Кристин Скотт Томас

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Кристин Скотт Томас
Kristin Scott Thomas
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған күні:

24 мамыр 1960(1960-05-24) (58 жас)

Туған жері:

Редрут, Корнуолл, Ұлыбритания

Азаматтығы:

 Ұлыбритания

Мамандығы:

актриса

Белсенді жылдары:

1984қазіргі уақытқа шейін

IMDb:

ID 0000218

Кристин Скотт Томас (ағылш. Kristin Scott Thomas; 24 мамыр, 1960, Редрут, Корнуолл, Ұлыбритания) — британдық актриса. «Английский пациент» фильміндегі рөлі үшін «Оскар», 1994 жылы «Четыре свадьбы и одни похороны» фильмі үшін BAFTA сыйлықтарының номинанты атанған.

Фильмография[өңдеу]

Жылы Аталуы Рөлі
1988 A Handful of Dust Бренда Ласт
1989 Force majeure Катя
1990 Mio caro dottor Gräsler Сабина
1992 Bitter Moon Фиона
1993 Body & Soul Габриэльдің апайы/Анна
1994 Four Weddings and a Funeral Фиона
1994 Un été inoubliable Мария-Тереза фон Дебретсы
1995 Richard III. Анна Невилл
1995 Angels and Insects Мэтти Кромптон
1996 Mission Imposible Сара Дэйвис
1996 The English Patient Кэтрин Клифтон
1996 Microcosmos: Le peuple de l'herbe әңгімелеуші
1998 The Horse Whisperer Энни Маклин
1999 Random Hearts Кэй Чэндлер
2000 Up at the Villa Мэри Пантон
2001 Gosford Park Сильвия Маккордл
2001 Life as a House Робин Кимбалл
2003 Petites coupures Беатрис
2004 Arsène Lupin Жозефина, графиня де Калиостро
2005 Keeping Mum Глория Гудфеллоу
2005 Chromophobia Иона Эйлсбери
2006 La Doublure Кристин
2006 Ne le dis à personne Хелен Перкинс
2007 The Walker Линн Локнер
2007 The Golden Compass Стельмария
2008 The Other Boleyn Girl Элизабет Болейн
2008 Easy Virtue Вероника Уиттекер
2008 Seuls Two антиквар
2008 Largo Winch Энн Фергюсон
2008 Il y a longtemps que je t’aime Жюльетт Фонтейн
2009 Confessions of a Shopaholic Алетт Нэйлор
2009 Partir Сюзанн
2009 Nowhere Boy Джон Леннонның апайы
2010 Crime d'amour Кристин
2010 Elle s'appelait Sarah Julia Jarmond
2011 Salmon Fishing in the Yemen Патриция Максвелл
2011 La Femme du Vème Маргит Кадар
2012 Bel Ami Виржини Руссе
2012 Dans la maison Жанне Жермен
2013 Only God Forgives Кристал
2013 Avant l'hiver Люси
2014 The Invisible Woman Кэтрин Тёрнан

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]