 2 356 36°57′07″ с. е. 139°17′19″ ш. б. / 36.95194° с. е. 139.28861° ш. б. / 36.95194; 139.28861 (G) (O) (Я) 1544

Идзу аралдары[өңдеу]

Атауы Типі Биіктігі, м Координаттары Соңғы белсенділігі
Аогасима стратожанартау 423 32°27′15″ с. е. 139°45′44″ ш. б. / 32.45417° с. е. 139.76222° ш. б. / 32.45417; 139.76222 (G) (O) (Я) 1785
Баённайсэ суасты Sort-up-red.svg11 31°53′ с. е. 139°55′ ш. б. / 31.883° с. е. 139.917° ш. б. / 31.883; 139.917 (G) (O) (Я) 1970
Хатидзёдзима стратожанартау 854 33°08′ с. е. 139°46′09″ ш. б. / 33.133° с. е. 139.76917° ш. б. / 33.133; 139.76917 (G) (O) (Я) 1606

Кюсю[өңдеу]

Атауы Типі Биіктігі, м Координаттары Соңғы белсенділігі
Асо кальдера 1 592 32°52′51″ с. е. 131°06′23″ ш. б. / 32.88083° с. е. 131.10639° ш. б. / 32.88083; 131.10639 (G) (O) (Я) 2011
Ибусуки кальдера 922 31°13′ с. е. 130°34′ ш. б. / 31.217° с. е. 130.567° ш. б. / 31.217; 130.567 (G) (O) (Я) IX ғасыр
Фукуэдзима қалқандық 317 32°39′11″ с. е. 128°51′04″ ш. б. / 32.65306° с. е. 128.85111° ш. б. / 32.65306; 128.85111 (G) (O) (Я)