Полина Поризкова

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Полина Поризкова
Pavlina Porizkova
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған күні:

9 сәуір 1965(1965-04-09) (53 жас)

Туған жері:

Үлгі:Туған жері, ЧСР

Мамандығы:

актриса, фотомодель

Полина Поризкова - Окейсек (чеш. Pavlína Pořízková, [ˈpavliːna ˈpor̝iːskovaː], ағыл. Paulina Porizkova-Ocasek; 1965 жылы 9 сәуірде туды) — чех супер модельі, акстриса және жазушы.

Биография[өңдеу]

1965 жылы Чехословакия мемлекетінің Протеев қаласында дүниеге келген. 1968 жылы оның ата – анасы шұғыл жағдайларға байланысты Чехословакиядан Швеция мемлекетіне кетеді, ал қызын әжесіне қалдырады.Полинаға Чехословакия мемлекетінен шығып кету швециялық пример – министрдің және Улоф Пальманың көмегінен кеін жеті жылдан соң ғана жүзеге асты.

Полина өзінің модельдік мансабын 1980 жылы Парижде бастады.1984 жылы 18 жасында «Sports Illustrated Swimsuit Issue» атты журналдың мұқабасында пайда болып Шығыс Еуропаның бірінші модельі болды. 1987 жылы тамызда «Playboy» атты атақты ерлер журналына түсті.

1993 жылы Полина екінші баласын дүниеге алып келгеннен кейін модель бизнесінен кетуге мәжбүр болды, сондан соң киноактриса болып жүмыс істей бастады.1987 жылы оның кино мансабы басталды , ал 1989 жылы ол «Алтын таңқ урай» жүлдесін «Оның алибиі» атты филіміндегі ең жаман әйел рөлі ретінде алды. Поризкова атақты режиссерлармен жұмыс істей бастады, 1993 жылы «Аризондық тілек» атты Эмир Кустурицаның фильіміне түседі және тағы да басқа аса да атақты емес актерлармен - Джонни Деппом, Микки Рурком, Рутгером Хауэром сияқтылармен бірге түскен.

Бұдан басқа, Поризкова жазушы ретінде де атақты: оның бірінші кітабының аты «A Model Summer», ал басқа – баларға арнап Джоанн Расселлмен бірге жазған кітабы «The Adventures of Ralphie the Roach» деп аталады

Ол америкалық топ-модель (орыс. Топ-модель по-американски») телешоуының үш маусымының қазылар алқасы болған.

Полина Порикова музыкант және актер, сонымен қатар «The Cars» группасының көшбасшысы Рик Окейсекпет некеде тұр

Фильмография[өңдеу]

  • 2009 «Көңілсіз күтуші» (орыс"Отчаянные домохозяйки"), 6 маусым 17 бөлім
  • 2004 «Байланыс»(орыс. «Связи») (Knots)
  • 2004 «Екінші, бірақ жақсы» (орыс.«Второй, но лучший») «Second Best»,
  • 2002 «Райдың жанында» (орыс.«Рядом с Раем») (Au plus près du paradis)
  • 2002 «Керек адамдар» (орыс. «Нужные люди») (People I Know)
  • 2000 «Серіктестер» (орыс.«Напарники») (Partners in Crime)
  • 2000 «Тәжірибеленушілер» (орыс.«Практикантка») (The Intern)
  • 1998 «Қанды бейсенбі» (орыс.«Кровавый четверг») (Thursday)
  • 1997 «Өткеннің құпиясы» (орыс.«Тайны прошлого») (Long Time Since)
  • 1996 «Әйелдік бұзылғандық» (орыс. «Женская извращенность») (Female Perversions)
  • 1993 «Аризондық тілек» (орыс.«Аризонская мечта») (Arizona Dream)
  • 1991 «Түнек лабиринті» (орыс.«Лабиринты тьмы») (Dark asylum)
  • 1989 «Оның алибиі » (орыс. «Её алиби») (Her Alibi)
  • 1987 «Анна»(орыс. «Анна») (Anna)
  • 1987 «Мұқабадағы қыз»(орыс.«Девушка с обложки») (Covergirl)